Lemondott a Square Enix elnöke

  • Írta: fojesz
  • 2013. március 26.
  • Biznisz
Link másolása
A Square Enix módosította az aktuális pénzügyi évével kapcsolatos várakozásait, emellett figyelmeztette a befektetőit, hogy rendkívüli veszteségekre kell számítani. A kiadó elnöke lemondott.

Rendkívüli veszteségre figyelmeztette a Square Enix a befektetőit, egyúttal bejelentette, hogy módosítja a március 31-gyel véget érő pénzügyi évre vonatkozó előrejelzéseit - legutóbb október végén közölt becsült számokat kiadó.

Ez alapján 3,5 milliárd jen nyereség helyett 13 milliárd jenes veszteségre készül a japán vállalat, és a bevétele is kevesebb, 145 milliárd jen lesz a korábban becsült 150 milliárd jen helyett. A kiadó szerint a nagyobb címei nem mentek jól Amerikában és Európában, a játéktermi üzlet is rosszabbul teljesített, továbbá a játékipar változásaira reagáló átszervezések is 10 milliárd jent vettek ki a kasszából.

Hogy melyik játékok teljesítettek rosszul? Nos, a Square Enix gyenge eladásokat emlegetett a Sleeping Dogs, a Hitman: Absolution és az új Tomb Raider kapcsán is. Utóbbi különösen érdekes egyébként, a linkelt PDF szerint ugyanis 3,4 millió eladott példányra számít a kiadó a hónap végéig - ha kevesebb mint egy hónap alatt ez "gyenge", nagyon nagy bajban lehetnek a srácok.

Lemondott az elnök

Ezzel együtt a Square Enix elnöke, Yoichi Wada benyújtotta a lemondását, az utódját júniusban választják meg. A várakozások szerint Yosuke Matsuda ülhet majd be az elnöki székbe.

11.
11.
Solid Snake1984
#10: komols probléma...ja:D még nem szedtek össze elég profitot:D majd mindjárt megsajnálom a nagy mutikat:D
10.
10.
McDuff
én nem értem ezeket a kiadókat,egyre zsidóbb,szarevőbb banda már az összes,mindennel lehúznak mindenkit és még így is sírnak hogy veszteségesek...
tisztázzuk: újításoktól mentes fél év alatt összetákolt tucat játékokat kapunk,mindegyiket előre bejelentett Season Pass-al meg Prémiummal a tucatnyi közelgő DLC-khez,amiket jobbára a kész játékból ollóznak ki,mikro tranzakciókkal vegyítve,hogy még a lőszerért is fizessünk és ezek ellenére veszteséges a kiadók nagy része?????itt vmi komoly probléma lehet...

mondjuk nem pont a Square Enix-re gondoltam,ez a kiadó éppen még nem tucat játékokat gyárt,csak most ennél a hírnél jutott eszembe.
9.
9.
Vopesz
#1: Ez mind Eidosos játék. Nem azokkal van gond, hanem hogy japán frontot haldoklik a square. Hol vannak a régi nagy sikerek? Final fantasy is gyenge, Parasite Eve sehol, gyakorlatilag semmit nem produkálnak a régi nagy címek közül, a nyugati fejlesztések (deus ex, tomb raider, hitman, stb) meg egyszerűen kevesek egy ekkora gigacéget eltartani.
8.
8.
Gu3sT2
Last Remnant 2. részét dobják ide elénk aztán nyereséges évezredet zárnának o.O
6.
6.
MrBenjamintoto
#5: Ebbe tudtam, hogy valaki bele fog kötni, de csak amikor már vissza olvastam vettem észre, hogy eléggé tévesen fogalmaztam...
5.
5.
randall13
#3: ki beszélt csődről?
4.
4.
Solid Snake1984
sztem csak kacsa, hogy írjanak róluk...vagy remélem:d
3.
3.
MrBenjamintoto
Sztem a sleeping dogs is jó volt, bár elismerem voltak hibái.De egyébként ezt nem is értem, hogy a square enix hogyan állhat a csőd szélén, ha olyan jó játékokat adnak ki mint a Tomb Raider, Hitman, Deus Ex, Final Fantasy...
2.
2.
kanos005
#1: Hát a Sleeping Dogs tényleg gyenge volt de az új Tomb Raider....mostanában a lemondás a dívat?
1.
1.
TBO0
Sleeping Dogs-t még megértem, az nekem sem lett favorit, de az új Tomb Raider-ben és a Hitman-ben kellemesen csalódtam, szerintem ezzel nem csak én vagyok így. Szerintem csak szimplán drámáznak a Square Enix-es srácok. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...