GDC 2013: Remekül startolt az új Tomb Raider

  • Írta: zoenn
  • 2013. március 30.
  • Hír
A Crystal Dynamics fejese, Darrell Gallagher elmondta, hogy az új Tomb Raider a frencsájz történetének legjobb startját mutatta be - mármint az eladásokat tekintve. A reboot abszolút siker, jöhet a folytatás.

Habár a Square Enix elnöke nemrégiben lemondott, arra hivatkozva, hogy a cég legnagyobb címei nem a muzsikáltak olyan jól a kaszáknál, mint ahogy várták, az biztos, hogy a gyenge mutatókat nem az új Tomb Raidernek köszönhetik. Az idei GDC-n felszólalt Darrell Gallagher, a Crystal Dynamics fejese is, aki örömmel adta tudtunkra, hogy a frencsájz tizenhét éves történetének legjobb startját mutatta fel Lara Croft legutóbbi kalandja.

Sőt, az első heti eladásokat tekintve a Tomb Raider mutatta fel a legimpozánsabb eredményeket 2013-ban megjelent játékok között, és a fejlesztők rendkívül elégedettek az eredménnyel.

Nem értjük tehát a kiadó reakcióját: a Square Enix gyenge eladásokat emlegetett a Sleeping Dogs, a Hitman: Absolution és az új Tomb Raider kapcsán is. Utóbbi címből 3,4 millió eladott példányra számítanak a hónap végéig, ami eléggé szép teljesítmény, s a legkevésbé sem "gyenge".

69.
SLi
#67: Na akkor nem csak nekem tűnt fel, ez egyes kommentelők körében nagyon elharapódzott sajnos. Rengeteg lett az üres semmitmondó blog stb, aztán ha valakinek nem tetszik a negédes nyalakodásuk, akkor még nekik áll feljebb.
Ja, és még csak azt se lehet mondani, h 12 évesek és majd kinövik...
68.
Yanez
#67: #66: Ha már én is érintett vagyok a témában, akkor engedjétek meg, hogy elmondjam a véleményem. Nagy igazság van szavaitokban, de...kicsit hosszú lenne...talán. Megyek írok a témáról egy blogot, ott bővebben kifejtem mondandóm. Ha kedvetek van, olvassátok el.
67.
Quent1n
#66: +1 és ha valami akkor engem is irritál ez a folytonos egymás nemi szervének orális izgatása, hogy szépen fejezzem ki magam.... Mintha itt akkora hűdenagy barátok lennénk, hogy 72 pontos csupa nagybetűvel kell egymás fenekét nyalni, hogy így barátom úgy barátom ilyen nagyon hűdeistenkirály vagy meg olyan zseni és tündér és amúgyis mindjárt adok két puszit..

Természetesen nem azt mondom, hogy ne legyünk egymással kedvesek és udvariasak és ne dicsérjük a másik munkáját, de azért ez a mű "világraszóló barátok vagyunk" részt kicsit lehetne normalizálni és legfőképpen elfelejteni ezt a hülyeséget, hogy "mások egyetértenek velem" = "igazam van".

Természetesen no offense és kinek inge az vegye magára. Én itt sok normális embert megismertem de egy emberen kívül (akit nem a GK-n keresztül ismertem meg) senkit nem tartok a barátomnak mert ahhoz minimum jópár személyes találkozó, sörözgetés stb. kéne de legalábbis 1-2 év napi szintű TS beszélgetés.

Ez a vita meg amúgy tök értelmetlen úgy amúgy, úgyse fogjátok egymást meggyőzni. :) Az biztos, hogy az ilyen egysoros "ez szar" "ez király" kommentekre nem tudom mi szükség de annyira nem zavar ÁTGÖRGETEM, aztán jónapot. :) Ilyen egysoros beszólók mindig voltak, mindig lesznek, tök felesleges velük foglalkozni és pláne beléjük kötni, hogy "de miért szar" "te biztos tudod" stb. Szerintem.
66.
Batman
Nem értem mit szóltok bele. Tücsöknek abban igaza van, hogy Yanez minden lében kanál. Mondjuk engem nem zavar, de ha ő szóvá teszi hát tegye, nem kell bevédőset játszani és főként ne nyaljátok már a másik seggelyukát könyörgöm. #peace
64.
A GK meg röhög a markában. Összejött 65 komment, amiből három szólt a játékról meg a hírről, a többi a két vérpisti csatája.

63.
Solid Snake1984
#55: te tücsök, őszintén hány éves vagy??:d
62.
roli33
#60: Nálam ugyanez a sorrend :D A Last of Us meg az ACIV azért még bárhova bekúszhat :)
61.
kamgecam
#53: Szerintem meg Yanez nagyon is vágja a pc-t,(sőt a játékokat)
és ráadásul hozzávetőlegessen objektív is
Nem értem a problémádat!
60.
KeXxX
Megérdemli a játék! Az idei év egyik legjobbja, a God of War után ;)
59.
xinosz
Nekem volt szerencsém a Tomb Raider előző részeivel játszanom és szerintem egy picit eltolódott TPS-be, valamint hiányolom a játékból logikai megoldásokat, szal nagyjából egyetértek Rakottkrumpli 4. hozzászólásával! Szal a mai játékok egyre könnyebbek, egyre kevesebbet kell gondolkozni a dolgokon az én meglátásom szerint!
58.
Tücsök112
#57: akkor menj a ...... legalább láthatjátok hogy engem is pártol valaki..most már nekem is igazam van...tipikus szánalom gyerek hozzáállás
57.
metercsiken
#53: Én a vitára értetem, de NEM neked adok igazat! : )
Nekem Yanez-el semmi bajom, annyit,és azt ír amit akar!
Ahogy természetesen te is!
Ennyi! : )
55.
Tücsök112
#54: hát igen,most jöttünk a végére a dolognak,sose fogunk másnak igazat adni...
szerintem is jobb ha befejezzük mert fölösleges...mondjuk ezt nem nekem kéne mondani...a vita legtöbbször semmit nem ér...bár ebben a tudatban mégis elég sokszor leállok valakivel vitatkozni...akárcsak most is..
54.
Yanez
#53: Miket is írtam magamról? Csak ezuttal légyszi szemmel látható példával gyere. És nem vagyok egyedül. Az olyan mondatok pedig, amelyekben benne van a "ha", azok semmit sem bizonyítanak. Innentől én befejeztem a vitát. metercsiken jól látja, hogy nem tart ez sehova, ergo soha semmit sem fogsz ezzel elérni. Úgyhogy sok sikert!
53.
Tücsök112
#51: egyetértek veled,nem fog tartani sehova,csak próbáltam neki tudatosítani hogy ő itt nem isten és köze nincsen a pc-hez ahhoz képest hogy miket ír magáról...
52.
Tücsök112
#50: az hogy vannak akik a te pártodon állnak az nem jelenti azt hogy neked van igazad,hidd el találnék olyan embereket akik mellém állnának ha nagyon akarnék,ha egyedül lennél akkor meg vmi más kifogásod lenne..szted nem lenne olyan aki velem lenne?26.kommentelő is melletted van nagyon:Dami vicces az egészbe hogy nem a sleeping dogs-sal volt a bajom és nem onnan indult hanem azzal hogy miben kell a rosszat keresni...csak ez az elvetemült p0w3r nem tud olvasni...látom egy kis időre ki is kapcsolták nála a powert...
51.
metercsiken
Az eddig látott videók lapján nekem bejön ez az új Tomb Raider, mondjuk még nem próbáltam, de tuti beszerzem.
Ahogy olvasom,(és amire lehetett is számítani ) nem lett benne sok fejtörő ami persze nem jó, de most ezt kell szeretni.

A lentebb folyó vitához meg sok sikert, úgy sem tart sehova! : )
50.
Yanez
#47: Egy szóval nem mondtam, hogy nagy pc játéktapasztalattal rendelkezem. Olvasok róluk, de és inkább konzolos vagyok. És ha az egyetlen példád az, hogy másokat idegesítek, akkor ilyen erővel én is rád foghatom ugyanezt. De láthatod, hogy nem vagyok egyedül! Te viszont igen, de ennek ellenére is tovább erősködsz. Inkább lazulj már el, erre van ez az olda! Zárjuk le a civakodást!
48.
Tücsök112
#42: szerintem meg tanulj meg olvasni és nézdd vissza miket ír
47.
Tücsök112
#40: honnan veszed hogy nem barátokra teszek szert?kivételesen veled vagyok ilyen mert olyan.... vagy...és még finoman fogalmaztam,a nagy pc játék tapasztalatoddal,mondd el akkor hogy mitől nem lett olyan nagyon jó a black ops 2?ha ennyire értesz hozzá
46.
sanyi80
#43: a ciripelesen besirtam :-D
45.
Norbiii
#43: Ebben egyetértek Barátom.
43.
Yanez
#41: Én is ezt vallom, inkább fogjunk össze és barátkozzunk, mintsemhogy ellenségeskedjünk.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...