Leépítések a The Secret World fejlesztőinél

  • Írta: fojesz
  • 2013. január 11.
  • Biznisz
Link másolása
A patinás múlttal rendelkező Funcom átszervezésekbe kezdett, a jövőben kisebb kaliberű, de jó minőségű MMO-kat dobna inkább piacra. A The Secret Worldöt sikerült felpörgetni a buy-to-play modellel.

A GamesIndustry International először arról értesült, hogy a Funcom bezárja a montreali irodáját, míg végül a csapat tisztázta a dolgokat, és bár megerősítette, hogy lesznek leépítések, a kanadai stúdió nem fogja lehúzni a rolót.

A Funcom nagyjából októberben vágott bele az átszervezésekbe, hogy spóroljon a költségein, de konkrét számokat még nem mondott a témával kapcsolatban, mert közleménye szerint a folyamat kellős közepén tart. Ami biztos, hogy az új irány a kisebb kaliberű, de mégis jó minőségű MMO-k fejlesztése felé tart, a Funcom oslói irodája például éppen ilyenen dolgozik a LEGO Minifigures képében.

A Funcom kissé későn kapcsolt, sokáig ragaszkodott a nagy költségvetésű MMO-khoz, jóllehet a havidíjas modellben üzemelő játékoknak az elmúlt nyolc évben nem sok babér termett a World of Warcraft mellett. Az Anarchy Online után érkező Age of Conan és a The Secret World megbukott, mindkét játékot át kellett állítani egy másik üzleti modellre. Ezeknek egyébként a jövőben is megmarad a támogatásuk.

A The Secret World tavaly startolt el, a szaksajtó nem volt különösebben elragadtatva tőle, és a játékosok is kerülték, ezért december óta buy-to play rendszer szerint férhetünk hozzá a játékhoz, vagyis elegendő egyszer megvásárolnunk a címet, és utána szabadon játszhatunk vele. Az elmúlt négy hétben 70 ezer példányon adott túl a Funcom, szerinte ez 30 százalékos növekedés, és az aktivitási szint is 400 százalékot ugrott - bármit is takarjon konkrétan a kifejezés.

3.
3.
goblinfing
Age of Conan egész jó szerintem.
1.
1.
fnonika
nincs pénz , átszervezés tiszta AMER... Magyarország :(
Ez nem jelent jót a játéknak :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...