Elemzők: a PlayStation 4 sem menti meg a Sonyt

  • Írta: fojesz
  • 2013. február 24.
  • Biznisz
Link másolása
Hiába a PlayStation 4 körüli hisztéria, hiába a következő generációs konzol mögött álló ambíciók, az elemzők úgy vélik, a Sony tágabb értelemben vett problémáit az új játékgép sem fogja megoldani.

Az Edge gyűjtése szerint több piaci elemző is bizalmatlan maradt a Sonyval szemben, véleményük szerint a PlayStation 4 sem oldhatja meg a vállalat problémáit.

A Seeking Alpha azt tanácsolja a befektetőknek, hogy hiába a PlayStation 4-bejelentés, ne rohanjanak Sony-részvényeket venni, mert ettől függetlenül rossz mérleget és veszteségsorozatot kapnak a pénzükért, amit az új konzol sem tud majd megállítani. A lap nem vonja kétségbe, hogy a PlayStation 4 sikeres lehet, ugyanakkor azt is javasolja, hogy érdemes megvárni a Sony további bejelentéseit a konzollal kapcsolatban, és az új Xbox bemutatójára is oda kell figyelni.

A Bloomberg elemzőket idéző írásában megjegyzi, a PlayStation 4 olyan időkben mutatkozik be, amikor a játékipar a mobiljátékok felé fordul, és a játékosoknak mérlegelniük kell, hogy akarnak-e fizetni több száz dollárt egy új eszközért. Ráadásul ahogy azt a BGC Partners megemlíti: az új PlayStation-élmény semmi forradalmit nem tartogat, ami úrrá tudna ezen lenni, a PS4 közösségi funkciói pedig túl ambiciózusak ahhoz, hogy működjenek. A Fitch Ratings szerint a PS4 sem lesz képes arra, hogy változtasson a Sony hitelminősítésén, míg az Ichiyoshi Asset Management úgy látja, hogy csak a hardcore gamerek veszik majd meg a konzolt, így hosszú távon biztosan nem nő a Sony forgalma és nyeresége általa. 

A Reuters által megkérdezett elemző úgy véli: a PS4 remek konzol, remek játékokkal, csak éppen az iparág ma már máshogy működik, így nem lesz sikeres.

123.
123.
Bátor
#113: Ott a pont megmondta a frankót de ezuttal tényleg így is van
121.
121.
kamgecam
#117: You never was the smartest fella? Right?!
118.
118.
p3ti
#94: A japán Sony szórakoztatóelektronikai csoport 259,59 milliárd jen veszteséget jelentett csütörtökön a márciussal zárult üzleti évéről adózás után // 2011
117.
117.
p3ti
#110: Na, akadnak itt skrizofén olvasók is, huha
115.
115.
tabu3x
#113: "annyi butaságot leírtál, hogy már fáj a fejem..."

örülök, hogy nem nekem kellett leírnom:-) anti150 sem hasít atommagot a sufniban...
112.
112.
randall13
#110: Szerintem elfelejtettél felhasználót váltani.
111.
111.
xxaby
Hát érdemes erre a linkre ránézni http://www.statista.com/statistics/214670/global-unit-sales-of-video-game-consoles/ nem kell nagy elemzőnek lenni csak nézni az éves eladásokat és láthatjuk hogy a konkrét asztali consolok eladása a wii kivételével nem nagyon csökkent. Viszont amit a sony tényleg nagyon benézett az a psp2 hiszen látszik hogy a kézi konzolok játék eladásai rohamosan csökkentek, és ez tuti hogy mobil platformnak köszönhető. Úgyhogy én azért az asztali consolt nem temetném annyira.
110.
110.
Jinbobo
109.
109.
Jinbobo
108.
108.
Az elemzőkről annyit, hogy azok díszpéldánya, Michael Pachter a PS Meeting előtt egy héttel azt mondta, hogy a Sony PS Vita árcsökkenés bejelentése várható a rendezvényen.

Sokat nem tévedett, ugyanis mi nagyon vártuk, azonban a Sony egészen másképp gondolta. :)

Ennyit az elemzőkről, meg arról, hogy miket mondanak.
105.
105.
Mariah
Kibicnek semmi sem drága. De károkat tud okozni.

Ismerem ezt az emberfajtát. Nem csinál semmit, nem alkot semmit, csak fitymál, próbálja elvenni mások életkedvét, hogy ők is álljanak meg, és ne csináljanak semmit, mint ő a nagy bölcs. Addig jó, amíg ez nem történik meg.

Pár éve, amikor megvettem a 22 colos monitoromat, hú, de nagynak tűnt. Pár hónappal később már nagyobbat akartam. Egy mai mobil árban alig marad el a konzoloktól, játékélményben viszont összevetni sem érdemes, egy napon említeni sem érdemes a két platformot.

Biztosan vannak gamerek, akik átpártolnak a mobiljátékokra és nem játszanak többé igazi játékokkal, de nekem ezt nehéz elképzelnem. Az valószínűbb, hogy valaki mobilon vaksiskodik, aztán meglátja igaziban, és már nem akar többé mobilon imitálni, hanem igazán játszani akar.
99.
99.
Gt17
#88: +1.Telefon terén piszok nagy volt a lemaradásuk (satio stb stb gagyi készülékek), ráadásul a tv-k se úgy mentek, ahogy várták. Igazából a Sony ra tekinthetünk úgy mint egy országra, a ps4 pedig legyen egy új cucc, ami fellendíti a gazdaságot, de csak kis időre.Attól még ugyan úgy bovli minősítést kap, hiszen nem segít nagy mértékben.Így igaz a ps4 re is, ez a cucc 100%, hogy a Sony-t nem fogja szilárddá tenni, hiszem ez is le fog csengeni pár év alatt.Szval van igazság abban. amit mondanak.....
98.
98.
n.arni93
Ezért okosabb a Microsoft. Bár mi játékosok nagyon nem fogunk örülni, de a jóslatok szerint az új Xbox-ból nappali konzolt fognak csinálni. A célközönség már nem csak a játékosok lesznek, hanem akit tudnak azt bizony próbálják majd meggyőzni. Gondolok például a Kinect házibulis szerepére, stb.
Ezzel szemben Playstation fő profilja még mindig a játék maradt és ahogy a cikk is szól: "a PS4 remek konzol, remek játékokkal, csak éppen az iparág ma már máshogy működik, így nem lesz sikeres."
Ez a véleményem.
97.
97.
secret.
#96: A Wii U-t kihagytad :) Egyébként egyet értek, mélyen tisztelt elemzőink valamit elnézhettek.
96.
96.
zoldmanoka
"A Reuters által megkérdezett elemző úgy véli: a PS4 remek konzol, remek játékokkal, csak éppen az iparág ma már máshogy működik, így nem lesz sikeres."

ok, akkor az új box is óriási bukta lesz, a sony és a microsoft együtt fogják lehúzni a rolót és mindenki sakkozni meg rubik kockázni fog ,
megahülyeség ..., ezek annyira elemzők és annyira "érdektelenek", mint ahogy a hitelminősítők és egyéb spekuláns átverő társaik,
azt viszont elfelejtették még megemlíteni, hogy "természetesen" a pc gaming is halott és soha nem is fog feltámadni :))))

RIP PS4 PC XBOX720
95.
95.
Uhu123
http://battlefield3informator.web4.hu/cikk/konzolpiac-igy-nez-ki-a-generaciovaltas-uzleti-szemszogbol
94.
94.
Mi van a microsoft ezeket is megvette? :-) mutassanak inkább valamit ne elemzoket állítsanak a témára...
93.
93.
ground
Engem személy szerint nem érdekelnek ezek:Az elemzők megmondják.
Majd az infinite nél meg:ohhh ezt kell venned mert ez lesz a sikeres.,.,A tuti, persze.
Sikeres lesz az ,PS3 is veszteséges volt, idővel nyereséges lett.
Ugyanez lesz itt is.,.
OLyan ez mint 1 lejaratókampány kezdete,.,
A SONY előbb lépett, tanultak azok a saját hibájukból.
Most jön majd csak az igazi konzol WAR,.a vásárlókért.
92.
92.
shatterhand
#88: psc-n volt egy cikk ami jól leírja mennyire nem tudják irányítani a ps részleget sem. Mindent japánból akarnak elintézni.
91.
91.
Falcon
ugyan ezt a hírt leadták a ps3 bevezetése élőt tisztán emlékszem már akkor teremtették utálom az ilyen híreket
90.
90.
metercsiken
#89: Ja!
Persze a Ps4-et megveszem majd, és természetesen a játékokat is( amennyire tőlem telik ) sorra beszerzem!
Szóval így talán egy kicsit talán még is segítek! : )

De egyébként ez még "csak elemzők" véleménye, aztán majd meglátjuk mi lesz.
89.
89.
metercsiken
Sajnálnám, ha be kéne majd "zárniuk" !
Csípem a Ps-t.
A többi cuccaikkal nem foglalkozok, így sajnos úgy látszik egy kicsit én is hozzájárulok a veszteségükhöz! : (
Azért remélem össze tudják majd magukat szedni!?
Vagy legalább a játékiparban maradjanak talpon!
88.
88.
p3ti
Úgy látom a legtöbb ember nem igazán érti mi is a fő probléma a Sonynál. Itt nem a PS4 meg a PS3 a gond, hanem a sok felesleges szar amire fejleszt a Sony hogy versenybe legyen a konkurenciával szembe. TV, MP3/MP4, kamerák, digitális fényképezőgépek. Ez a rengetek pénz amit beleölnek fejlesztésbe nem igazán térül meg. Ezért is zárta a cég valami irdatlan nagy vesztességgel a 2011es évet. Egyszerűen nem versenyképesek olyan cég ellen mint a Samsung...
A cégnek a fő bevétele nem a Playstationból származik, ami amúgy nem tudom meddig vesztességes volt, mivel ráfizetéssel adtál el a gépeket ... hanem a többi elektronikai cuccaikból. Olvastam egy német oldalon mennyit öltek bele olyan fejlesztésekbe, amire nincsen szükség senkinek, vagy éppen még túl korai
87.
87.
aordog
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...