Március végén érkezik a Vaják: Tündevér

  • Írta: zoenn
  • 2013. március 4.
  • Cooltúra
Link másolása
Az utolsó kívánság és A végzet kardja után újabb Vaják-kötettel bővül a hazai könyvesboltok kínálata. A Tündevér címet viselő könyv immár nem novellák gyűjteménye, hanem egy komplett regény Ríviai Geralt főszereplésével.

A PlayOn kiadó jóvoltából március 26-án jelenik meg Andrzej Sapkowski Vaják: Tündevér című regénye, ami már régóta áhított kötet a The Witcher-játékok rajongói körében. A Tündevér címet viselő kötet immár nem novellák gyűjteménye, hanem egy komplett regény, ami a sorozat korábbi történeteinek fő eseményszálát viszi tovább, és nem mellesleg 2009-ben elnyerte a rangos David Gemmel Legends díjat.

Lássuk a történetet!

"Az emberek, törpök, manók és tündék több mint száz esztendőn keresztül éltek békében egymás mellett. De ennek a békének vége, és a fajok ismét egymás ellen – és maguk ellen – harcolnak. Ebben a viharos időben születik egy gyermek, akire a világ összes vajákja várt. Ciri a Cintrai Nőstényoroszlán, Calanthe királyné unokája. Különös hatalmakkal és még különösebb sorssal van megáldva, mert egy jövendölés Lángnak hívja őt: lángnak, amely örökre megváltoztatja a világot – jó vagy rossz irányba…

Ríviai Geralt, a vaják magával viszi Cirit a vajákok központjába, de Ciri egyáltalán nem hasonlít a többi tanítványhoz. Nem kell keresztülmenjen az átlagos vajákok számára a természetfeletti képességek eléréséhez szükséges mutációkon, amelyek gyakran kiirtják az érzelmeket és az emberi érzékenységet. Ciri valami egészen egyedülálló. Ahogy a politikai helyzet egyre baljóslatúbbá válik, és a háború fenyegetése szinte már kézzel fogható a vidéken, Ciri megtanulja a hatalmát azok támogatására használni, akik szembeszállnak a gonosszal. De több segítségre van szüksége, mint amennyit a vajákok adhatnak neki: amint Geralt és ő elhagyják a vajákok központját, olyasvalaki veszi üldözőbe őket, aki pontosan érti a prófécia tartalmát – és pontosan tudja, mire képes Ciri."

Lehet, hogy Geralt ezúttal ellenfelére akad? A kötetbe itt tudsz beleolvasni.

Ha a Vaják: Tündevért a PlayOn webshopjában rendeled elő, ajándék farkasmedált kapsz. Ha a Bookline mellett döntesz, akkor a videojáték első részét is bezsákolhatod. A könyv 304 oldalon terpeszkedik, és ajánlott fogyasztói ára 2990 forint lesz.

3.
3.
MrBenjamintoto
Az elöző kettő nagyon jó volt, már egy hónapja végeztem velük és azóta erre a kötetre várok!!
2.
2.
Mortis
Ööö...Ez a szinopszis nem túl meggyőző, de a második játék annyira tetszett, hogy amint nem fogok megfulladni a könyvekben: beszerzem ezt s az előzőket is.
1.
1.
Vendy01
Végre :) amióta a witcherrel játszottam erre vártok :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...