PlayStation 4 - használt játékok, szevasztok!

  • Írta: fojesz
  • 2013. február 21.
  • Hír
Link másolása
A Sony hivatalosan megerősítette: továbbra is futtathatók a használt a játékok a PlayStation 4-en, sőt állandó internetkapcsolatra sem lesz szükség a konzol használatához. A Microsoft ennek az ellenkezőjét lépi meg?

Újabb információk érkeztek a PlayStation 4-ről, ezek nem hangzottak el a PlayStation Meetingen, de mindenképpen érdekesek lehetnek.

Marad a használt játék

Nem kell aggódni, a Sony nem lépte meg (vagy nem merte meglépni), maradnak a használt a játékok PlayStation 4-nél, ezt maga Shuhei Yoshida, a Sony Worldwide Studios fejese árulta el az Eurogamernek. Yoshida szerint ez alapvető elvárás a játékosok részéről, így ők is ezt az utat követik.

Ugyanígy az is kiderült, hogy nem kell állandó internetkapcsolat a konzolhoz, és bár Yoshida szerint nagyban fokozza az élményt, ha online tartózkodunk, a Sony azt is megérti, hogy valakit nem vonz ez a lehetőség. Úgy hírlik, a Microsoft éppen ennek az ellenkezőjére készül, érdekes lesz figyelni, hogy Redmondban min ügyködnek.

Tökéletes időzítés

Az elemzők el vannak ájulva a konzoltól. Az EEDAR szakértője, Jesse Divnich szerint a Sony egyszerűen tökéletes időpontot választott a PS4 bemutatására, így semmi nem vonta el a közönség figyelmét a premierről, és a kiadóknak is hagyott időt, hogy azok az E3-ra összerakják a saját PS4-es játékuk demóját. Divnich azt is hozzátette: a PS4 koncepciója helyes irányba tart. A Sony részvényárai emelkedtek egyébként a bejelentés hírére.

Michael Pachter szerint "igazán lenyűgöző" a PlayStation 4, úgy tippeli 400-450 dollárért árulhatják majd, mégis inkább a Microsofttal foglalkozott. Szerinte az új Xbox alapvetően hasonló, mégis lesz néhány megkülönböztető jegye, mint a különböző Kinect-funkciók, az esetlegesen integrált Skype, a Smart Glassben rejlő lehetőségek, a Bing-féle keresés vagy a kiterjedt internet-hozzáférés. Pachter úgy véli, a Microsoft leghamarabb áprilisban leplezheti le az új konzolját, de lehet, hogy vár majd az E3-ig.

149 third party partner

További érdekes információ, hogy a Sony szerint 149 third party partner támogatja a konzolt, a fejlesztők és kiadók listájának egy részét itt találjátok meg felsorolva.

30.
30.
frankdelgado
Valahol igaza van az MS-nek, hiszen a használt játékok után egy kanyi jogdíjat sem kapnak, mert -mint ahogy az köztudomású - nem a szellemi termékhez ( játékhoz), hanem személyhez kötődik. A szerzői jog szellemiségét - és a jogtulajdonos nézőpontját - figyelembe véve pedig a használt játékkal játszó, az nem különb a warezolónál.....:) - persze ez csak egy elvi megközelítés. AZ MS nagyon kib@szna magával, mert tovább szélesítené a warezolók táborát. Olyan gépet úgysem fognak soha építeni, amit ne törnének fel ( kivéve talán az a megoldás, ami pc-n On live néven fut...)
29.
29.
Baysi
#19: mindig 1 az 1be váltják euróba és ez az ár nem takar áfát tehát még +27% meg a kereskedői haszon
28.
28.
Yami
#12: Te mégis mirõl beszélsz? Ha jól emlékszem a PS4-rõl azt pletykálták, hogy csak 4gb memóriája lesz és lemezbe épített NFC chippel fogják konzolhoz kötni a játékokat. Ezekbõl melyik lett 100% igaz?
27.
27.
ground
Nagyon helyes. Hadd menjenek csak azok a használt játékok.
Nagyon sok cég, tönkre menne ha ezt meglépte volna Sony.
Redmond sem fogja.Nem hülyék ezek.
26.
26.
p3ti
#12: Minek szólnának bármit is, ha az emberek reklámozzák őket orrba szájba. A rossz reklám is reklám. Ez nekik óriási marketing dobás....
Majd akkor hiszem el ha az MS hivatalosan bejelenti hogy nem támogatják a használt játékokat.
25.
25.
simon 555
#4: Ez jó volna ha így volna.
Na meg már csak az kell, hogy stabil legyen a Gaikai és megbízható:)
24.
24.
simon 555
#18: Szerintem azt, hogy egy játékot mennyiért adjanak nem az MS dönti el vagy a Sony hanem a játék kiadója.
Szerintem az Activision meg az EA nem fog engedni az árból semmilyen okból.
23.
23.
floax
Nah ez jó hír !! Meg is van mit veszek majd !!!
22.
22.
Neo1989
Hát ha meglépi az ellenkezőjét akkor elég ostoba.
20.
20.
samatagrav09
#19: kb 84 ezer minimum a mai árfolyamon ha olyan kedvesek és dollár-forintal számolják.
19.
19.
BrendOoN
400-450 dollár de van ez a dollár-euró izé. Akkor most 90 ezer forint vagy 120 ezer forintba kerülhet? : D
18.
18.
Yanez
Csodas hir!Nincs kizarva, hogy az MS tenyleg megszunteti a hasznalt jatekokat.De szerintem, akkor valami kompenzacio lesz.Pl: 3X-or olcsobb lesz egy uj jatek, mint a Sony-nal.Ezzel a mennyisegre gyurnak ra es ugyanugy nyeresegesek lehetnek, de persze ez nagy kockazat lenne.Szerintem a helyzet ezzel kapcsban olyan lesz, mint a PS4-nel.
17.
17.
metercsiken
Örülök ennek a a hírnek, mert bár én is inkább az új játékokat veszem meg, de cserélgetni is szeretek.
És van úgy, hogy nincs pénz újra, így ez tényleg nagyon jó hír!

Ha az MS-nél meg pont az ellenkezője lesz, akkor hülyék!
15.
15.
bence51
#13: Mivel hogy ők mondták hogy ps1,ps2,ps3 játékokat lehet majd streamelni bizonyos eszközökön....a ps4en is...és nemkell emulálnia semmit senkinek a srác 4-dik kommentben csak azt mondta hogy beteszed a cd-t és ezáltal a ps4 hitelesíti hogy megvan neked a ps3-as játék, nem kell neki lejátszania. ezek után a gaikai streameli a ps4-en.
14.
14.
jardo
Szerencsére a Sony nem köpte arcon a játékosokat azzal, hogy elgáncsolta volna a használt játékokat. Nekem most X360-am van, és a következő generációból is a 720 (vagy bármi is lesz a neve) van tervbe véve. DE! Kíváncsian várom, hogy ott mi lesz majd a használt játékok sorsa, nem most olvasni először, hogy a Microsoft keménykedni akar. Egyfelől nem hiszem, hogy ezt meg mernék tenni, főleg úgy, hogy a Sony sem vállalta be, mert abból elég szarul jönnének ki. Az egy dolog, hogy mindenki hőzöngene, de marketing-szempontból is elég rondán festene, hogy 'mi köcsögök vagyunk, a konkurencia nem, de inkább minket válasszatok'. Másfelől viszont amekkora sóher banda, simán kinézem belőlük, hogy tényleg meglépik ezt és elkaszálják a hásznált játékokat.
13.
13.
Killerbee
#4: Itt architektúrális különbségek vannak, ez közel sem ilyen egyszerű ahogy te gondolod.
Pc-n se tudták még emulálni a cell-t, és a ps4 is ugyanolyan architektúrára épül mint a személyi számítógépek majd egésze, x86. Persze mivel házon belül van a cucc, lehet meg tudnák oldani, de nem hiszem, hogy fogják vele feccolni az időt/pénzt/erőforrást.
Gondolom a sony is értékesíteni akarja továbbra is a ps3-akat a ps4 mellett még jópár évig, és akkor nem lenne érdeke gaikai-jal se visszafelé kompatibilitást biztosítani.
Nyilván nem tényeket mondok csak egyéni véleményt.
12.
12.
daenath
#9: Nem erositetek meg visszont melyen kusolnak is a M$-nal! A PS4-el kapcsolatos pletykak a bejelentes elott se voltak kommentalva a Sony altal es megis minden 100% igaz lett!
Ebbol mindenki maga kovetkeztett arra amira akkar ;)
11.
11.
kanos005
#8: Van rá jailbraker de az xbox könnyebben warezolhato (LTE 3.0) de ha az xbox-hoz net kell akkor egyáltalán nem lehetne warezolni. Igaz még nem jelent meg addig semmi sem biztos.
9.
9.
p3ti
#7: Senki sem erősítette meg hogy az MSnél másképpen lenne, ezek mind csak pletykák. Ha ilyet meghúznak, akkor megásták a saját sírjukat.
8.
8.
Split
#7: Mint ahogyan a PS3 is a warezról volt híres ugye? Pedig oda sem kellett állandó netkapcsolat.
7.
7.
kanos005
Szóval ha az új box nem nyújt többet a ps4-nél és még a használt játékokat sem fogja támogatni+net kellesz hozzá akkor a warezolok,gyengébb netel rendelkezőek ps-t fognak venni. Amúgy nem rosszak a játékok DE! a Crytek ilyen grafot hozott a crysis 3 személyében. Remélem megvannak elégedve a 8 gb ram-al( ez szerintem azt jelenti hogy a pc gamákhoz 16 gb kellesz mint most az xbox 512 mb pc 1-2gb ram esetében)
6.
6.
AzRaeL
Hmm már most sokan támogatják,lehet hogy olyan sok és jó játék jön rá mint régen a PS 2re ?:D
5.
5.
Ez mekkora fricska :-)
4.
4.
szerintem a ps3 játékokkal sem lesz gond.
mivel ebben is blu-ray lesz, ugyebár?
rámész cloud/store, letöltés. megkérdi van-e már ilyened? lemezt bele, rácsekkol. van, letölt, játszik, csá.
szerintem...
3.
3.
Killerbee
#1: Itt csak arról van szó, hogy ugyanúgy lehet csereberélni a ps4-es használt játékokat.
PS3-as lemezt ebbe te nem fogsz használni, legalábbis aligha hiszem, hogy fogják tudni emulálni. Max ezen a gaikai micsodán megoldják, hogy lehessen, de szerintem nem fogják ezt se erőltetni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...