GDC 2013: Gameplay az új Age of Wondersről

  • Írta: fojesz
  • 2013. március 27.
  • Videó
Az Age of Wonders harmadik része gőzerővel készül, a játékot pedig a GDC-n is bőszen mutogatja a Triumph Studios. Az új gameplay videó a birodalomépítést és a harcot is megörökíti.

Az Age of Wonders III egyik alapvető újdonsága, és magát a játékélményt is meghatározza, hogy most már nem csupán egyszerű képviselői leszünk a jól ismert szerepjátékos kasztoknak, hanem konkrétan a vezetői.

Harcos helyett hadúrként például jóval nagyobb hatalmat gyakorolhatunk a birodalmunk felett, és ezzel együtt a játékot fejlesztő Triumph Studios megpróbálja átemelni azt a hangulatot is, mikor az Overlordban (ami szintén a srácok munkája) megannyi csatlóst terelgettünk.

A játék két nagyobb részre bomlik: a Civlizationhöz hasonló térképen a birodalmunkat fejleszthetjük, a körökre osztott harcnál pedig egy közelebbi kameraállásból figyelhetjük az eseményeket.

Az Age of Wonders III a tervek szerint idén ősszel jelenhet meg, de a készítők elmondása szerint szükség esetén 2014 elejére is átcsúszhat a premier. Érdekesség továbbá, hogy a korábban emlegetett, rejtélyes befektetői partner a várakozásokkal ellentétben nem az Epic Games lesz, hanem maga Notch, a Minecraft alkotója szállt be a projektbe némi pénzmaggal.

2.
metercsiken
Szerettem régen az ilyen játékokat.
Most nincs "rendes" pc-m így ezek a címek sajnos kimaradnak.
Ez sem néz ki rosszul.
1.
Sethiran
Nekem kezd nagyon hasonlítani a Heroes sorozatra. Nem baj ha jó helyről szednek bevált dolgokat, de az AOW sorozat különbözősége is nagyon tetszett. Pl. a harctér mérete igen kicsi lett.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...