Ezer dollárba kerül az első Steam Box

  • Írta: fojesz
  • 2013. március 11.
  • Hardver
Link másolása
A Piston néven emlegetett számítógép ugyan még csak "prototípus", de már azt a szerepet tölti be, amire a Steam Box is hivatott majd - karácsonykor kerül boltokba, és legalább 1000 dollárt kell kifizetni érte.

Az Xi3-féle Piston még a CES-en mutatkozott be, és bár a gyártója eleinte nem kommunikálta, a Valve utóbb megerősítette, hogy ez a számítógép is az egyik prototípusa a Steam Boxnak, avagy az egyik első olyan konfiguráció, ami megpróbálja megvalósítani a Gabe Newellék koncepcióját.

A Piston valóban pici, valóban nappaliba való, ráadásul a Steam Big Picture felülete indul el rajta alapjáraton - a Xi3 egyébként maga is konzolként hivatkozik a rendszerre. A konfigurációról még nincsenek pontos információink, a hivatalos weboldalon azt írják, négymagos, 3,2 GHz-en ketyegő processzor van benne 8 GB RAM társaságában, illetve igény szerint kérhetünk bele 128, 256 és 512 GB-os SSD-t.

Ennek függvényében változik viszont az ár is: a Piston legolcsóbb kiszerelése 1000 dollárt kóstál, a nagyobb SSD-kért még 340, illetve 750 dollárt kell kifizetnünk, ami döbbenetes végeredményt hoz. A Steam Box-prototípus karácsony környékén kerül boltokba, ha még ezen a héten előrendeled, a gyártó 100 dollárt elenged az összegből.

Update! Közben egy trailer és néhány infó is érkezett a rendszerről.

A Xi3 szerint a Pistonban három moduláris alaplap cserélhető és modolható: a legfelső az elsődleges I/O alaplap, ezen van a legtöbb csatlakozó és az SSD, a második a processzor alaplapja, a harmadik pedig a másodlagos I/O alaplap, amibe a videóportok, valamint a kikapcsoló gomb és az adapter kábele fut be. Ezen felül az APU és a RAM önmagában is cserélhető.

41.
41.
p3ti
#18: Utána meg jönnek a birodalmi lépegetők, és a zombi epidémia. Nem találom az irónia OFF gombot.
40.
40.
p3ti
Kíváncsi vagyok ezt ki fogja ennyi pénzért megvásárolni. Hatalmas öngól a PS4 meg az új Xbox ellen..
39.
39.
hahota
#38: Nem teljesen értem, itt mire gondolsz. A magyar boltban olcsóbban veszem a dobozos játékot, mint a Steamen. De majd körbenézek az angol boltokban is, ha megyek arra.
38.
38.
mestermagyar
#36: Ez azért van így, mert a steam nem nézi azt, hogy 100+ millió ember keveset fizet, magas bérek melett, miközben az az épphogy kamatozó párszázezres magyar piac pont az ellentétét szenvedi el. Úgy, hogy nemcsak a bérek alacsonyak, hanem tényleg drágul a játék is. Vagyis a steam sokkal olcsóbb kb mindenhol, meg kb mindig, amikor nem új a játék, és/vagy akciós.
37.
37.
Falcon
legalább ssd vinyo lesz benne ezt sajna nem merte meglépni a ps 4 sem :(
36.
36.
hahota
Remekül illeszkedik a Steam kínálatában. Minden játék és hardver értékesítése a piaci ár + 20% árfilozófiában történik.
34.
34.
Necreon
33.
33.
mestermagyar
#32: Konzol, amire bármit telepíthetsz.
32.
32.
eximmice
Most vagy én vagyok öreg,vagy nem követem kellően az eseményeket de mi ez a szerkezet?:D Kommentekből ítélve ez egy konzol és pc is egyben vagy mi?:D
31.
31.
#28: Megyünk a jobbikra szavazni... Nem kell félni, vicceltem xD
30.
30.
ground
Ilyen horror áron ki veszi ezt meg? Hol fogja ez felvenni a versenyt 1 ps4 el vagy pc vel. Ilyen drágán ez a mai világban elvérzik.A Konkurencia kicsinálja a kis dobozt.



29.
29.
Rakottkrumpli
#22: Mondjuk nem 10 évvel a megjelenés után kell kipróbálni ;) Meg hát nekem pl. nem jön be az uncharted egyáltalán, mégis mindenki el van ájulva attól is. Szimplán nem egyforma az emberek ízlése.
28.
28.
kharami
#23: Pl aki 2014 ben újra a narira szavaz...!KB
27.
27.
kanos005
1000 dolcsi??? ezt hogy gondolták? :S sokkal jobb hardverel olcsóbb lesz a ps4 :)
25.
25.
l4cyk4
#22: A Half -Life 1 ill. 2 is korszakalkotó játéknak számít grafikában, játékbeli tartalom mennyiségében és minőségében is. Így akik "ott voltak" az első két rész startjánál (a legtöbb hardcore játékos) azok nagy reményekkel várják a harmadikat.
24.
24.
mestermagyar
Eladnak egy innovatív terméket olyan címmel, hogy az ultimate otthoni gép, és a konzolos funkción kívül mehet rajta bármilyen OS, tehát PC sem kell. Ezt eladják annyiért, amennyiért el lehet készíteni egy gépet ami mindezt tudja, lehet bövíteni, jobban overclockolható, és még talán ram is több van benne? Ez meg csak abban más, hogy kisebb?

Ezek hülyék bmeg...
23.
23.
KőbányaKispest
Szerintem ez vicc. Vagy kacsa, nem létezik. Ki az a barom állat, aki megveszi?
22.
22.
Falcon
miért várja mindenki a half life 3 at nekem meg volt az orange box amint voltak részek de az nem volt nagy szám egyáltalán valaki világosítson már fel hogy mi re épül ez a nagy fanatizmus
21.
21.
Neurotic
Ez az ár alapból durva, de ha még hozzávesszük azt, hogy nálunk erre rájön a vám, áfa, béfa ... ingyombingyom adó simán a dupláját kóstálja annak aki itthon akarja majd megvenni, már ha egyáltalán lesz ilyen.
A steam nagyon nyomatja a linux rendszert úgyhogy valószínű ezen is az lesz. Viszont a Valve címein kívül kb csak indie játékok vannak portolva linuxra. Tripla A kategóriás játék nincs egy sem, ha jól tudom. Így nem igazán értem milyen réteget szeretnének ezzel megcélozni főleg ilyen áron!?!?!
20.
20.
hedzsooo
...Ez az árazás valóban eléggé érdekes...
19.
19.
kivenoko
Vannak ám kommentek te jó isten :DDD
Amúgy nekem sem kellene... így kiszámolva 1750 dollár átváltva HUFra az durván 400ezer... abból olyan gépet veszek, hogy 5 évig hozzá sem kell nyúlni... sőt már a feléből is...
18.
18.
#17: Hagyjad, manapság minden hülye konzolt csinál. Majd összeomlik a játékipar mint a 80-as években, aztán jóccakát!
17.
17.
GodGamer
Ennyi pénzért konzolként be fog bukni. Inkább folytatnák már azt a redvás HL-ot, minthogy ilyen mellékes dolgokkal vergődnek.
15.
15.
Anyjuk, gyün jaz új cámítógép, ja Pisti! Nídda milyen drága az anyja hétszentségit!

A konzolosok le fogják xarni, a PC-sek elvből nem váltanak konzolra. Ha leviszik az árát, eladhatják vidéken tévéjátéknak xD
14.
14.
tabu3x
ebben az árban integrált vga van, ugye...?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...