Kötelező játéktelepítés az új Xboxon?

  • Írta: zoenn
  • 2013. március 20.
  • Pletyka
Link másolása
A VGLeaks oldal újabb pletykákat szellőztetett meg az Xbox 360 utódját illetően. A Durango kódnévre hallgató konzol akár pillanatok alatt készen áll a játékra, igaz, előtte súlyos gigabájtokat kell telepítenünk.

A VGLeaks információi közül ugyan néhányat már hallottunk korábban is, de így egyre valószínűbb, hogy van igazságalapja azoknak az állításoknak. Eszerint az új Xbox dobozában mellékelve lesz a továbbfejlesztett Kinect, amely folyamatosan pásztázza a felhasználót, precízebb mozgásérzékeléssel és nagyobb látószöggel.

A Durangót készenléti állapotba is kapcsolhatjuk, így a háttérben továbbra is települnek a frissítések, és pillanatok alatt feláll a rendszer, mindössze a bűvös varázsigét kell elsuttognunk (Xbox On!). Ez az állapot minimális energiafelhasználást igényel, szóval nem kell aggódunk a magasra ugró villanyszámla miatt. Szlogen is van már: "Always On, Always Connected".

Ami az új kontrollert illeti: számos aspektusában emlékeztet a mostani vezérlőre, de az új megoldás sokkal jobban kézre áll majd.

Ahogy arról már beszámoltunk, a játékok Blu-ray lemezen érkeznek majd, de a címeket nem lemezről futtatjuk, hiszen telepítenünk kell azokat a konzol merevlemezére. Nem kell megvárnunk, míg az állapotjelző 100 százalékot jelez, már az installálás közben nyomulhatunk a játékkal.

Ha van egy remekbe szabott hangrendszered, nem árt tudnod róla, hogy az új Xbox kizárólag digitális audio kimenettel rendelkezik.

A pletykák szerint április 26-án mutathatják be a Microsoft next-gen gépét.

Update! Az Edge forrása is megerősítette, hogy a kiszivárgott információk igazak.

17.
17.
soap mactawish1982
360-ra is felraktam mindig a játékot.sokkal halkabb.
16.
16.
Cooper911
Biztos jó lehet játszani ezen az XBOXon. Jajj most bekapcsoltam :D
15.
15.
Caine
Szerintem a gamerek 90%-a most is telepíti a játékokat szóval ez nem nagy újdonság!
14.
14.
Macccy
#7 Azok a játékok azért is vannak tele filmmel, a filmek alatt megy a töltés, ami nem ügy mert más játékok is csinálják csak ha átlépnéd akkor gondolom nézheted a Loading ... feliratot (nem láttam, tippelek csak). Na ezért kell az install, az optikai lemez még jó darabig nem lesz alkalmas kiváltani egy vinyót. PS3 és X360 jelenlegi optikái egyaránt átlag 8-9 MegaBájt/sec sebességgel olvasnak fel szóval mindenképpen ajánlott a telepítés, nem csak az olvasó kímélése végett! (lensoftruth rendszeresen telepített load time-okat mér, mást kár is nézni)

Amúgy ha végre megint behozzák ezt az install alatt játszás dolgot az fasza lesz, nem is értem eddig miért nem nyomatták. Az MS a Halo 2 PC-s változatát már így kalapálta össze, én ott találkoztam ezzel a megoldással legalábbis. Ez értelmes feature.
12.
12.
Obiwan HUN
Valahol olvastam egy olyan pletykát, hogy 500 GB-os lesz az alap HDD az új gépben. Mondjuk ez 2013-ban annyira nem meglepő.
És nem olyan veszélyes dolog ez a "telepítés", mint azt sokan gondolják.
Akármilyen halk egy BD drive, egy vinyó reakció idejét nem éri el soha. ;)
10.
10.
mestermagyar
Te jóságos isten, néhány percig nem játszhatnánk a játékot, ha nem jönne be a telepítés közbeni játék hihhetetlen innovatív feltalálása. Hogy élhettem eddig ilyen nélkül XD
8.
8.
Boncsika
Én is minden játékot telepítek az XBOX-ra, ezzel semmi bajom, sőt, gyors töltés és nem tekeri a CD-t folyamatosan ami baromi hangos tud lenni. Az új esetében én az 1TB-os HDD-re tippelek.
7.
7.
ikaralyos01
P3-on Több játék is van Uncharted, god of war stb.. 10-20-40 gb-os játékok amelyek 1 bitet sem telepítenek. A Blu-ray hangját meg gyakorlatilag nem lehet hallani. Nem olyan mint a dvd.
6.
6.
randall13
Vicces, hogy mennyire kőkorszaki lesz még az új generáció is. Aki nekem lemezt ad azt reflexből pofán verem.
5.
5.
Killerbee
#4: Én azért 1 terásat már elvárnék így egy 2013-as konzoltól, ha már 25-50 gigás cuccokat pakolgatok rá. Árban se vészes főleg, hogy nagy tételben veszik.
4.
4.
galmat
Már X360-nál is telepített az ember minden játékot a GTA4 óta. Itt se lesz gond, remélhetőleg 320gb vagy 500gb-os kiszereléssel jönnek a gépek, esetleg lehetne SSD,de az lehet, hogy nagyon megdobná az árat.
3.
3.
Scoo
Szerintem sincs ezzel baj. Persze ha megfelelő HDD-t adnak hozzá.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...