Deus Ex: Human Defiance - a filmváltozat címe

  • Írta: fojesz
  • 2013. március 3.
  • Cooltúra
Link másolása
A Deus Ex: Human Defiance végül nem a játéksorozat folytatása lesz, hanem a gőzerővel készülő filmváltozat viseli majd ezt a címet. Legalábbis a legutóbbi domainregisztrációk tanúsága szerint.

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, a Square Enix levédette a Deus Ex: Human Defiance címet, és bár mi a Deus Ex: Human Revolution lehetséges folytatásaként emlegettük a projektet, a kommentekben ti már felhoztátok a filmváltozatot is. Joggal.

Mint utóbb kiderült, a CBS Films két domain címet is levédetett a Human Defiance kapcsán, és ha a www.deusex-humandefiance.com nem is, a www.deusexhumandefiancefilm.com regisztráció már egyértelműen utal arra, hogy a Scott Derrickson rendezésében készülő mozi kapja meg ezt az elnevezést.

A film egyébként a Deus Ex: Human Revolution feldolgozása lesz - hogy milyen filozófia mentén készül az adaptáció, arról itt olvashattok bővebben. Köszi, giga321!

9.
9.
UndokBeka
#7: Az a baj, h a Human Revolution-ben tul. képp bármit csináltál, semmilyen következménye nem volt. 1 jó mentéssel a játék összes végét megnézhetted, úgyhogy sztem a film ilyen téren 1 tök jó kis cyberpunk világú akció mozi lesz, sokat nem kell tőle várni, de egynek simán el fog menni.
Ha akarsz látni egy jó játékadaptációt, nézd meg a Wreck-it Ralph-ot. Speciel nekem a Resident Evil első részével se volt sok bajom, tök korrekt kis zombies móka volt (igaz, sok köze a játékhoz nem volt szinte).
8.
8.
giga321
Ha már Deus Ex akkor megengedem magamnak a reklámot :).

http://www.gamekapocs.hu/tag/giga321/blog/4272/deus_ex_ikarosz_hatas
7.
7.
Teuton
A baj az hogy a Deus Exnek (és a többi döntéshozós RPG-nek) pont azt a részét nem lehet átemelni a filmbe ha megszakadnak se, ami a játéknak a lényege: döntések és következmények, amelyeket TE hoztál és TE okoztál.
A játékban a te döntésed számít, látod magad előtt hogy mi lesz az eredménye, ismered a lehetőségeket, elképzeled a lehetséges kimeneteleket és mérlegelsz. A filmben meg végig egyetlen szálon mennének, még a jelét se tudnák felmutatni annak hogy ott máshogy alakulhatott volna.

A másik meg az hogy én még soha a büdösben nem láttam jó játékadaptációt. Közepesnek is csak egyet mernék megítélni (Silent Hill), de nem teszem mert annak a játékával nem játszottam így nem tudom mi mehetett félre amiről nem tudok.
6.
6.
Rakottkrumpli
Már látom, hogy egy gagyi akciófilm lesz... :/
5.
5.
Kryptonian
#4: Teljesen megértem és egyet értek.

Személy szerint szeretem, amikor egy érdekes alapanyagot jól át tudnak vinni filmre, mint például pár képregénynél. És a Deus Ex, mint játék tetszett, s nem zárkózom el egy filmverziótól. Majd meglátjuk...
4.
4.
#3: Az a gáz hogy éppen elég játéksorozatot alázott már meg a filmipar. Nem vagyok a Deus Ex rajongója, de nem hinném hogy ez a játék megérdemelné, pláne amilyen jól sikerült a legutolsó epizód...

Ha egyszer azt látnánk hogy valaki hozzátesz az alapokhoz ahol éppen kell, mászkálást és opcionális feladatokat behelyettesítve filmen is működő jelenetsorokkal, akkor oké, király lenne, boldogok lennénk. De szerintem mi, játékosok nem vagyunk többé rászorulva a filmekre: jó ha van egy jó film, de sokszor sokkal többet is ad nekünk egy-egy játék, mint amire film valaha képes! A játék nem egy alattomos dolog, amit fel kell emelni a filmművészet szintjére, pláne ha a belőlük készült mozik inkább csak üzleti fogások, mint valódi filmes műalkotások...
3.
3.
Kryptonian
#2: De ha teljesen csak a játékot csinálják meg, akkor ahogy írtad: Minek? Menjenek játszani! És a béna rendezők béna próbálkozásai nem zárják ki, hogy esetleg valaki egy játék által megalkotott univerzumból és karakterekből csináljon egy mozit, ami nem az átvezető videók élőszereplős változata. De ez csak lehet tényleg csak hiú ábránd... Reménykedni lehet. Bár tény, hogy egy játéknak jobban örültem volna.
2.
2.
#1: Ja, mesés! Mintha ebből a hozzáállásból született volna a Resident Evil és Silent Hill filmsorozat is, valamint a Uwe Boll filmek... Nem tudom megérteni miért nem lehet egyszer az életben ragaszkodni egy tetves játék történetéhez! Mert úgysem lehetne jobb mint az alapjául szolgáló játék? Akkor meg nem kell belőle filmet készíteni! Menjen mindenki tolni a játékot! Jóég...
1.
1.
Kryptonian
Na, erre kíváncsi leszek. A rendező nevéhez eddig szinte csak horror filmek fűződnek, meg A nap, amikor megállt a föld 2008-as feldolgozása. De az tetszik, hogy nem egy az egyben akarja megfilmesíteni az amúgy remek játékot.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...