Képeken a PlayStation 4 felhasználói felülete

  • Írta: zoenn
  • 2013. február 28.
  • Képek
Link másolása
A múlt heti PS4-bejelentés kapcsán már elkaptunk pár screenshotot az új konzol menürendszeréről, ám most igazi nagyfelbontású képek érkeztek róla. Nem titok: minden a közösségi élményről fog szólni.

Az új felület lecseréli az eddigi XMB-t, de stílusában nemigen tér el a régi megoldástól, ráadásul a konzol mellett különféle mobileszközökön is élvezhetjük. Az még nem tiszta, hogy utóbbiakról egy alkalmazással vagy a Remote Play funkció keretében férhetünk-e hozzá a profilunkhoz.

A hangsúly a közösségi funkciókon és a megosztáson lesz. A Sony szerint minden játékos szép, s még a dögös lányok is konzoloznak.

41.
41.
trion96
40.
40.
csöszy
ezt nem értem ha ez nem kézikonzol akkor meg mért van szinte minden screenshot fölött az aku töltötsége????

39.
39.
_Tappancs_
#38: :) Azért jól el tudtok bújni.
38.
38.
Azeroth87
36.
36.
Raziel
Nah szerintem itt sokan sokmindent félreértenek. Mindenki sír a közösségi dolgok miatt. Viszont itt nem FB-ről van szó. Hanem a már más játékokban is jól bevált barát rendszerről. Mint pl ami a LOL-ban, STEAM-en meg mit tom én még mind működik. Szóval itt a lényeg az, hogy a játékosok felvehetik egymást. Multizol és van egy spanod akinek szintén megvan ugyanaz a játék PS4-re. Yeah! Ráírsz, hogy szia haver éppen akarok tolni egy aknakereső multit gyere. Akkor is látja ezt ha éppen játszik.

Bárki nem nézhet bele a videóstream-edbe. Csupán lehetőség van rá, hogy streameld. Ilyet PC-n is csinálnak már. LOL-ban pl nagy divat, hogy a jobb játékosok élő stream-et tesznek ki. Miért ne tehetnék ezt meg PS4-en is akik jól játszanak? Vagy éppen egy bonyolultabb címnél laza kis oktatós dolgokat is lehet tartani. Millió jó lehetőség van mögötte. Szóval nem értem, hogy az emberek miért azonnal az achievmentekkel foglalkoznak. Pont az nem hasznos funkció. Mellesleg már azt is elmondták, hogy NEM KÖTELEZŐ AZ FB MEGOSZTÁS! Csupán egy lehetőség.

Összefoglalva a kezelőfelület majd élőben mutatja meg mennyire jó. A közösségi rendszernél meg nem az a kérdés, hogy jók-e az ötletek. A kérdés az mennyire működik. Mert ha ez jól fog működni akkor elég komoly tényező lehet a konzol mellett a jó multi rendszer! Persze ehhez megfelelő játékok is kellenek.
29.
29.
trion96
#25: Te aztán értesz a dolgokhoz :D Legalább pénz is jár érte? XD
27.
27.
KeXxX
#25: mit kopizik cigány? a ps1-et mégis honnan a lófaszból másolta? akkor még nem volt shitbox.
25.
25.
jszili32
#15: Az egész SONY egy koppintás!
Egy szóval el tudom mondani, hogy mit talált ki saját agyból a SONY a playstation fejlesztéseinél:
LÓFASZT!!!
23.
23.
p3ti
Nekem tetszik, átláthatóan néz ki. De nem szeretném megosztani az életem facebookon. Most sem teszem, és akkor sem fogom megtenni
22.
22.
Mielőtt ps4et veszek, egy dolgot akarok majd tudni: hogy van-e olyan hogy OPTIONS > SOCIAL: OFF
21.
21.
#18: Ezzel nem is lenne baj mert ha nem hulye valaki leszarja .
Csak egy ido utan ez mar kotelezove valhat es ez lesz a default.
Ha nem vagy fent nem vesznek fel valahova vagy kotelezove teszik a munka miatt stb..
20.
20.
Ezt a szint meg "koderkeknek" hivjak :D
0.0.255
19.
19.
Ezzel a kozossegi szarsaggal azokat akarjak megfogni, akiknek pl. csak a kocsog facebook miatt van szamitogepuk es neten kivul semmire sem hasznaljak.
Csak az a baj, hogy az ilyenek meg tabletet vesznek kb 6od annyi penzert mint amibe ez a cucc fog kerulni.
18.
18.
dBLOOD
A hülyék vesznek meg gondolkodás nélkül minden szar játékot. Jobbára ugyanazok a hülyék (ostobák, zombik, buták, barmok, etc.) osztogatnak mindenféle szart a közösségi oldalakon, elsősorban más hülyéknek.
A nagyobb kiadók a hülyék piacára építenek. Az EA, a Sega, a Bethesda, a Capcom, a Ubisoft (etc.) belőlük szedte meg magát. Szóval tényleg szükség van e közösségi oldal-szerű szolgáltatásokra? Ha ezzel elősegíthetik hogy a hülyék még több pénzt hagyjanak náluk, akkor igen.
17.
17.
Henry82
#8: Akkor rátok mi szükség van ott srácok? :))

Egyébként én sem értem ezt a nagy közösségi lázat a videojátékoknál, állandó facebook kapcsolat, megosztás, stb, tényleg ekkora igény lenne erre?! Mert nekem most úgy tűnik, az új konzolok elsősorban erről fognak szólni, ja és mellesleg játszani is lehet rajtuk.

Én régimódi vagyok, ide egy überbrutál next gen konzolt, hozzá egy nagyon ütős játékot, lámpa le, hangerő fel és hajrá, magasról teszek rá, hogy közben ki mit csinál :)
16.
16.
Jared
köze nincs a win 8-hoz :)
15.
15.
vico357
jujjuj..... Kopintas..... kis racsok.... windows 8......
12.
12.
Ráadásul hamarosan lealdozik a facebooknak is, ez a tendencia figyelhető még. Jön majd más közösségi ötlet persze, de pár évenként cserelodnek ezek a felületek. a másik ami probléma ezzel, hogy a munkáltatók sokszor a hülye facebookot nézik még és ha ott csak az van, hogy 50 trofea egy nap. Alatt, akkor lehet fel se vesznek, hacsak a főnök nem valami kocka :-)
11.
11.
Racsni1987
szerintem szánalmas facebook erőltetése. Szerencsére nem vagyok fönt. Engem nem érdekel ki mit főz és magamutogatás, és a hülyékre sem vagyok kíváncsi.
10.
10.
Morgan88
Nem vagyok nagy ps rajongó de érdeklődve néztem a nagy konferenciát. Ami érdekes ezzel kapcsolatban, hogy a share button kapcsán nem került elő a facebook (tudom, lehet hogy szándékos volt, nem akarták reklámozni) de nekem gyanus hogy saját belső közösségi oldaluk lesz legfőképp, persze opcióval hogy meg lehet osztani fb-n is, de leginkább egy belsős newsfeed-re fognak támaszkodni. Talán olyasmi lehet mint a battlelof a bf3-nál.
9.
9.
McDuff
#6: ezzel én is így vagyok,a "nagy" közösség leszarja hogy te kocka vagy,face-n a kutya nem kiváncsi rá,teljesen felesleges ez a beleintegrálás,hogy megoszd épp melyik trófeát kaptad meg.max csak egy másik kockát érdekel:P
8.
8.
#5: COD klánunkban csomó lány van, és aláznak mindenkit :)
7.
7.
nukebomb
#6: Nem te vagy a célcsoport. :)
6.
6.
traumraise
Engem annyira hidegen hagy ki mivel játszik és hány achievementet ért.. feleslegesnek érzem nagyon ezt a közösség centrikusságot..utálom hogy mindenhol erre törekednek
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...