Breaking: lemondott az EA vezérigazgatója

  • Írta: fojesz
  • 2013. március 18.
  • Bejelentés
Link másolása
Az Electronic Arts bejelentette, hogy március 30-án John Riccitiello lemond a kiadó vezérigazgatói posztjáról, és az igazgatótanácsnak sem lesz a tagja többé. Ideiglenesen Larry Probst veszi át a helyét.

Riccitiello az EA igazgatótanácsának írt levelében azt írja, rendkívül büszke a kiadó digitális piacon elért fejlődésére, ugyanakkor felelősnek érzi magát amiatt, hogy a cég a márciusban véget érő pénzügyi évére kitűzött várakozásokat jobb esetben éppen, rosszabb esetben pedig egyáltalán nem teljesíti majd, ami azt jelenti, hogy az egy évvel ezelőtt felállított működési tervet sem sikerült abszolválnia a vállalatnak.

Riccitiello helyét ideiglenesen Larry Probst veszi át, hogy biztosítsa a vezérigazgató-váltás gördülékenységét; a kiadó jelenleg is új CEO után kutat, az is szóba jött, hogy külsősre bíznák a feladatot. Probst egyébként 1991 és 2007 maga is vezérigazgató volt az Electronic Artsnál, 1994 óta pedig az igazgatótanács elnöke.

John Riccitiello 1997-ben csatlakozott az EA-hez, elnökként és operatív igazgatóként dolgozott, majd 2004-ben elhagyta a kiadót, hogy megalapítsa az Elevation Partnerst. Időközben a VG Holdings elnök-vezérigazgatójaként is tevékenykedett, ez az a cég, amelyik eredetileg a megboldogult Pandemicet és a BioWare-t is birtokolta. Riccitiello 2007-ben tért vissza, ekkor vette át Probsttól a vezérigazgatói posztot.


Köszi, névtelenség!

Noha azokat a kiadó cáfolta, úgy tűnik, nem voltak alaptalanok a pletykák, miszerint John Riccitiellót lemondásra kényszerítheti az EA igazgatótanácsa. Akkor azt híresztelték, hogy Peter Moore veheti át a helyét.

25.
25.
Belfegor94
Ea-nek lejárt az ideje.Nem oszt és nem szoroz higy ki jön és megy a vezér igazgatói poszton.Az egész cégnek kijárna egy kiadós vérfrissités ha életben akarnak maradni a piacon.A többi kiadó fejlődik ők hanyatlanak.Ez köszönhető annak ahogyan bánnak a fejlesztőikkel(visceral games,bioware).Lásd Dead space 3.Nem lett sikeres köszönhetö az igazgatóságnak ahogy egy kőrabbi cikkben olvastam(hagyniuk kell a horrort és inkább legyen mass effectesebb).Ez a vezetők hibaja.Lehet egyszerre nagy profitu is egy játék és lehet egyszerre jó is.Csak ezt ilyen vezetőkkel nem lehet.Bárki is lessz az új vezér igazgató az Ea rossz kiadó marad.
24.
24.
névtelenség
Köszönöm fojesz a megemlítést a cikkben! :)
Munka után ez most nagyon jól esett.
23.
23.
Batman
Ilyen szarrágó cégem lenne, én is lemondanék.
22.
22.
pstomi
Csak könyörgöm ne Peter Moore vegye át a helyét, nála kevés kapzsibb ember van, onnantól kezdve tényleg minden a pénzről fog szólni, egy nfs nem évente hanem félévente fog jönni stb...
21.
21.
bitbandita
#20: Baj akkor van, amikor a kiadó beleszól a fejlesztésbe, és most nem arra gondolok pl., hogy nógatják a bandát a határidők tartása miatt. Amikor egy király cím, "frencsájz" tönkremegy, vagy hatalmas minőségbeli visszaesésen megy keresztül, ennek okaként az esetek túlnyomó többségében a kiadó pénzéhségéből fakadó hibák, rossz húzások állnak.
20.
20.
Rakottkrumpli
#19: Teljesen tisztában vagyok ezzel és pont erről beszélek, ha nem lennének kiadók (aka pénzéhes bandák) nem lenne semmilyen játék.
19.
19.
l4cyk4
#17: A kiadás és fejlesztés két különböző dolog! Míg a kiadást a fejlesztők is megoldanák ugyanez fordítva már korán sem működne. A kiadást kapzsi üzletemberek intézik, míg a fejlesztést nevezhetjük egyfajta művészetnek, amely során a játékot kreatív emberek fáradságos munkája hozza létre és nem a minél nagyobb profit elérése az elsődleges céljuk. Hasonlatos módon mint ahogy egy festő megalkot egy képet. Ha hagyják a "művészeket" szabadon alkotni és nem állítanak falakat eléjük a profit maximalizálásának érdekében akkor a játékok sokkal teljesebbek lehetnének.
18.
18.
Bl4nco
azért azt bírtam amikor azt nyilatkozta h ő nem érti miért szidják a warfighter-t :)
17.
17.
Rakottkrumpli
#14: És azokat ki adná ki és ki fejlesztené akkor? A vöröskereszt? :D Asszed ezek mögött nem pénzéhes bandák állnak csak azért mert jó játékok? Szimplán csak az üzleti stratégiájuk más.

#9: Jah meg a bújócska :D

15.
15.
dBLOOD
Csak éhesebbek jönnek...
14.
14.
l4cyk4
#7: Ha minden pénzéhes banda lemondana sokkal szebb, változatosabb és tartalmasabb AAA kategóriás játékokat kapnának a vásárlók, legfeljebb nem egy hanem négy-öt évente. Pl.: GTA, The Witcher, Gran Turismo...etc
13.
13.
Drazhar
Biztos már elég nyaralója, téli síháza, és medencés villája lett. Így megpihen.
11.
11.
leviske
#10: Csak nehogy rosszabb jöjjön helyette. Nem lenne pozitív, ha feleslegesen több erőforrást ölne a cég a mobil jelenlétbe. Márpedig felteszem nem az erőltetett menetben kiadatott játékcímek miatt túrták ki a székéből.
10.
10.
Zoom3r
komolyan mondom, olyan jól fogok ez után a hír után aludni, ez az ember csak árt a játékiparnak.
9.
9.
Teuton
#7: Utána meg a hírnév-éhes embereket mondatjuk le, és semmi nem marad a sakkon kívül :D
8.
8.
DON GONDOCS
Ettől még nem lesz jobb vagy rosszabb az EA helyzete, de kíváncsi vagyok milyen irányba viszi a céget az "új" igazgató
6.
6.
névtelenség
Nagy bráner leszek, de ez pár perce jött ki a témával kapcsolatba és "kúva" jó!

https://i.chzbgr.com/maxW500/7148239104/h8743B49C/
5.
5.
Jared
Nyugdíjba megy és élete végéig codozik remélem :)
3.
3.
névtelenség
http://www.youtube.com/watch?v=n6RoOwSKI7M
2.
2.
kiskenguru
Tök mind1 ki a boss, mindíg ez lesz jellemző az EA-ra.
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...