Ken Levine maga lőtte le a BioShock-filmet

  • Írta: fojesz
  • 2013. március 13.
  • Cooltúra
Link másolása
Most már biztos: nem lesz BioShock-film, sőt Ken Levine, a sorozat atyja maga határozott arról, hogy a Universal által ajánlott kompromisszumok árán nem készülhet mozi a cím alapján.

Mára bebizonyosodott, hogy végleg elkaszálták a BioShock-film tervét, sőt Ken Levine az BAFTA-n azt is elmondta, hogy maga döntött a projekt leállításáról.

Mint ismert, az adaptáció pályafutása eddig sem volt zökkenőmentes: a Karib-tenger kalózai, rendezője, Gore Verbinski vállalta először a film direktori szerepét, aki maga is nagy rajongója volt a BioShock körítésének, és tiszta szívvel ültette volna át ezt a mozivászonra is. Végül kiszállt a projektből, a helyére Juan Carlos Fresnadillo érkezett, aki tavaly márciusban csakugyan lelépett.

Levine végül a Universal sokat emlegetett spórolása miatt lőtte le a film munkálatait: "Nyélbe ütöttünk egy üzletet, a film már gyártásban volt a Universalnál - Gore Verbinski rendezte. Elméletem szerint Gore egy kemény, R-kategóriás filmet akart készíteni 17-18 éven felülieknek, amiben lehet vér és meztelen lányok is. Persze nem valószínű, hogy meztelen lányokat akart, de sok vért azt biztosan."

"Aztán mozikba került a Watchmen, és valamilyen okból kifolyólag nem ment jól. A stúdió nem akart R-kategóriás filmet csinálni 200 millió dollárból, és azt mondták, mi lenne, ha ez egy 80 millió dolláros projekt lenne? Gore viszont nem akart 80 millió dolláros filmet csinálni."

"Ekkor hoztak be egy másik rendezőt, de én már nem igazán láttam, hogy összepasszoltunk volna. A 2K egyike azoknak a cégeknek, amik kreativitás terén rengeteget bizalmat fektetnek az emberekbe, szóval azt mondták, ha le akarom lőni, lőjem le. És én lelőttem."

Levine, aki egyébként maga is dolgozott filmes forgatókönyvíróként, azt is hozzátette, hogy furcsa volt a helyzet, mert szíve szerint mégis folytatta volna a munkálatokat - de nem ilyen áron. "Mintha azt mondtam volna, hogy nincs szükségem kompromisszumokra - hányszor fordul elő ilyen az életedben? Ritkán, de megvolt a világ, és nem akartam, hogy úgy csinálják meg, ahogy szerintem nem helyes."

Levine nem zárta ki, hogy később újra megpróbálkozzanak a feladattal.

12.
12.
br1Koo
#5: Igazából annyi lényege végülis van az egésznek, hogy megismertessék az olyan emberekkel is a játékban látottakat akik életükben nem játszottak videójátékokkal. Csak nem igazán lehet átvinni sok esetben azt a hangulatot amit mi mondjuk egy fix kameranézetből láttunk pixelesen anno mondjuk a Resident Evil-ben, vagy ugyanígy egy Silent Hill-t is banális hülyeség volt megcsinálni ilyen könnyed délutáni "horror"nak..
11.
11.
br1Koo
Nagyon helyes! Itt látszik, hogy mennyire szereti a saját játékát és annak hangulatát, világát. Meg lehetett volna csinálni jól egy thriller szerű filmnek, de jobb ha nem készül egy szar átírás és inkább megmarad játéknak a bioshock.
10.
10.
ground
Igaza volt.Normális gondolkodással belátta kevesebb pénzből, átment volna a filmje a gagyi kategóriába.AZ Universal Lehet 1 családi mozit akart csinálni, rengeteg megkötéssel.A tipikus minél több ember elvárásainak megfelelő filmet.
9.
9.
dBLOOD
Helyesen döntött, hiba lett volna szétb*szni egy ilyen remekül kitalált világot valami Hollywood-i producerek szájíze szerinti tömegmoslékkal, mint a legtöbb játékból készült mozifilm manapság...
8.
8.
GhostDog24
Kár lett volna még egy jó címet elrontani mozival.
7.
7.
GodGamer
Jobb ez így mindenkinek.
6.
6.
lolman598
Én maximálisan egyetértek Levine-nal.Majd talán később lesz olyan stúdió,akik finanszírozzák,de addig meg jegeljék,minthogy csinálnánakegy szart.
5.
5.
TBO0
Őszintén nem igazán értem mi ez a hirtelen jött ötlet, hogy minden egyes nagyobb címből filmadaptációt/filmet készítsenek. Sosem szokott ezekből semmi jó kisülni, főleg nem egy nézhető, esetleg élvezhető film. :)
4.
4.
Jani379
Szívesen megnéztem volna az első, eredeti elgondolás alapján készült filmet. Szerintem az ütős lehetett volna.
2.
2.
Rakottkrumpli
Helyes! Inkább ne legyen bioshock film, minthogy legyen egy szar. Azért kár, hogy a 200 millás verziót elvetették.. :/
1.
1.
Drazhar
Nagyon jó hír, örülök, Mr. Levine két lábbal a földön tudott maradni, és inkább lelövi a projektet semmint egy színvonalon aluli mű készüljön, mely csak címében Bioshock és semmi másban! Még a God of War filmet is lelőhetnék és szuper lenne :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...