Japánban már csökkentik a PlayStation Vita árát

  • Írta: fojesz
  • 2013. február 18.
  • Bejelentés
Link másolása
A Sony bejelentette, hogy csökkenti a PlayStation Vita árát, ráadásul már a hónap végén. Hogy Európában számíthatunk-e hasonló akcióra, azt nem tudni, de itt ugyanúgy nem fogy a Vita, szóval nem kizárt a dolog.

A Sony bejelentette, hogy február 28-án 24 980 jenről 19 980 jenre csökkenti a PlayStation Vita mindkét kiszerelésének árát. Ugyanekkor forgalomba kerül a kézikonzol Ice Silver festésű változata is, ami a Phantasy Star Online 2 bundle részeként lesz kapható.

Noha a mostani bejelentés kizárólag a japán árakra vonatkozott, egyáltalán nincs kizárva, hogy rövidesen európai árcsökkentést is bejelent a vállalat. A PlayStation Vita világszerte küszködik, mi sem szemlélteti ezt jobban, hogy tavaly májusban még 16 millió (a PSP-vel együtt) eladott kézikonzolt remélt a Sony az idén márciusban véget érő pénzügyi évre, és augusztusban már 12, februárban pedig 7 millió példányra csökkentette a várakozásait.

A Sony egyébként erős játékfelhozatalt ígért a Vitára, ezen felül valószínűsíthető, hogy a szerdán bemutatkozó PlayStation 4-ben több olyan funkciót találunk, ami a kézikonzolt is támogatja.

24.
24.
BudTerence
Megjelenése napjától megvan a Vita, de tesóméknál volt, így csak most vittem végig az Uncharted Golden Abyss-t rajta. Háát, ég és föld a különbség egy mobilos játékhoz képest, össze se lehet hasonlítani a kettőt. Tudom, mert volt Androidos telefonom is.
Ugyan az megvan, mint PS3-on volt az Uncharted-eknél, hogy az ember sokszor csak áll, forgatja a kamerát és nézi a tájat, mert annyira gyönyörű. Hihetetlen, milyen grafikát hoztak ki egy hordozható kis masinából.
Az viszont igaz, hogy ilyen címekből kellene még több. Azt viszont elfogadom, hogy a legtöbb embernek elég egy Angry Birds, ezért elég a mobil is. Tudom, vannak komolyabb címek is mobilokra, de kb. olyan szintű a különbség, mint volt anno a kvarcjáték és az első Gameboy között.
22.
22.
Yanez
Gyakran hallom Vita-s cikkeknél, hogy gyenge a játékfelhozatal, hogy kevés van rá.Mostanra már elegendő játék szerepel a listán, meg ott vannak mindenféle kisebb gamék, plusz a PS1 és PSP-s stuffok.Csak be kell menni a store-ba.Ami viszont igaz, hogy a komoly játékokból van kevés, na azokra kéne rágyúrni a Sony-nak, mert a gyenge szereplését eme handheldnek ezek hiánya okozza.De gondolom majd a Vita exklúzívok is megjelennek egyszer PS4-en, gigantikus felbontásban.
21.
21.
Quent1n
A Sony egy elavult cég. Megvan a tudásuk a nagy nevek a minőség is, de a friss szemlélet fájdalmasan hiányzik. Nem is tudom ilyen hozzáállással mi a túrót vártak a Vitától? Az okostelók beszűkítették a kézikonzolos piacot erre a Sony kiad egy olyan konzolt amire még mindig kevés az igazi húzócím ami eladná. Nembaj meg is érdemlik. A TV piacon is csúnyán el lettek pofozva. Szomorú látni, hogy hova jutnak a nagy japán cégek de csak és kizárólag maguknak és a konzervatív hozzáállásuknak köszönhetik ezt az egészet. A PS4-el az a szerencséjük, hogy csak két konkurens termék van és nem könnyű beszállni erre a piacra és szeletet hasítani belőle.

Yanez: Igazad van csak kicsi a piac nincs rá akkora igény. Akinek meg kell az már vett 3DS-t vagy PSP-t annyival meg nem jobb a Vita pláne ilyen vérszegény játékfelhozatallal. Egy Androidos teló szanaszét mókolva meg rákötve ilyen vezőrlő okosságra se ad kézikonzol élményt ez tény. De az is tény, hogy sokaknak bővel megfelel a telefonos játék és pont emiatt nincs szükségük egy ilyen kütyüre amivel csak játszani lehet kb.
20.
20.
pitlord23
A Sony-nak észre kellett volna vennie hogy a kézikonzolok piaca átalakult, lehet hogy a PSP nagy siker volt, de akkor még sehol se voltak ilyen mobiltelefonok mint ma. A Nintendo 3DS is rosszul teljesített pedig abban sokkal több fantázia volt, és a Nintendo DS is sokkal népszerűbb volt mint a PSP. Ha azt nézzük hogy milyen volt megjelenés évében a játékfelhozatal, csodálkozom hogy abban bizakodtak ez siker lesz. Az okos ember (cég) más kárából tanul, a hülye a sajátjából se.
19.
19.
zsmester
#18: ---lekötné magát, amire jók a telós játékok--
18.
18.
zsmester
:D Megint a szokásos téma. Vita vs. Androidos telefon... Ez egy hordozható konzol, olyan címekkel mint pl: Uncharted. Ilyen játékot telefonra nem találsz. Az meg abszurd, hogy egy csatlakozós joyt hordjak magamnál a telefonhoz. Telefonon is szoktam játszani, kis játékokhoz tökéletes!
Azt kell eldönteni, hogy néha az ember lekötné magát vagy pedig kemény játékokkal rendszeresen.
17.
17.
Fight!
majd meglàtjuk mikor kijön a killzone h mennyire szar, am mèg csak kereken 1 èvröl beszèlünk mióta kint van, mindenki sült galambot vàr....
16.
16.
turi
#14: azt se tudod mit hordasz össze...
15.
15.
mestermagyar
#13: Nyugi, androidon jobb a képminöség, és a felbontás is, nem is beszélve arról, hogy azt tényleg tv-re kötheted, mert többségükön van hdmi. Ja, és a legújabb android óta vezetékmentes(miracast) összeköttetés minden mobilon.

Nameg az android 720p-1080p-s felbontása kis képernyön, és a nagyon is több mint elég(vagy kb épp). Apropó, az android emiatt lehet még néha a ps vita alatt, mivel annak nincs ez az adat a csúcson.
14.
14.
mestermagyar
#11: Gombok? Van olyan 10 dolcsiért kontroller, és a tetejére illesztheted a telód: pl. moga pro. Az még kényelmesebb is nem?

Androidon meg kb. a ps2-ig bezárólag minden konzolon játszhatsz emulálva+nintendo ds(ps2-ben még nem vagyok biztos, de azthiszem lassan lesz)
Nézd meg, a project shielden mi fut(avagy az idei csúcsmobilok egy részében szereplö proci).
Nem értem, mi értelme a játékokat hasonlítgatni, millió játék van androidon. Critical strike a cs1.6 mapjait is tudja futtatni, ingyenes, és tényleg sok tartalma van. Az összes gameloft játék is tudja, van pár mmo, és még kitudja mennyi játék, amikröl nem tudok, mert még 2 éves telóm van, és azon nincsenek még ilyenek.
13.
13.
tupaccc
12. ha már képtelen vagy 2-3 szónál többet írni bárhová is, legalább abban ne legyen hiba... :-D

11. korrekt válasz, viszont ez a jelen. A jövő szerintem a mobilok malmára hajtja a szelet. Ha megnézem mit fejlődött a Playstation kézikonzol 2004óta a mobilokkal szemben, akkor mondanom se kell hol a győztes.
Amúgy 30éve nagy gamer vagyok, tudom miről beszélsz :-D Viszont a legtöbb házon kívüli kockulásomat váratlan helyzetek hozzák - dokinál hiába kapok időpontot, mégis órákat várok, vagy bármi más. Ilyenkor tutira nincs nálam a kézikonzolom, szóval marad a mobil. Ráadásul mondanom se kell, hogy ilyen szükséghelyzetekre melyik az olcsóbb megoldás.
Az viszont igaz, hogy mobilhoz képest teljes más játékokról beszélünk, mert ezek igazi hardcore gamek, viszont megint az elején vagyunk - mert általában a nagytvestvér konzolra kapható sikercímet kapjuk meg rá, természetesen kiadósan lebutítva, szinte ugyanolyan áron. Ha döntenem kellene, hogy pl. az Unchartedet apró képernyőn lebutitva, vagy full hd-ben, állat multiplayer móddal megfűszerezve szeretném - ugyanazon az áron - tutira a PS3-as verziót vinném :-D
Mondjuk fontolóra vennék egy vita vételt ha tv-hez lehetne kötni. Mert tény, hogy grafikailag PS2-PS3 között helyezkedik el, árilag dettó. Szóval ha ilyen kis hybrid lenne, akkor nagy királyság lenne.

11.
11.
Yanez
#10: Sok igazság van abban, amit mondasz!De engedd meg, hogy előrukkoljak valami okkal, amiért mégis van olyan, akinek inkább megéri kézikonzolt venni.Lehet, hogy a telók teljesítménye lenyűgöző, de ha már handheldhez hasonlítjuk, akkor kérem, tegyük azt kellőképp!Miben is különbözik egy csúcs mobil a 3DS vagy Vita-tól?Előszőr is ott vannak a gombok, amelyek kényelmesebb játszást bíztositanak egy GAMERNEK, de vannak akiknek egyedül az érintőképernyő is már megfelel.De a legnagyobb eltérés a játékokban van!Teljes értékű gammát kapsz a handheldre.Telóra nem nagyon.Vagy láttál te már rajta Rezit, Unchartedet, Metal Gear-t, God of War-t?Oké, tolhatod már a mobon némelyik GTA-t, de ez is kevés.Neked biztos nem, de tudod kinek éri meg a kézikonzol?A VÉRBELI GAMEREKNEK!És hidd el, van belőlük bőven!Ők még mindig nem tudnának beérni a gyorsan letölthető kis játékokkal.Én több, mibt 20 éve nyomom a játékokat és nem tudom azt az élvezetet megkapni a mobilos gémektől, amit egy marokgéptől.Pedig sokszor adtam neki esélyt.És erről beszélek, sok ilyen gamer van.Ezzel nem azt mondom, hogy ilyennek lenni jobb, csak azt hogy egyenlőre a handheld fölényesen vezet a kényelmességével és játékaival.És nem csak szerintem!Te jó helyzetben vagy, mert így olcsóbban megúszod :)
10.
10.
tupaccc
Szerény véleményem szerint az okostelók lassan megölik a kézikonzol piacot. Régen más volt a helyzet, anno nekem is volt PSP-m. Viszont akkoriban más volt a szitu - jól jött utazáskor, várótermes unaloműzéshez a PSP.
Ma viszont őrült tempóval fejlődnek a telefonok, és nekem személy szerint már semmi szükségem se lenne egy ilyen konzolra. Az utazások során előkapom a telefont - ami úgyis mindig nálam van - és letöltök pár egyszerű játékot. Ott egy csomó ingyenesen, vagy esetleg 1-2eurós játékok. Utazásokra bőven elég. Hiába lennék otthol, nem fogok apró képernyős Vita-val játszani, ha ott a Full HD-re képes nagygépem, melyet kanapéra dőlve élvezhetek.
Ráadásul nem elég a gép ára, de még perkáljak 35-40eurót egy játékra is. Ha legalább Tv-hez lehetne kötni, akkor rendelkezne egy plusz funkcióval, de így a nagy utazóknak inkább ott egy okosteló. Otthon meg hát ott a nagytestvér -ráadásul szinte ugyanazon az áron.
És a jövőben még durvább lesz, mert elég hamar behozzák a telefonok ezt a tudásszintet, amit a Vita képvisel - szerintem.
9.
9.
Niplax
#6: Az lenne a meglepetés!
8.
8.
Sanyeszpaloc$
#6: Bíz' ez kácsá vult, pedig készítettem már a pengőimet, de mind hiábá
7.
7.
Sanyeszpaloc$
Bíz' az a nagy gund itt hogy ez a jápán messze van innen az alfüldrül, na majd az ökröm elhúz udáig, csak átmen' az eredet vizsgán és akkor használhatum, elégé nyalkaságos lesz bíz ez!
6.
6.
Yanez
Egy gyanús ok arra, hogy talán nem is lesz 20-án PS4 bejelentés.Különben mi a frásznak csökkentenének a Vita árát pont most?
5.
5.
tundra
#2: Legtöbb gamernek nem kell spórolnia PS4-re, ugyanis 1 heti fizetésből megveszi (világszinten). :P
4.
4.
p3ti
Nem csak a gép árcsökkenésével kell bevonzani a játékosokat... hanem a játékfelhozatallal is. Talán a Gravity Rush az egyetlen játék amit igazán kipróbálnék a PSVn, meg esetleg a Persona, de azt már rongyosra játszottam a PS2őn
2.
2.
turi
pont a ps4 előtt?A legtöbb gamer már arra spórol, ahogy én is.Ezt nyáron kellett volna megtenni, de ettől függetlenül örülök hogy olcsóbb lesz.
1.
1.
metercsiken
Nekem még ez a csökkentett ár is drága lenne!
Főleg ,mivel majd inkább a next gen-re spórolok!
De ha úgy esik, hogy lesz rá pénzem, és még itthon is olcsóbb lesz, akkor majd veszek egyet.
Legalább is jó lenne! : )
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...