GDC 2013: Terítéken a Yaiba: Ninja Gaiden Z

  • Írta: fojesz
  • 2013. március 28.
  • Hír
Nagy örömünkre a Game Developers Conference-en előkerült Keiji Inafune és az ő zombis Ninja Gaidenje is: új infókat tudtunk meg a játékról, és egy Unreal Engine 3-as licencmegállapodásról is lehullt a lepel.

Mint ismert, a Team Ninja és a Spark Unlimited kollaborációjában készül a Yaiba: Ninja Gaiden Z. A Ninja Gaiden-mellékág - és nem folytatás! - a manapság divatos zombitémához nyúl, azonban nemcsak emiatt lesz szokatlan a Dead Risingot is tető aláhozó Keiji Inafune legújabb projektje.


A Ninja Gaiden Z jóval komolytalanabb lesz a többi Ninja Gaidenhez képest. "Sokan a Dead Rising miatt ismernek engem" - mondta Inafune. "Úgy hiszem, a Dead Rising egy alapvetően vicces elemmel is rendelkezik, nemcsak a zombigyilkolásról szól, hanem meg tud nevettetni és mosolyogtatni is. Azt gondolom, a zombis játékoknak szükségük van erre a hangulatra, ezért a Ninja Gaiden Z-ben is lesznek olyan percek, amit kicsit viccesnek találtok majd."

Ezt a hozzáállást támasztják alá a játék képregényes jelenetei is, bizonyos pontokon a történetmesélés az alábbiakhoz hasonló képekkel történik:


A Ninja Gaiden Z főszereplője Yaiba lesz, akiből kiborgnindzsát faragtak, miután elveszítette a szemeit és a végtagjait. A játék során egyetlen cél hajtja, meg akarja ölni Ryu Hayabusát, a találgatások szerint azért, mert ő tehet Yaiba sérüléseiről. Inafune a Dragon Ball Z-hez, illetve Goku és Vegeta kapcsolatához hasonlította Yaibáékat: "Goku a rettenthetetlen harcos, és Vegeta mindig azt hiszi, hogy legyőzheti." Inafune szerint Vegeta ugyan mindig veszít, Yaiba esetében viszont nem biztos, hogy ez lesz a helyzet.

A cel-shaded festés mögött az Unreal Engine 3 dübörög, ezt szintén a GDC-n jelentették be a készítők.

A konferencián egy új trailert is levetítettek a játékból, ez még nem került fel az internetre, úgyhogy helyette egy fejlesztői naplót láthattok egyelőre. A játék PS3-ra és Xbox 360-ra készül, a megjelenésről még nincsenek infóink.

3.
Type R
Valamelyik nap találtam meg a régi szobámban bedobozolva sega game gear-re:-D jaj de szerettem:-)
2.
DON GONDOCS
Még ezis jobb mint egy xedik NG sigma xxl edition
1.
roli33
Igencsak egyedi látványvilág.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...