Európába is idén jön a PlayStation 4?

  • Írta: zoenn
  • 2013. február 22.
  • Hír
Link másolása
Talán igen, talán nem - szól a hivatalos állásfoglás a Sony részéről. Lehetséges, hogy vérlázítónak találjátok a választ, de tény, hogy még a SCE európai elnöke sem tudja, hogy 2013-ban kapunk-e az új konzolból.

Az MCV mikrofonvégre kapta az SCE Europe elnökét, Jim Ryant, hogy ugyan mondja már meg, hogy az év végi szezonban Európában is kapható lesz-e a PlayStation 4, vagy a korábbi pletykáknak megfelelően, csak 2014 elején jut el hozzánk.

"Még nem tudunk semmit mondani arról, hogy a 2013-as megjelenési ütemtervbe Európa is beletartozik-e. De ebből még nem kell következtetni semmire."

Nesze semmi, fogd meg jól. Véleményünk szerint még a Sony sem tudja pontosan, hogy idén az öreg kontinensen is tiszteletét teheti-e a PlayStation 4, miután nem tiszta számára, hogy kellő mennyiségű konzolt tud-e gyártani, ami elég lesz-e a globális premierhez. Okulva a korábbi tapasztalatokból, szerintünk nem.

Maradnak a dobozos játékok

Habár egyre inkább a digitális jövő felé tart a játékpiac, és számos aspektusában a PlayStation 4 is behódol ennek a trendnek (például a PlayStation Store folyamatos növekedésével, illetve a streamelhető játékokkal), Shuhei Yoshida, az SCE Worldwide elnöke szerint a dobozos játékokat sem kell temetni, sőt!

Yoshida kifejtette, hogy a fizikai formában kapható adathordozók továbbra is kulcsfontosságú szerepet játszanak az emberek életében. A GamesIndustry magazinnak elmondta, hogy a vásárlók szeretnek boltba járni és érdeklődni az új kiadásokról. És igen, vannak olyan emberek, akiknek ez remek ok arra, hogy hébe-hóba kimozduljanak az otthon kényelméből.

A digitális a leggyorsabban növekedő üzlet a Sony és az ipar számára is, jegyezte meg ugyanakkor Yoshida. A jövőt illetően rengeteg vita folyik, de ebben mindenki egyetért. A fejlődés viszont lassú, ezért sem szorulnak ki véglegesen a dobozos játékok.

Vita Remote Play a kezdetektől fogva

Az elnök elmondta azt is, hogy "szinte minden" PS4-es cím játszható lesz PlayStation Vitán is, köszönhetően a Vita Remote Play funkciónak. Yoshida "szíve megszakadna", ha ez nem így lenne már az első naptól kezdve.

Ugyanakkor az úriember nem volt hajlandó kommentálni azokat a spekulációkat, miszerint prémium előfizetési rendszerhez kötnék az olyan szolgáltatásokat, mint a Vita Remote Play, a spectator mód vagy a barátaink távoli segítése. Sokak szerint az Xbox Live Gold-előfizetéshez hasonló modellben gondolkodik a Sony.

"Még nem állunk készen arra, hogy erről beszéljük" - mondta. Szóval igen.

Egyébiránt elindult a PlayStation 4 hivatalos honlapja, amely még új információkat nem tartalmaz, de a korábban már látott képeket és videókat visszanézhetjük az oldalon.

48.
48.
cannondale
Nagyobb fejlődés lenne,ha a mostani jelenlegi játékokat átirnák ps vitára...:)
PS4 ráér 2014....:)
47.
47.
trion96
#45: Ebben igazad van. De ha megnézel egy ps2ből mindent kihozó játékot pl resident evil 4. Meg megnézel egy ps3 nyító játékot pl uc1. Akkor is ég és főld volt a különbség.
45.
45.
kanos005
#22: Azért nem láttál mert még a fejlesztők nem nagyon értenek hozzá,majd pár év múlva jobb lesz. nézz meg egy régi ps3-mas kezdő címet és egy mostani ps3 játékot!
43.
43.
ground
#6: Itt lesz ez legkésőbb decemberbe Európában is.
Nem lepődnék meg ha ennek a ps4 nek, a gyártása pár hónap múlva megindulna.
Maradjon csak meg a dobozos játék.,.

42.
42.
DeVincent
#40: Sajnos nem. :-( Többen a Vita árcsökkentésének a bejelentését is várták, de sajnos az is csak Japánban lesz olcsóbb...
41.
41.
mint a Téglában.
maybe, maybe no, maybe f*ck yourself :D
40.
40.
marley3333
off: Nem tudja valaki hogy a ps3 ár csökkenést bejelentették?
39.
39.
TN71
#38: Viszont a következő generációnál erre nagyobb hangsúlyt fektetnek,ez a bajom:)
Ha valaki kiakarja postolni a gameplay-t az úgyis megoldotta már:)
38.
38.
simon 555
#35: Ez már a PS3-ban is benne van.
Mármint, hogy facebookon meg ossza a trophykat ha összekötöd vele a profilod.
37.
37.
simon 555
#30: És a hatalmas látótávolságot ne felejtsd ki:)
35.
35.
TN71
Én az xbox(720 vagy Infinity) bejelentésére várok.
Nagyon remélem,hogy a Microsoft nem megy el abba az irányba,hogy:
"LOL,elértem ezt a trophie-t,megy Facebook-rá meg Twitter-re."
Sajnos a Sony megtette ezt,mégpedig a "Share" gombbal.

Magán vélemény
34.
34.
randall13
#33: Én is a Steamboxra vagyok kíváncsi, kell a Windowsnak a konkurencia, mert nagyon elpofátlanodott a Microsoft.
Konzolok meg annyira nem érdekelnek, nálam a játék már csak másodlagos. :(
33.
33.
Necreon
Nem győzött meg, és mivel a játékfelhozatal inkább a jelenlegi PS generáción (3) érhető el és a 4 nem tud semmi olyan pluszt ajánlani ami meggyőzne hogy miért vegyem meg, PS3-at vennék. Ha vennék, mert kifutó szériát nem vásárolok semmiből, tehát most már se 3, se 4.

Várom tovább türelmesen mit lép a Valve a Steambox-al.
32.
32.
Norbiii
#30: Én a Wii-nek úgy örülök, mint majom a farkának, nemhogy Ps4. :) :)
Gondoltuk volna 20-22 éve, hogy ilyen szép gamek lesznek? Bár nekem jobban bejönnek a 10-15 évvel ezelőtti játékok. Emlékszem mekkora szám volt, mikor NES-en pisztollyal a kacsákat kellett lövöldöznöm, és a kutya meg röhögött egyet, régi szép idők. xd xd
31.
31.
Norbiii
#30: Legyen igazad. :)))))
Nem tudom, hogy vagy vele, de nekem egy Ps3 olyan, mintha filmet néznék. :) A Wii-n a Resident darkside meg Wii viszonylatban elég jóra sikeredett.

Nekem lehet jobb, engem úgy sem fog érinteni, mert én már ,,várom,, a ps4-et, hogy tudjak venni Ps3-at. :)
30.
30.
Split
#24: Az megvan, hogy a CoD 4 is már Xbox360-ra, meg Playstation 3-ra jelent meg? Ahhoz képest már hol tartunk?

Ugyanígy lesz itt még fejlődés, annak ellenére hogy ti a most bemutatott (valószínűleg még pre-alpha státuszban lévő) demókra azt mondjátok, hogy nem akkora ugrás.

Valamint nem értek egyet, szerintem igenis látványos a fejlődés. Végre nem 720-ból feljavított képet látunk épphogy 30FPS-sel zötyögni, hanem natív 1080, fix 60 FPS-sel. Arról nem is beszélve, hogy végre már a konzolokon is van élsimítás, depth of field, jobb fény-árnyék effektus, valamint már millió-egy shader és particle lehet jelen egy időben, éééés akkor még az emelkedett poligonszámról, tesztelláció lehetőségéről, és a magasabb textúraméretekről még nem is szóltam.

Jobb lesz ez, higgyétek el!
29.
29.
TN71
28.
28.
Norbiii
#27: Egyetértek, és köszönöm neked is és TN71-nek is. :)
27.
27.
DON GONDOCS
#24: ebben igazad volt, és azért mondom hogy szerencsére. Mert így remélem hogy maguk a játékok tartalmasak lesznek. Hamár grafika lassan elérte azt a szintet amit elvár tőle a halandó.
26.
26.
TN71
#25: csinálják:)
Tényleg elkéne egy szerkesztés gomb:)
25.
25.
TN71
#24: Szerintem sincs,de ez azért van,mert jelenleg nincs meg az a technológia,hogy még élethűbbre csinálni.
Például Ps2-ről átváltottak Ps3. Semmi nagyobb grafikai különbség.Most meg hatalmas!
24.
24.
Norbiii
#23: Hát én egy régebbi blogomban már leírtam, hogy olyan óriási, eget verően nagy grafikai fejlődés már nem lesz. Nézzük meg a Ps3-at, csodálatos, élethű.
Skacok?
23.
23.
#22: Én láttam a demót, és szerintem sincs hatalmas különbség! Ha meg van is, akkor számomra az jelentéktelen.
22.
22.
Norbiii
Tudjátok engem nem érdekel a grafika, de lenne egy kérdésem.
Ti, hogy láttátok a bemutatott demót. Én olyan hatalmas grafikai különbséget nem vettem észre a Ps4, és a Ps3 között. Ha ekkora lesz a különbség, mint a demó verzióban, akkor rohanok Ps3-at venni. :) :) (Nekem a Ps3 grafikája is elég élethű)

Ui: Csak egy kérdés.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...