Pletyka: ilyen lesz a Durango hardvere

  • Írta: fojesz
  • 2013. január 22.
  • Pletyka
Link másolása
A vgleaks.com állítólag már ismeri a Microsoft és a Sony következő generációs konzoljának hardverét, és az infókat meg is osztja a közönségével. Először az új Xbox, a Durango került terítékre.

A vgleaks.com közzétette a Durango teljes specifikációját, és bár az információkat természetesen nem erősítették meg hivatalosan, az alább leírtak több ponton is egybecsengenek a korábbi hírekkel.

Ez alapján a következő Xboxban 8 magos AMD-processzor ketyeg majd 1,6 GHz-es órajel mellett, ez a lapkagyártó belépőszintű laptopokhoz és tabletekhez tervezett Jaguar architektúrájára épít. A konzolba 8 GB DDR3-as RAM került, amit 32 MB, közvetlenül a GPU-hoz kapcsolódó ESRAM segít ki. A grafikus chip 12 számítási egységgel rendelkezik, 800 MHz-en üzemel.

A Durangóban különböző hardveres gyorsítók is helyet kaptak, az egyik az audio részt célozza (ez felel többek között a Kinect visszhangszűréséért), sőt beépített videodekódoló is lesz a rendszerben, ami a HDMI-bemenet mellett különösen figyelemre méltó: ez alapján lehetséges, hogy az Xbox-tulajok tévéműsorokat rögzítsenek, de akár a kamerafelvételeiket is "átjátszhatják" a konzolra.

Érdekes továbbá, hogy a Kinect dedikált csatlakozón köthető rá a rendszerre, így az USB által jelentkező korlátok megszűnhetnek, illetve ez egyúttal sejteti azt is, hogy nem kapunk beépített mozgásérzékelős kamerát. Az USB-portok 3.0-sak, a merevlemez eleve nagyméretű lesz (a hírek szerint legalább 500 GB-os), a 6x Blu-ray-lejátszó pedig képes a kétrétegű 50 gigás Blu-ray-lemezek olvasására is. Emellett gigabites Ethernet-portra, Wi-Fi- és Wi-Fi Direct-támogatásra számíthatunk.

Hogy hangzik? Természetesen mindez pletyka, tessék fenntartásokkal kezelni az itt leírtakat! Köszi, Donpedro!

59.
59.
Minden hardware anyit ér amenyit kihoznak belőle, meg amenyi pénz és idő van rá hogy kihozzák belőle a maximumot. A hardware tulajdonságok meg a játékgyártóknak fontosak. A vásárlóknak csak viszonyítási alapot jelent. Mire igazán kiélesednének a 2 konzol előnyei hátrányai addigra kiadják az új konzoljukat. A rockstar games és a ubisoft ugyis kiadja mind a 2 konzolra a címeit. Nekem xobx 360 as konzolom van és meg vagyok vele elégedve.
58.
58.
p3ti
Ez az egész hardware mizéria a konzoloknál mit sem számít . Hisz a konzol hardwareje nem = a PCjével , és valószínűleg a PC már meg is előzte, vagy hamarosan meg fogja előzni a nextgen konzolok teljesítményét . Itt inkább a játékok exclusivitása az ami döntő lesz , és az , hogy mennyire érkeznek tartalmas játékok a gépekre . Szerintem most már a konzolok egyre jobban akarnak hasonlítani szórakoztató centerre , ahol filmezünk , meg FBzünk , meg tököm tudja zenéket töltünk , amire nem értem miért van szükség .... Én a Demon meg esetleg DLCn kívül nem akarok mást le tölteni a gépemre . Azért van hogy betegyem a lemezt , és játszak ... Ehelyett az MS nyomja ezerrel előre a Kinectet , meg a sok appjét . Én azért aggódom , hogy a nextgen gépek már inkább azért fognak harcolni hogy elérjék a Casual réteget , digitalizálást , na meg hogy egyre kevesebb dolog fog szólni a tartalmas játékokról , inkább a félkész + DLC kombó fog még jobban előtérbe nyomulni . Talán most találták meg a legjobban az egész konzol világot az üzletemberek , akik kőkeményt pénzeket fognak kipréselni a gépekből . De ne legyen igazam
57.
57.
p3ti
#51: Végre valaki...
56.
56.
Hungary86
#54: 1900x..., nem 1300x...
55.
55.
tmtke
Szeretnék pár marketingbullshitből eredő félreértést eloszlatni.
Egy adott platform sebessége nem csak, sőt, elsősorban nem a cpu sebességétől függ, hanem attól, hogy mennyi munkát tud párhuzamosan elvégezni. Ez egyrészt a magok számával sokkal radikálisabban növelhető, mint egy mag sebességének a fokozásával, másrészt pedig a memória és a processzor(ok) közti adatátvitel sebességével. Anno ezért raktak videokártyára külön ramot.

Példa: nemrég dolgoztam egy projekten, amihez a platform tartalmazott egy armv9 cpu-t (800mHz) ehhez gpu-ként egy sgx540 társult, meg közösbe' használhattak 256 mega ramot. Ez így majdnem megegyezik egy ipad 1 speckóival (1ghz arm proci, sgx 535, 256mb ram), viszont mégis az ipad-en gyorsabban fut a szoftverünk. Miért? Mert az ipad egy sokkal nagyobb sávszélt biztosít a cpu - gpu - ram között.
54.
54.
Hungary86
En nem negyon ertek a Pc-hez, de nekem van egy Fujitsu Siemens Esprimp
P2511, 2 GB Rammal,CPU 2x1,6GHz, HD 7750 Vga. Tudom hogy nem egy erös Pc, de Ultra Higon elfut rajta a Skyrim ugy hogy nem akkad, a BF3 pedig Higon 1300x..., Far Cry 3 ugy szinten. Nagyon meglepödtem azon hogy igy elmennek ezek a jtekok meg rajta.










52.
52.
Yami
A processzor szerintem bőven elég, főleg ha azt nézzük, hogy játékoknál a teljesítmény nagy része a grafikához kell. Így inkább erős GPU-ra van szükség mint erős CPU-ra. A PS3-nál pl a processzor nagy teljesítményét részben arra használják, hogy kisegítsék a gyengécske GPU-t.
51.
51.
huszti
hihetetlenek vagytok...komolyan, már a nagyanyám is megértette volna, annyiszor el lett mondva, hogy kötött hardverre mennyivel jobban lehet fejleszteni, meg optimizálni, mint a PC-k változatos hardverére...
47.
47.
trion96
#44: Komolyan wiije van, nem hazudik! Ne köss bele csak azért mert leírja az igazat :D
46.
46.
Norbiii
#41: Ja... :) Bár a grafika nekem a mostaniakon is megfelel. :), de egyetértek! D:

Én sem foglalkozom olanokkal, mint már leírtam, hogy mennyi proci, hány giga, mert nem tud érdekelni. A lényeg, hogy legyen rá jó game, és élvezzem a játékot. :)
Mondom a Wii nem a legerősebb hardverileg, de 22 év alatt a SNES-en kívül a Wii-nél szórakoztatóbbat nem láttam. :) Magánvélemény. :)
45.
45.
Norbiii
#44: Csak elmondom a Ps3 erősségét, ennyi. Wii-m van, és NINTENDO-s vagyok,és ezt vállalom is. Legalább nem tartozom abba az elfogult körbe, hogy mindenki a sajátját védi. Én elismerem, hogy az én konzolom hardverileg a leggyengébb,és hogy a Ps3 a legerősebb, a 7.gen. közül! Nem vagyok elfogult a Wii konzolommal. :)
A Ps3-at meg nem védem,csak leírtam a véleményemet. :D :)))))
44.
44.
HipCross
Norbiii: Ahhoz képest, hogy Wii-d van, egyfolytában a PS-t pártolod, és minden hozzászólásodba odaírod, hogy neked Wii-d van és sem xbox, sem ps párti nem vagy. Ne legyél már ilyen átlátszó :DD
43.
43.
InGen
1. Az Xbox 360 CPU-ja nagyon gyenge, in-order végrehajtású, a 3,2GHz ott csak marketing, hogy a ki lehessen írni a MediaMartk újságban, a paraszt meg megvegye ez alapján. De valójában messze a gép leggyengébb része sajnos.

2. A PS3 CPU-ja 1 magos, hat darab kvázi segédvégrehajtó egységgel, szóval azt 7 magos processzornak titulálni kicsit erős.

3. A PC-vel ellentétben itt ki fogják használni az X magot, mert tudják, hogy annyi van, PC-n meg működnie kell 2 magtól 8 magig mindenen, de itt fix, szóval az órajel annyira nem számít.

4. Az sokkal furcsább, hogy nem a GPU-ba van integrálva a memóriavezérlő, nekem inkább emiatt tűnik kamunak.
42.
42.
Rico424
#40: Dettó ugyanezért Én is!
41.
41.
Rico424
Én nem értek itt egyeseket.......
Ha már jobb grafika lesz az új konzolon,én már örülni fogok!!!A tökömet sem érdekli,hogy mit raktak bele,ha faxán teljesít!!!
37.
37.
Ooorky
#34: Blu-Ray-t kutya se veszi, vesznek egy smart tv-t/netflix/hulu/stb. box-ot és online stream-en nézik a filmeket pár euróért/dollárért, azt és akkor amikor kedvük tartja.
Elég megnézni a netflix tavalyi bevételét... miközben a világ legnagyobb dvd/blu-ray kölcsönző hálózata csődbe ment.
36.
36.
randall13
#34: Éltél már külföldön, vagy csak azért mondod ezt mert a másik is megaszonta?

#35: És ki az anyám beszélt a PC-ről? XD Hát ezt nagyon benézted, amit leírtál az most visszaütött rád.
34.
34.
floax
#33: Mert nem kimondottan a magyaroknak találták ki !!! Sok GAZDAGABB országban , megveszik a filmeket és nem letöltik vagy elsőnek letöltik és ha tetszik megveszik !!!
Persze nekik jobban is megy, és ha már ott van a full hd 3-ds tv akkor azon szépen is megy !!!
33.
33.
traumraise
Mire megjelenik egy blu ray film az 1 év minimum a mozis premier után. Ha meg irogatni kell ahhoz kell egy 30k-s író is szóval halott dolog a filmnézésben. Én popcorn hour-ral tolom.
32.
32.
floax
Blu-ray volt a ps3 előtt is !!! De persze csak a pc kezelte őket !!!!
31.
31.
Norbiii
#29: Most már igen. :)
Ám Fater is így nézi. :) Olcsóbb. Ki a fenének van pénze Blu ray filmekre...
JOGOS!
30.
30.
Ooorky
#28: Márpedig az Xbox és Xbox360 is DirectX-et használ, ahogy a Sony/Nintendo is OpenGl-t...
29.
29.
Rico424
1,6 ghz ide 1,6 ghz oda,ha szerintük ez elég ahoz,hogy ha én le ülök a tv-m elé játszani,és tökéletes játék élményben(nem szaggat...stb.) van részem,akkor bizony nekem is elég az 1,6 ghz!
Blu-ray?!Köszönöm,pendrivról,külső merevlemezről tökéletesen tudom nézni a blu-ray filmeket.
28.
28.
tDr1v3r
A konzoloknak pont az az erőssége, hogy ilyen DirectX-féle szutyok API-ket hírből sem ismerik... szokásos kacsa hír, chapter 137.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...