Névvitába keveredett a Rockstar és Frank Darabont

  • Írta: zoenn
  • 2013. január 25.
  • Cooltúra
Mint ismeretes Frank Darabont új TV-sorozata L.A. Noir címmel került volna a kábelcsatornákra, csakhogy a Rockstar Game perrel fenyegette a filmest, ha nem változtatja meg a nevet. Darabont fejet hajtott.

A Remény rabjairól és a The Walking Dead-sorozatról elhíresült Frank Darabont nemrégiben azt nyilatkozta az i09-nek, hogy meg kellett változtatnia készülő sorozatának címét, mivel a Rockstar Games jogi lépésekkel fenyegetőzött.

Az L.A. Noire a Rockstar Games égisze alatt jelent meg 2011-ben. A sötét hangulatú nyomozójáték a második világháború utáni Los Angeles bűnözői világában játszódott, míg Frank Darabont TNT csatornának készített L.A. Noirja John Buntin azonos című kötetét vette alapul. Bár hangulat terén sok hasonlóság mutatkozik a videojáték és a sorozat között, mégis két különálló médiumról van szó. 

"A videojátékot fejlesztő cég azzal fenyegetőzött, hogy a szart is kipereli belőlem" - mondta Darabont, s így kénytelen volt a névváltoztatás mellet dönteni. Az 1947-ben játszódó széria így Lost Angels címmel kerül a televízióba, Jon Bernthal főszereplésével.

Ezek is érdekelhetnek

9.
Giggsy
Most komolyan, ha LA Noire volt a könyv címe, akkor miért egyeztek bele a névváltoztatásba? A regény kicsit előbb volt, mint a játék.
8.
adikas
Örülök nagyon, hogy a Walking Deadből kihullt kedvenc szereplőm lesz a főszereplő.

Kíváncsi leszek lesz e olyan jó mint a Boardwalk Empire.
7.
#3: Engem nem különösebben izgat, de ha egy regényről készül, akkor pont ,hogy a Rockstar-t kellet volna perelni.
De a Rockstar-nak köszönhetjük a Red Dead Redemption-t tehát mindegy:)
6.
Hubert Cumberdale
"Frank Darabont TNT csatornának készített L.A. Noirja John Buntin azonos című kötetét vette alapul."

Akkor nem ez a zson bunhin az, aki inkább perelhetné a rockstart?
3.
Scoo
Jelenesetbe jogosnak tartom, hogy nem nézték jó szemmel.
2.
Kocsis92
jaoké eddig úgy tudtam hogy a játék alapján készül a sorozat, úgyh ez így elég nagy meglepetés vlt számomra:D
1.
Kenny88
Szerintem nincs ebben semmi kivetni való. A perek országában ez talán már alap. Más "tollával", jelen esetben címével nem ékeskedünk. Habár azt hozzáteszem, hogy a játékot 3-szor, azaz HÁROMSZOR kezdtem el, és egyszer a felénél, kétszer a háromnegyede körül letettem, mert baromi unalmas volt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...