Ron Gilbert elhagyja a Double Fine-t

  • Írta: fojesz
  • 2013. március 12.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Ron Gilbert nem tud a fenekén maradni, most, hogy befejezte a Cave-et, szedi a sátorfáját, és elhagyja a Double Fine Productionst. Természetesen a jövőben is játékfejlesztéssel foglalkozik majd.

Ron Gilbert 2010-ben csatlakozott a Double Fine Productionshöz, ami azért is érdekes volt, mert a fejlesztőcég azé a Tim Schiferé, akivel annak idején megteremtették a Monkey Islandet és a Day of the Tentacle-t. Az elmúlt két évet felölelő közös munkájuk egyetlen gyümölcse az alapvetően remek, viszont egy-két hibával mégis küszködő Cave lett.

Most viszont, hogy a játék megjelent, Gilbert elhagyja a csapatot, és bár pontos indoklást nem adott azon kívül, hogy "ideje váltani", azt megerősítette, hogy a jövőben is játékokkal foglalkozik majd. Gilbertnek egyébként most is készül egy iOS-es projektje, ami a Scurvy Scallywags in The Voyage to Discover the Ultimate Sea Shanty: A Musical Match-3 Pirate RPG címet viseli.

Tim Schafer a Twitteren köszönte meg Gilbertnek a Cave-et, és sok szerencsét kívánt neki.

2.
2.
Mr. Wagner
Könyörgöm Disney add vissza a Monkey Island jogokat Gilbertnek! Vagy legalább a Hothead szervezze be még pár DeathSpank epizódra.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...