Kickstarteren tör babérokra a Shenmue 3?

  • Írta: zoenn
  • 2013. március 4.
  • Hír
Link másolása
Shenmue-sorozat atyja, Yu Suzuki a jelek szerint a rajongók pénzéből finanszírozná a várva-várt harmadik rész munkálatait. Legalábbis egy francia újságíró szerint erre is sor kerülhet a közeljövőben.

A francia tévés és újságíró, Sebastien Abdelhamid a minap Twitteren elhintette, hogy a Monaco Anime and Game Shown keretében színpadra lépett Yu Suzuki egy Kickstarter-szerű finanszírozási modellben gondolkodik a Shenmue 3 kapcsán.

A videojáték folytatása csupán az első lépés, a Shenmue története később is továbbgyűrűzhet egy anime vagy manga formájában.

Suzuki az elmúlt években folyton szóba hozta az esetleges harmadik részt - az interjúiban megemlített információmorzsák elegendőek voltak ahhoz, hogy fenntartsák a rajongók érdeklődését. A szakember lépni szeretne, s a jelek szerint a crowdfunding modellben látja jövőt.

A Shenmue első két része hamisítatlan, nyitott világú produktumként vonult a köztudatba, a hagyományát pedig a Yakuza-sorozat vitte tovább. Bár a játékok jó kritikát kaptak, nem fogytak olyan jól, mégis azonnal kultstátuszba emelkedtek a rajongóbázis szemében.

Aggodalomra adhat okot az a tény. hogy a frencsájz jogai a Segánál vannak, Suzuki pedig gyakorlatilag kilépett a vállalattól, s azóta csupán tanácsadóként tetszeleg nála.

1.
1.
Early
De szép is lenne hogy a legenda folytatódna!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...