GDC 2013: Részletek az új Alice-játékról

  • Írta: zoenn
  • 2013. március 27.
  • Hír
Link másolása
American McGee csapata, a Spicy Horse készen áll arra, hogy új Alice-játékot készítsen, s arra vár, hogy az EA rábólintson az ötletre. A produktum nagyban épít majd a felhasználók által készített tartalmakra.

A Joystiqnak adott interjújában American McGee kifejtette, hogy csapata készen áll egy új Alice-játék fejlesztésére, ám a friss projekt korántsem lesz olyan AAA-kategóriás cím, mint az elődök. Ehelyett a Spicy Horse a Kickstarterre vinné a projektet, amely kooperatív lehetőségekkel lenne felvértezve, a felhasználók készíthetnének hozzá pályákat, valamint cross-platform lehetőségeket is élvezhetnénk.

Jelenleg minden Alice-hez kapcsolódó jog az EA-nél van, s ha a kiadó nem bólint rá a harmadik részre, a fejlesztők kénytelenek lesznek a saját sarkukra állni. Az új fejezetet úgy kell elképzelni, hogy hősnőnk London utcáin bolyong és különféle emberekkel találkozik, s beleköltözhet azok elméjébe, vagyis azok "Csodaországába". Ahány ember, annyiféle pálya vár Alice-re. A lány sokat tanult saját utazásaiból, így lehetősége van arra, hogy kárt tegyen bennük, vagy meggyógyítsa az emberek elméjét. A játék egyébként Alice in Otherland néven futna.

London utcáin ezer meg ezer portál nyílik más emberek Csodaországába. Ezeket a pályákat akár a felhasználók is elkészíthetik. McGee abban reménykedik, hogy az ötletük megnyeri az EA döntéshozóit. Ha nem, a Spicy Horse kénytelen lesz megvásárolni a jogokat. Várjuk a kiadó reakcióját!

11.
11.
Drazhar
Egyrészt ez az alapszitu nekem nagyon nem tetszik, főleg az nem, hogy mezei felhasználók is csinálhatnak pályákat, ez is valami mikrótranzakciós téma lenne?
Továbbá "s arra vár, hogy az EA rábólintson az ötletre" -> eddig nem úgy volt, hogy egyáltalán nem is akar se az EA kiadni még egyet? Meg a Spicy Horse sem akar az EA-vel dolgozni közösen? :)
10.
10.
dBLOOD
Ha már a linuxra sz*rnak, legalább azt a hülye unreal-engine-t elfelejthetnék...
9.
9.
Kreto
Ez remek ötlet hiszen a kettőt nagyon lezárták. Más álomvilágába belépkedni. Új csodákat és rémségeket látni :) Így szinesíteni lehet a játékmenetet is. Valamint ha ez a pályaszerkesztés jó lesz akkor egészen fantasztikus lesz hogy mások is beléphetnek a saját magam alkotta világba. Bár ez a multis rész túl szép mivel konzolon sosem sikerülnek jól ezek a pályaszerkesztők :/ És remélem hogy a syngelt nem hanyagolják el.
8.
8.
giga321
Nekem tetszett a második rész szóval jöhet a harmadik. Sőt a napokban gondolkoztam azon hogy újra kitolom.
7.
7.
Mortis
De az Alice név kell oda. Nem lenne elég a Nightmareer.
5.
5.
Espio
Kickstarter? Co-op? Way to ruin the moment...
4.
4.
Neo1989
Ha lesz benne load last checkpoint nem mint az elődjében akkor tuti vétel.
Csak ez az egy bajom volt a korábbival.
3.
3.
laptos
Kicsit úgy hangzik ez az egész, hogy a felhasználók legyártják a pályákat, a kiadó pedig begyűjti a pénzt.
A kooperatív dolog nem tetszik, hát ez világ életében a single playerről szólt. Nem azt mondom, hogy ne legyen, de ne erre építsen. Nem tudom, miért kell ennyit húzni és csavarni a dolgokat, miért nem lehet olyan játékot legyártani, mint az első rész volt!
2.
2.
Dercsi
Én az előzőt a 20. perctől untam...Vártam rá egy évet mire lement az ára, de nagy csalódás volt... Remélem kitalálnak vmit, mert ez így sztem nem lesz nagy durranás.
1.
1.
DON GONDOCS
Remélem valamivel jobb lesz mint az előző alice.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...