GDC 2013: Újabb részletek a PlayStation 4-ről

  • Írta: zoenn
  • 2013. március 28.
  • Hír
Link másolása
A San Francisco-i rendezvény kapcsán a Sony elhintett pár apróságot a PlayStation 4 közösségi funkcióiról, illetve a felhasználói felület sajátosságairól. Ideje megbarátkozni a gondolattal: a magányos játék korának vége.

Ha bekapcsoljuk a konzolt és kiválasztjuk az adott játékot, egy főképernyőre kerülünk: itt láthatjuk barátaink észrevételeit az adott címről, az elérhető DLC-k listáját és minden egyéb információt, amire szükségünk lehet. Innen lehet indítani a produktumot is.

Néhány érdekesség a közösségi funkciókról: választhatjuk a valódi nevünket is, nem kell a PSN-es felhasználónevünket erőltetni. Ha összekapcsoljuk a facebookos profilunkat a PSN-nel, akkor csak a valódi nevünk jelenik meg.

A barátaink listája is kibővült: a PS4 esetében már 100 cimborát toborozhatunk magunk mellé. Ha figyeljük barátunkat játék közben, küldhetünk neki hozzászólásokat is ("de béna vagy").

A PS Eye kamera támogatja az osztott képernyős játékokat is. A Sony megígérte, hogy a konzol "nagyon nagy" merevlemezzel érkezik.

A kontroller elején látható fény színe attól függ, hogy hány játékos csatlakozik egyidejűleg a konzolhoz: az első játékos kezében kéken világít, a második kezében vörösen, a harmadiknál zölden, a negyediknél rózsaszínűen. De ingame hatásokat is megjeleníthet: a fegyverek torkolattüzét szimbolizálva vibrál, és az aktuális életerőnket is megjeleníti. A DualShock 4-et egyébként akkor is tölthetjük az USB-kábelen keresztül, ha a konzol éppen készenléti állapotban van.

Ha lenyomva tartjuk a Share-gombot, lophatunk egy screenshotot. Továbbá minden PS4 dobozában találunk egy mikrofonos headsetet is.

A konzol megjelenése továbbra is 2013 végén esedékes.

28.
28.
metercsiken
Biztos jók ezek a közösségi funkciók, de nekem nem gond, hogy " magányosan" játszom!
Így engem inkább csak maga a játék( játékok ) érdekel!
27.
27.
adam6751
#26: Én meg a 360-at eredeti játékokkal. Sok sikert nekünk ;D
26.
26.
Jared
nice majd nyáron eladom a ps3-at hogy több pénzem legyen a ps4-re :)
25.
25.
DevilGamer
#1: Támogatom a kérdésed. :) Jó kis konzolnak alakul, pláne a "nagyon nagy" merevlemezzel.
24.
24.
frenkyboyhun
#22: Érdekes módon nekem még sosem csúszott le róla az ujjam 10 év psezés után sem.
23.
23.
xinosz
#22: Na ja,szerintem ezt is semmiség lenn kijavítani,egy másik öntőformát nem hiszem h nagy valami lenne tervezni hozzá!
22.
22.
rossitibi
#19: Ezzel én is gyetértek!!!

#15 Inkább azt oldanák meg hogy ne csússzon le az ujjam róla! :)
21.
21.
Type R
Sajnos azt làtom jó úton halad a világ ebbe az irànyba:-( na sebaj majd a gémek kárpótolnak:-):-)
20.
20.
roli33
#19: Reméljük idáig soha nem jutunk el xDD
19.
19.
Type R
Èn is bízom benne ,hogy ki lehet kapcsoni ezt az egész népösszekötősdit ,nem érdekel gipsz jakab ès kis juliska mekkorát mikor ès hogyan fingott a világ melyik pontján..jó ,hogy már az nem lesz ,hogy addig be sem dughatom a gépet a 220 ba amíg nem regeltem be fészre ès csináltam tükörfotot telóval a kézben amit természetesen kitakar a vaku miközben félmeztelen csücsörítek.. Nem véletlen töröltem magam. Maradnék békében a 'magányos offline játékosok' sorában:-)
18.
18.
xinosz
#17: Nekem probléma, többek között ezért is van Xbox360 kontrollerem PC-hez! Aki ilyen téren közömbös az azért megnézi az ilyen apróságokat is!
17.
17.
Porcupine Tool
#15: Ha probléma lenne megoldanák,de kit zavar?
16.
16.
Porcupine Tool
#13: A GDC Expo szombaton és vasárnap lesz,tehát még van esély.
15.
15.
xinosz
Ha jól nézem akkor azt még mindig nem sikerült a nagyokosoknak megoldani hogy ne a triggeren feküdjön a kontroller!
14.
14.
A stand by töltés jó, mert többször volt már hogy bekapcsolva hagytam a ps3-mat a töltés miatt...hogy következő játéknál ne rögtön kábellel összekötve kelljen játszanom.

Remélem lesz SOCIAL OFF funkció :-D Rohadtul nem érdekel ki mivel játszik és hogyan, meg a saját nevem sem akarom használni, de a sony azt nyilatkozta ezek nem "kötelezőek", szóval nincs ok az aggodalomra.
13.
13.
GodGamer
Jöhetne még valami érdemi infó a gépről(részletes hardver spec., a burkolat kinézete), de ebből már biztos E3 előtt nem lesz semmi.
12.
12.
kukac450
Olyat lehet csinálni, hogy az első játékosnál rózsaszínnel világít a kontroller? :oo Minden vágyam ez volt, soha nem voltam nagy konzolos, de emiatt simán beruháznék rá. :3
11.
11.
adam6751
Nem tudom hogy a francba szerzek pénzt, de valahogy majd be kéne szerezni. Ha csak nem lesz jobb az új XBOX. :D
9.
9.
biohazard rex
De ingame hatásokat is megjeleníthet: a fegyverek torkolattüzét szimbolizálva vibrál, netán az aktuális életerőnket is megjeleníti. Minek? Úgysem látom. Max arra jó, ha vakon játszok nem látom a képernyőt és meghalnék, akkor öcsém tudja üvölteni: "Vigyázz mindjárt feldobod a talpad!"
8.
8.
Dahaka18
Hát kíváncsian várom mit fog ezekre lépni az Ms. Bár igazából mit lépne.. Tuti , hogy ugyanúgy megtalálhatjuk majd ezeket a funkciókat a boxban is, csak más névvel és külcsínnel. Ennyi :)
7.
7.
mestermagyar
#1: Majd amikor már megvették a ps4-et, és toltak 1-2 menetet, utánna megmutatják a konzolt is. XD
6.
6.
kanos005
#4: Ez ne a sony-n múlik ők csak a hardvert adják.
5.
5.
kanos005
#1: Sztem majd az MS után :D
4.
4.
anonymus26
arról is beszélhetnének már h multis fpsek 64 mapposak lesznek mint csúcs pcken vagy nem
3.
3.
Yanez
Érdekes infók! Azért szerintem nem semmi, hogy a Sony még ilyen részletekre is odafigyel. Sok ember szemében ez-az hülyeségnek, ill. fölöslegesnek tünhet. Én viszont azt mondom, apróság, de azért jól esik!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...