Japánban bejött a PS Vita árcsökkentése

  • Írta: fojesz
  • 2013. március 6.
  • Biznisz
Link másolása
Noha a PlayStation Vita árcsökkentése csak egy hete lépett érvénybe, azóta valamivel jobb eladásokat produkál a kézikonzol a szigetországban. A Sony nyugaton továbbra sem akar lefaragni a kütyü árcédulájából.

A Sony február 28-án 19 980 jenre csökkentette a PlayStation Vita mindkét kiszerelésének árát, és bár a lépés hatását inkább hosszú távon lesz érdemes figyelni, az azóta eltelt héten jól szerepelt a kézikonzol.

ElőszörSony Computer Entertainment Japan elnöke, Hiroshi Kawano a One Piece: Pirate Warriors 2 kapcsán tartott sajtótájékoztatót Japánban, ahol arról számolt be, hogy az előző hét 11 ezer eladott Vitájához képest most 44 ezret sikerült eladni, tehát megnégyszereződött a forgalom. Később megjelent statisztikák viszont még jobb eredményről árulkodtak: a legfrissebb eladási adatok szerint 62 500 Vitát vittek haza a japánok az elmúlt héten, így a kütyü a második legkeresettebb hardver volt a 3DS után.

A PlayStation Vita világszerte küszködik, mi sem szemlélteti ezt jobban, hogy tavaly májusban még 16 millió (a PSP-vel együtt) eladott kézikonzolt remélt a Sony az idén márciusban véget érő pénzügyi évre, majd augusztusban 12, februárban pedig 7 millió példányra csökkentette a várakozásait.

A Sony egyelőre nem tervezi a PS Vita nyugati árcsökkentését.

12.
12.
GodGamer
Magyarországon is bejött volna az árcsökkentés, csak itt ugye nem volt, de addig bas*akszik a Sony, hogy a végén megjelenik az nvidiás Project Shield és az emberek inkább azt fognak venni.
11.
11.
KopyAti
Én már egy ideje szívom a vérét, de lassan vérszegény lesz, és már sajnálom. :)
10.
10.
p3ti
#8: Tényleg úgy viselkedik mint egy bot... sőt, már-már gyanúsan értelmetlenül kommentál. Én nem azt mondom, hogy valaki ne írjon a hírek alá, hisz szíve joga. De amikor minden egyes hírhez odabök valami teljesen felesleges dolgot, vagy csak éppen helyeseli azt, amit már eleve megírt a cikk, akkor kicsit érthetetlenül olvassa az ember a kommentjeit. Mint mindenki, ő is írja le nyugodtan a gondolatait, hisz azért lehet hozzászólni. De akkor legalább fejtse ki, ne csak oda hányjon valami baromságot, ami eleve teli van helyesírási hibákkal... könyörgöm.
9.
9.
p3ti
#5: Csakúgy mint a 3DSnél. Kell a kínálat... különben az emberek nem tudnak mit játszani rajta. High Tech kütyü, és ahoz képest eléggé csúnyán cserben hagyták. Nekem a Gravity Rush az egyetlen olyan cím a gépen, amit igazán sajnálok hogy nem pörgethetek.
8.
8.
#2: Hallod! :D ez a depis tényleg olyan mint egy spam-bot :D
6.
6.
Fight!
Soul sacrifice, po2, doa5+, ngs+2, killzone, ragnarok, jön sok jó idén :)
5.
5.
Gamelord
játék játék játék és játék kell a gépre, és felpörög.
4.
4.
A dynasty warriors next miatt vennék, de még drága tényleg, lehetne olcsóbb nálunk is.
2.
2.
p3ti
Jó lenne ha eljutna EUba is, én szívesen kipörgetnék egy pár címet a gépen, de ameddig ennyiért vesztegetik, addig nekem kimarad
1.
1.
Norbiii
Na én ezt az elvet már régóta vallom. Japánban bevált, és nyugaton is beválna.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...