GDC 2013: Bemutatkozott a Battlefield 4

  • Írta: zoenn
  • 2013. március 27.
  • Videó
Link másolása
A DICE kitett magáért a Battlefield 4 bemutatóján: tizenhét perces színtiszta gameplayt kaptunk a háborús shooter következő darabjából. A játék idén ősszel érkezik PC-re, PS3-ra, Xbox 360-ra és PS4-re.

A várakozás véget ért: ma hajnalban hivatalosan is bemutatták a Battlefield 4-et. A DICE legújabb háború FPS-e idén ősszel érkezik PC-re, Xbox 360-ra, PS3-ra és PS4-re.

A fejlesztők elsődleges célja az, hogy a multiplayerre jellemző nyitottság a single player kampányban is tetten érhető legyen, így az egyjátékos üzemmód korántsem lesz lineáris - a BF3-tól eltérően a fejlesztők áttérnek a nyitott világ adta szabadsághoz.

Kezdjük a precízen összevágott előzetessel:

A kampány természetesen a háborúról szól. A harcoló katonák belső vívódásairól, emberi kapcsolatokról, nem kevés drámáról és akcióról. Az ígéretek szerint a BF3 sablonos sztoriját elfelejthetjük, az új rész története hihetőbb, és teljesen együtt érzünk majd a karakterekkel. Az egyjátékos módban parancsokat oszthatunk a szakaszunk tagjainak, sokkal dinamikusabb küldetések várnak ránk. Járműveket használhatunk, és rombolhatjuk a környezetet. A pályák hatalmasak lesznek, még több taktikai lehetőség közül választhatunk. A BF4 egy új szintre lép a sorozatban.

Jöjjön a 17 perces színtiszta gameplay-felvétel:

A játék igazi vizuális élményt nyújt, a motort jelentősen felturbózták, olyannyira, hogy új verziószámot kapott: a Battlefield 4 alatt a Frostbite 3 engine fut. A DICE fotorealisztikus látványt kínál: az arcok sokkal élethűbbek, a fényeffektek a következő szintre léptek, a rombolhatóságot tekintve a lehetőségeink kibővültek. Legyen szó a vízről vagy a levegőben úszó porszemcsékről - ámuldozni fogunk.

Természetesen az ütős screenshotok sem maradhatnak el:

145.
145.
DLevai
Jön egy Battlefield, ami lehet végre tetszeni fog :)
144.
144.
mikinho8
Hát jobbnak ígérkezik mint bf3
143.
143.
trion96
Láttam a bf3-at pcn fullon. És játszottam xboxon hd textura packkal. Komolyan nem tudom h milyen nagy különbségekrôl beszéltek. Ja amúgy singlét próbáltam mind a kettôn ott grafikailag nem volt különbség
142.
142.
Ótvar
#141: nem jelentették be
én csak arra vagyok kíváncsi, hogy a BF4 vagy a PS4 jelenik majd meg előbb?
141.
141.
Ventus
Egyébként a platformlistában azért nincs az új xbox mert még nem jelentették be vagy egyáltalán nem fog megjelenni rá ??
140.
140.
kanos005
#139: Sok pc játékos kontrollert használ! Sosincs jobb élmény annál mikkor egy 106 cm lcd mellet egy kontrollerel a kezedbe kockulsz!
139.
139.
kamgecam
#130: "konzolos bénázás"?
Én konzolon játszok,és valóban ez az egyetlen játék,amit sajnálok
hogy nem tudok pc-n játszani(meg a diablo3,starcraft,stb:D).
Viszont hidd el konzollal is nagyon szépen meg lehet tanulni az irányítást,
nem kell föltétlenül lenézően beszélned róla.
És legalább nincsenek ilyen problémák rajta mint pc-n...:
http://www.youtube.com/watch?v=YbxRp6Dg_VQ
:D


138.
138.
Type R
Hi! Eddig az összes rész kimaradt ill. az ilyen háborús lövöldék alapból nem kötöttek le hosszú távra ,de elnézve a gameplayt az grafot a hangulatot hááát van mit pótolnom...:))) nekem ez tökéletesen megfelel az ún. nextgen szintnek pláne ,hogy első hullámos cucc. ps3 után nem kicsi az ugródeszka legalább is az én szememnek:) tény ,hogy vannak szép pc játékok már most is de ez engem utoljálra a 80' években érintett egy c64 nevű csoda kapcsán..:) ja bocs meg hiróz3 ami ugye örök favorit. lényeg a lényeg örülök ,hogy ilyen játékokkal játszhatunk pc-n és konzolon és ez még csak a kezdet;) elder s. 6 ot és killer instict3 at ide<3
137.
137.
Tokodboy
#135: Biztos nem, az egérmozgást egy az egtyben átemelhetik a BF3-ból
136.
136.
traumraise
#135: Mármint a meg nem vételén...
135.
135.
traumraise
A szörnyű célzással kapcsolatban azt gyanítom hogy annyira alpha állapotban van a játék hogy nem volt optimalizálva az egér érzékenység és mondjuk fél métert kellett húzni az egéren egy két centis mozgásért...azért nem szarozott a pontos célzással. Most a single vagy azért full bf3 copy mert az egész gamma az lesz vagy mert tudják hogy a multi a lényeg és abban alkotnak nagyot. Remélem az utóbbi mert ha nem akkor a vételén is elgondolkodom.
134.
134.
gorezalan
#130: vigyazz, miket irsz a bugokrol, mert jon a ceges kollega, es megmondja neked, h a BF3-ban nincs bug... amugy meg teljesen egyet ertek, semmi ujdonsagot nem lattam a grafikan kivul. Nem tudom, ki mennyire figyelte, de meg a karakterek is ugyan azok, lattam par snipert meg support alakot a bf3 multibol.... a singlet meg nem kene eroltetni, a BF sosem arrol szolt. Varos mindenkepp, de gyanittom, hogy egy map-pack lesz a bf3 melle :P
133.
133.
Ótvar
#130: Kár hogy PC-n mutatják (lásd az elején, "Reload: [R]")
132.
132.
Ótvar
A Helikopter pilóta ugyan az a Hawkins lenne akit a BF3-ban mi alakítottunk a vadászrepülős küldetés alatt?
131.
131.
Bugrisparaszt
#130: A muzsika a végén nem semmi. Vajon aki írta, az mennyit dolgozhatott a jogdíjáért, hogy ezt a két hanggal hosszabb verziót kottába vésse?
130.
130.
Bugrisparaszt
Kár, hogy konzolos bénázás szemtanúi voltunk a csatározós részeken. Még én se lövök ekkorákat mellé. Igazából nekem ugyanolyannak látszik , mint a 3 volt, csak még egy kicsit felhúzva. Multiban tuti nem fog senki ennyire csicsás beállításokkal játszani, ha csak nincs legalább 2 gtx680 sli az alaplapba illesztve.
Garantáltan előrendelős, premium pack-os. Egyenlőre még ki kell spórolni a 70 eurót.
Addig imádkozzunk, nehogy annyira bugos, összehányt szemét legyen , mint az elődje. Mert bizony aki nyomja a multit vele, az tudja miről beszélek(hitbox, akadályok, pehelysúlyú tank, lelőhetetlen jet, punkbuster a fasorba se...).
129.
129.
robogo98
A szingöl helyett lehetne egy normális co-op a zenéje olyan mint amikor a csempét vágodgyorsvágóval közben meg a mosógêp megy a háttérben
128.
128.
Drazhar
A multi biztos megint állat lesz, a játék már-már pofátlanul gyönyörű, de minden mástól nem estem hasra. Sőt... a nagy hype miatt nekem ez borzasztó kevés volt, és egyelőre nem több egy nagyon felhúzott BF3-nál.
127.
127.
Zombiekiller6
pozitívum: szép de nagyon
negatívum: még kevesebb szín, nem segítettek mindannyian annak a Dunn-nak és akkor talán nem kellett volna levágni a lábát, és már megint van egy gülü szemű csávó
de a multi tuti jó lesz a singlet meg talán ha megnyitom
126.
126.
Necreon
Érdekesség: a videóban amikor kb. a teljes képet kitakarja a derék bakánk keze és látni az óráját, ha megállítjátok a videót akkor látni hogy az órán van egy Battlefield felirat, és 10:08-at mutat. Csak nem egy rejtett megjelenési dátum?

http://img818.imageshack.us/img818/9066/megjelenes.jpg
125.
125.
Necreon
#15: Az hogy a BF3 nem PS3-ra való, nem azt jelenti hogy "fikázom" (a te szavaiddal élve ha szabad) a PS3-at. A PS3 nagyon is jó platform mint mindegyik, csak erre a műfajra, és nem ekkora terekre, nem ennyi játékosra lett kitalálva. A BF mint FPS-eken belüli önálló "alkategória" (ld. Battlefront-ok és társaik) pedig ezekre az alappillérekre támaszkodik: nagy terek, sok játékos. És akkor add hozzá a Frostbyte engine-t. Szerintem PS4-en simán lesz már olyan mint a PC-s változat, de a PS3 tetszik vagy sem, erre már nem képes úgy, ahogy a PC-k.
124.
124.
Normod
A a a hangok a látvány nagyon király.Amikor a terepjáróval menekülnek az autó hangja is nagyon ott volt.Egy percre nem néztem el olyan akciódús:)))))))))))
123.
123.
robogo98
a szingölben a 3-om multis karakterei lesznek?
122.
122.
metercsiken
Hát engem ezzel megvettek kilóra! : )
Bár nem néztem végig a videót( nem akarok mindent tudni ), és persze ha akarok hibákat is találnék, de nekem ez így tökéletesen megfelel!
És nem vagyok BF fan, nekem teljesen mindegy mi a neve, én csak a játékot nézem.
Abba már bele sem merek gondolni, mik jöhetnek még! : )
121.
121.
kanos005
Nem rossz de nem lettem 100% kielégítve.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...