Előfizetéses szolgáltatást kap a PlayStation 4?

  • Írta: fojesz
  • 2013. február 20.
  • Pletyka
Link másolása
Újabb pletykacsokor érkezett a negyedik generációs PlayStationről, talán éppen az utolsó a ma esti leleplezés előtt. A hírek szerint a konzol novemberben érkezik Amerikába, és 429 dollárról indul az ára.

Ma este végre bemutatkozhat a PlayStation 4, a Sony magyar idő szerint éjfélkor kezdődő bulija előtt azonban még folyamatosan záporoznak a pletykák. Ezek közül szemezgettünk egy utolsót (?), és még két képet is mutatunk az új kontrollerről.

Előfizetéses szolgáltatással jön?

A Kotaku úgy tudja, hogy a PlayStation 4 irányítható lesz okostelefonokkal és tabletekkel is (a tegnapi hírek keresztplatformos játéklehetőségről is szóltak), a mobileszközökön keresztül vásárolhatunk és társaloghatunk is a PS4-es cimboráinkkal. A megvásárolt játékok természetesen azonnal letöltődnek a konzolra.

Érdekesség, hogy a Sony állítólag lecseréli a PlayStation Plus szolgáltatást egy PlayStation World nevűre, ami az Xbox Live-hoz hasonlóan a PS4 "legtöbb" online szolgáltatását előfizetéshez köti. Kapunk spectator módot is, ebben online nézhetjük, amint mások játszanak, és ehhez még az adott címmel sem kell rendelkeznünk.

Mi az a PlayStation Cloud?

A Superannuation találata szerint a Gaikai február 15-én levédette a PlayStation Cloud elnevezéshez kötődő domain címeket, így övé a playstation-cloud.com, a playstation-cloud.org és ps-cloud.net is. Csak tippelni tudunk, hogy a név mire vonatkozik, de egyre valószínűbb, hogy PlayStation 4 valamilyen felhős szolgáltatást is hoz magával.

A Sony tavaly vásárolta fel a Gaikai nevű cloud gaming céget, és a legutóbbi pletykák szerint a PS3-as játékok PS4-en történő futtatására használná a szolgáltatást. Erre egyébként szükség is lenne, a PS4 ugyanis gyökeresen más hardverrel érkezik, így a visszafelé kompatibilitást máshogy kell áthidalni.

Már novemberben?

Szintén Kotaku: a blog értesülései szerint novemberben kerülhet a PlayStation 4 az amerikai boltok polcaira. A konzolból két kiszerelés lesz, ezeket 429 és 529 dolláros áron értékesítik majd, a srácok viszont azt is megjegyzik, hogy az árról ma még nem lesz szó, azt valószínűleg az E3-on jelentik be.

Az Edge szerint a PlayStation 4 csak Japánban és Amerikában rajtol el 2013-ban, Európában a jövő év elejéig kell rá várni.

47.
47.
p3ti
#44: De ez nem lesz máshogy a PS4nél sem, hisz ott a technikát fizeted meg. Mikor megjelent a PS3 volt ahol 160ezret kértek érte, és ezt a hardvert nem is használták ki rendesen, éveken keresztül...
Viszont ezt a beépített Kinect dolgot én sem szeretem, mivel az egész Kinect rendszer engem nem illet. Szerintem az MS ki akarja használni a kamerát ilyen hangvezérlős meg mutogatós baromságokra..
Engem a tartalmi fejlődés, grafikai fejlődés és az exclusiveok érdekelnek. Ezt a sok appot ki sem használom, nem is érdekelnek, minden másra ottvan a PC. De amerikában kicsit máshogy gondolkodnak az emberek, egy fogyasztótársadalom, ahol az összes cég le akarja gyűrni az Applet.
46.
46.
p3ti
#45: Ja, a suzukival is odaérsz a Tescohoz, meg a Mercedes -szel is. Igazad van
45.
45.
Falcon
#42: nekem megért 50 ezret az a pár perc várakozás erről ennyit!:)
44.
44.
Baysi
#42: a kérdés már csak az pláne itthon hogy kinek éri meg azt a 4-500 dolláros árat(ami persze euró meg az áfa stb.) + még amit a beépített kinectel lehúznak(ha valami amúgy nem fogy elég jól rádkényszerítik h muszáj legyen megvenned) emellé még fizess is elő és akkor utána a gép csak az újonnan vásárolt játékokat futtatja amik nem olcsók és ezután jönnek csak a finom szólva is túlárazott dlc-k :D az az igazság h ennek a generációnak ráadásul messze nem lesz ilyen nagy élettartama mint a mostaninak volt amire így is nagyon csúnyán ráhúztak már pár évet.... ezek után már csak az a kérdés hogy egy amúgy remek szolgáltatás megéri e ezeknek a fényében
43.
43.
Cuppak
#31 Írásra? Ez marhaság.. MMO-t v FPS (olyat amihez skill kell) hogy fogsz kontrollerrel játszani..?
42.
42.
p3ti
#38: Lenne is értelme veled vitatkozni ha nem lennél ennyire szűk látású. Nem vagyok elfogult, hanem látom amit látok, és észlelem azt ami észlelek. Az hogy te használsz valamit 5 éve és megszoktad, attól létezik más is. Sokkal jobb minőségű, de hiába mondom ha neked nincsen. Unokabátyám a világ másik felén lakik jelenleg. A PSN be sem jelentkezik onnan, ameddig az xboxal még játszani is tudunk. Akkor ezt hogy magyarázod? Nem tud többet? Ha valamiről fogalmad sincsen, akkor legalább ne okoskodj. Az a sok live felhasználó mind azért vett xboxot mert írni lehet a játékokat, ekkora baromságot. Olvasd már vissza miket írtál, aztán kicsit szállj magadba
41.
41.
p3ti
#35: Gyorsabb. Tölts le egy demot Liveról, és közben tölts egyet PSNről, akkor látod a különbséget. Én mikor megvettem az Unchartedet, majdnem egy órán keresztűl frissítette a játékot, ami volt 500mb maximum. Ezt csak akkor látod ha ott áll mindkét géped, nem éppen internetfüggő.
40.
40.
ground
#38: Szerintem igaza van p3ti-nek. Live tényleg Jób. De pénzért,amit Ő nem sajnál a stabilabb multiért.+amit ö kihasznál, még.
De a PSN ezzel ellentétben ingyen adja a multit.
Gyengébb, de valakinek meg ez jön be jobban.Ingyen.
A két szolgáltatás kiegészíti egymást.
Kinek ez, kinek az mint a konzol.
Mondjuk az sem utolsó dolog hogy mondjuk, amit te megspórolsz. Az barátok közt is 4 új játék ára.5év alatt.
Én azt mondom hogyha normális szolgáltatások lesznek a PSN-hez.
Például új játékot jó áron szedhetsz le.Akkor lesz értelme fizetni.
Szerintem a PS4-el a szolgáltatásokra is rágyúr a Sony rendesen.
lehet fizetünk, de Kapunk is szolgáltatást cserébe,.,.
39.
39.
Zombiekiller6
ha fizetős lesz akárcsak 1 net-es szolgáltatás is én besírok!!!
38.
38.
Falcon
#33: semmivel nem tud többet a live mint a psn csak te túl elfogult vagy ha beismernéd kiderülne hogy jól bepaliztak és azért te fizetsz évről évre ami másnak totál ingyen van(playstation) ráadásul ezt tudod felhozni hogy beszélgetni lehet a dashbordon...pffff (ez ps -en is van) én már ez az 5 ődik éve hogy psn-t használok és így spóroltam 50 ezret! a billentyűzetet meg gépelésre való majd az iskolában megtanulod ha kijártad az általános 3 adikat
36.
36.
Racsni1987
#35: ugyanúgy szerintem idehaza a gaika-nak sincs értelme, ha gyors net kell hozzá.
35.
35.
Racsni1987
#34: Egyébként az tényleg igaz, hogy sok a ps pluszon az ingyen játék. Multiban hol mennek föl a legtöbben, azt nem tudom megítélni (nekem ez sem lényeg), a többi szerintem irreleváns. Egyébként nagyon átszabták a psn-t, és szerintem nem lett rossz, jobb mint korábban volt. Sokan kiemelik, hogy box gyorsabb a psn-nél, én ennél is el tudom képzelni, hogy ez is valótlan, más a wifi mint a vezetékes, és legtöbb helyen M.o-n nagyon gyér a net. Ha még is igaz, hogy a live gyorsabb, fővároson és tömblakásokon kívül ebből más úgy se tudna profitálni, meg Magyarországon csomó szolgáltatás el sem érhető netflix hulu stb. Nekem a wifivel müködő laptop vagy a mobil nem gyorsabb a psn-nél.
34.
34.
p3ti
#32: Én is gratulálok, nem voltál képes értelmezni 1,5 sort. Abban az esetben örülnék neki, ha az erre fordított pénzt visszafordítanák arra, hogy kiforrtabb legyen a multi részleg, akárcsak a Livenál.
33.
33.
p3ti
#31: És én megkérdezhetem hányszor játszottatok többen vagy chateltetek többen a dashboardon? Semennyien. De ha felfognád hogy ez a szolgáltatás nem arról szól hogy havonta fizess, hanem visszafordítják olyan dolgokra ami hasznos lehet a multiplayerben, vagy szociálisabbá teszi a rendszert, akkor nem rnál ekkora baromságot. Nem fogom neked ecsetelni mi miért jobb, a google a barátod, használd. Ha van két géped akkor látod igazán mi miért jobb, és hol mi a jobb. Amúgy meg miért kizárt hogy konzolra egér/billt köss rá ? bűn? Nem tudom neked hányszor sikerült írnod az egérrel, biztos téged magas képességekkel látott el a jóisten, amit itt büszkén is hangoztatsz. Akkor ezek szerint az egér billentyűzet kombinációval nem lehet mást csinálni mint írni......jóisten
31.
31.
Falcon
#28: Egér/Bill -el akarsz játszani akkor pc -t vegyél!!! ilyen egyszerű! amúgy sem játékra lett kitalálva hanem írásra

25. te meg őrüljél magadnak akkor hogy live-t használsz és tömőd Bill Gates zsebét de azt megkérdezném hogy hány ingyen játékot kaptatok a pénzetekért? vagy miért lenne jobb mint a psn?
30.
30.
Yanez
Ha a szolgáltatást barátságos áron nyomják majd az orrunk alá, akkor nem lesz ezzel gond.És biztos vagyok benne, hogy a visszafele kompatibilitás dologgal kapcsolatban is egy normál megoldással állnak elő, elvégre a Sony-ról beszélünk gyerekek.Engem csupán egyetlen dolog aggaszt, a PS4-re gyártott játékok ára.Könnyen lehet, hogy 100$-os áron vesztegetik majd.De ha így lesz, akkor a box is hasonló árral fog előállni.Na akkor lesz csak warez meg használt játékok forgalma!Bízom benne, hogy legalább a jelenlegi ár marad, ha már olcsóbb tuti nem lesz!
29.
29.
simon 555
"Érdekesség, hogy a Sony állítólag lecseréli a PlayStation Plus szolgáltatást egy PlayStation World nevűre, ami az Xbox Live-hoz hasonlóan a PS4 "legtöbb" online szolgáltatását előfizetéshez köti. Kapunk spectator módot is, ebben online nézhetjük, amint mások játszanak, és ehhez még az adott címmel sem kell rendelkeznünk."

Ez nagyon remélem, hogy nem igaz...
28.
28.
Cuppak
Nagyon jó exk. játékokkal + Egér/Bill komp.-l kell előállniuk hogy megvegyem a PS4-t, PC-m van most és tökéletesen megfelel, az Xbox hidegen hagy.
27.
27.
p3ti
Én kimondottan örülök neki hogy fizetős lesz. De csak abban az esetben ha végre felér a Live minőségével.
26.
26.
p3ti
#24: Végre van aki felfogja, hogy a rendszer karbantartása, és a funkciók karbantartása pénzbe kerül, és én hajlandó vagyok havi 700ftot azért fizetni, hogy tudjak több haverral, játéktól függetlenül játszani és chatelni.
25.
25.
p3ti
#21: Én a liveért vettem a boxot, nem az írott játékokért, akkor ezekszerint az alaptalan okoskodásod sz*rt sem ér, mivel csak ismétled a visszhangot ami jön jobbról balról. Nekem még a 2006os első modell ugyan úgy fut mint anno, nem volt bele olvasófej hiba, sem ring of dead. Pedig játszottam vele orrba szájba.....ennyit erről
24.
24.
Yami
Ha nem húzzák fel a PSN minőségét legalább az Xbox Live szintjére, akkor ez a fizetős konstrukció az év lehúzása lesz.
22.
22.
csoki0619
Lehet ugy lesz megoldva a visszafele kompatibilitas, h befizetsz a Cloud szolgaltatasra, bejelentkezel a regi PS3-as profiloddal, ami bizonyitja h egy adott jatek neked megvan es vegig toltad, igy pedig jatszhatsz vele Cloud-on. Bar ez konnyen kijatszhato, de nem lenne rossz :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...