Leépítések várhatók a Codemastersnél

  • Írta: fojesz
  • 2013. január 20.
  • Biznisz
A Codemasters pénteken megerősítette, hogy átszervezésekre készül, amik a digitális fejlesztéssel és kiadói feladatokkal foglalkozó csapatokat érintik főleg. A kiadó szerint az új játékokat nem érinti hátrányosan mindez.

A Codemasters jelenleg is konzultációkat folytat a leépítésekkel kapcsolatban, a vállalat az átszervezésekkel szeretne több erőforrást juttatni a megnövekedett stratégiai jelentőségű területekhez, illetve elvonni azokról, amelyek nem képviselnek hozzáadott értéket. A közlemény szerint elsősorban a digitális fejlesztéssel és a kiadói teendőkkel foglalkozó csapatoknál lehet változtatásokra számítani.

A GamesIndustry International értesülései szerint a Codemasters 80 embert tehet lapátra, a többségüket a southami bázisról. Ennél a stúdiónál jelenleg 500 ember dolgozik, itt készülnek a kiadó egyes versenyjátékai, itt hegesztik az EGO engine-t, és az online részleg is itt működik. A hivatalos közleményből az is kiderül: a lépések nem érintik hátrányosan a legfontosabb címek, mint a GRID 2 vagy a Forma 1-sorozat fejlődését.

9.
ATi0021
#8: Érthető, hogy Forma 1be nem lehet sok újat beletenni, de azért az minimum lenne, hogy ne egy bugos félkész játékot adjanak ki. Amit addig updateelnek, hogy még bugosabb lesz.
8.
Naridar
#7: A Dirt-tel az a baj, már amennyi baj van vele (nekem pl. még mindig kifejezetten tetszenek az új részek), hogy nagyon show-műsorra vették az egészet, nagyon Forza Horizon-t akarnak csinálni belőle, úgy hogy az első rész még egy "egyszerű" rallyjáték volt, nem is beszélve a másik elődről, a Colin McRae Rally sorozatról (nálam még mindig annak a 2005-ös része és a Dirt 1 az etalon).

A Forma-1 meg sajnos a Sony (meg még régen az EA) alatt sem volt másképpen, évenkénti sportjátékban nem lehet nagyot újítani 1 év alatt (lásd FIFA, NFL, NBA, stb.). Legalább 2-3 év kell egy új, önmagában életképes és eredeti játékhoz (ahogy a 2010-et is kb. 2 évig fejlesztették, már régen a 2009-es (Wii, PSP) játék kiadása előtt.
7.
Quent1n
#3: Legjobb dolog lenne ami a játékkal történhet...

A leépítéseken nem csodálkozom.. évenkénti teljes árú Forma1 eleve halott ötlet, a Dirtöt is lelökték a lejtőn.. Remélem azért az ötletgazdák közül is repül pár..
6.
sunstreaker
#3: jaja az kurva jó lenne, én az 1 - et csak belső nézetben toltam, a kezdeteket leszámitva
5.
Gubi
A Forma 1-es sorozat az tényleg borzalmas lett. A 2010, 2011-es részeket vettem meg, de az nevetséges hogy mennyire hülyére veszi a Codemasters a játékosokat. Ígérgetnek mindenféle javítást, aztán miután megvettük és eltelt 2 hónap a bugokkal teli játékban, közlik hogy nem lesz javítás, vegyük meg majd a kövi részt.
4.
Caine
#3: Az nagyon jó lenne! :)
3.
Cooper911
Na még a végén a GRID 2-be is szerveznek belső nézetet :D
2.
ATi0021
A Forma 1-et készítőket kellene leépíteniük. A 2010-es rész még rendben volt, de 2011 és a 2012 szégyenletes lett. Amit mai napig nem értek, hogy a 2012ben miért pixelesek az árnyékok. És ez a legutolsó updateel. Érdekes módon más játéknak nincs semmi baja a gépemen. Szóval jó vétel volt, soha többet nem veszek Codemasters féle F1-et. Jobban jártam volt AC3 vagy FC3-al. :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...