Újrakezdték a Doom 4 fejlesztését

  • Írta: fojesz
  • 2013. április 3.
  • Hír
Link másolása
A mai nap második megrázó híre: úgy fest, jó ideig nem hallunk majd a Doom negyedik részéről, az id Software ugyanis teljesen újrakezdte a játék fejlesztését. Egyúttal a Rage folytatásáról is lemondott.

A Bethesda a Kotakunak árulta el, hogy az id Software a Doom 4 egy "új verzióján" dolgozik, ezért nem hallottunk jó ideje a játékról, és ezért nem is nagyon fogunk hallani róla a közeljövőben. A hírek szerint a fejlesztést 2011 őszén resetelték, éppen mikor arról pletykáltak, hogy a játék megjelenését meghatározatlan ideig elcsúsztatják. Ezeket a híreket cáfolták egyébként a készítők.

A játék ettől függetlenül készül, csak éppen a korábbi változat nem hozta azt a minőséget, amit a rajongók elvártak volna, mondta a kiadó marketingfőnöke, Pete Hines. Ezzel párhuzamosan a fejlesztőcég minden emberét a Doom negyedik részére állította rá, ami azt jelenti, hogy a korábban tervezett Rage 2 munkálataiba sem vágtak bele.

Ehhez hozzájárult mondjuk, hogy a Rage nem hozta a várt eladásokat, így a Bethesda jobbnak látta, ha a folytatás tartalmát belezsugorítja az eredeti játék DLC-ibe.

32.
32.
Riesz_Ferenc210
De ez lehet hogy olyan lesz mint a Hell on Earth nem??
A képek alapján én úgy vélem...
31.
31.
kamgecam
#30: Mindenképpen megéri egy próbát tenni vele!
Sőt,így hogy csak negatív kritikákat hallottál róla,el fogsz csodálkozni!!!
Itt egy viszonylag jó kritika:(bár ez is csak egy a sok közül!)
http://www.youtube.com/watch?v=jTQJRqMQkGc
30.
30.
metercsiken
A Rage-t még nem próbáltam( főleg a negatív kritikák miatt ), de egyszer azért teszek majd vele egy próbát.
A videók tetszettek róla.
Ha viszont a 2. részét úgy rakják majd össze, hogy tényleg jó legyen, akkor jöjjön nyugodtan.
A doom- mal még nagyon rég játszottam( talán a 2. részével ), az tetszett, a 3. résznek csak az elejével sikerült kicsit szórakozni, de az sem volt rossz.
Így bízom benne. hogy a folytatás is jó lesz, ha lesz!?
De a késés nem zavar, bőven van még mivel "elütni" az időt! : )

29.
29.
kamgecam
#28: Szerintem is szép játék lett a Rage,csak még picit hegeszteni kellett volna!
Viszont a hihetetlen atmoszféra,a hangok,ahogyan összeestek a banditák,
(mindig máshogy,attól függően hogy mivel és hol lőtted meg őket...)
kárpótolt az összecsapott sztoriért és a bug halomért!
Hihetetlen potenciál van a játékban,kár hogy nem hagytak rá több időt!
28.
28.
aordog
Ok, igazad van! Toväbbi szép napot D
27.
27.
kharami
#26: Na akkor most mutatok Néked valamit! Hogy mi a szép és mi nem!

nem szép! MERT NEM! Hiába is akarom szépíteni! Közelről a hányás kerülgetett a texture patch után is! És sajnos aki beveszi, hogy ez egy id tech 5 engine az akkora barom, mint aki elhiszi, hogy a mostani kormány alatt jobban teljesít az ország!

nem "szép"
http://www.thesixthaxis.com/wp-content/uploads/2011/10/iPS3l-1024x576.jpg


és "szép" (mondom úgy hogy annyira nem csipem a crysist a 2. rész óta)

http://img703.imageshack.us/img703/9973/crysis32013022000454156.jpg

Úgyhogy nagyon remélem, hogy hamár D4 akkor ugyan úgy le fog esni az állam mint a 3. résznél esett ANNO! Mert a rage grafja 2005 2006 körül még okés lett volna!
26.
26.
aordog
Ne haragudj, de te min nyomtad? Én boxon és a füzetben direkt leîrtäk, hogy a HDD-re kell telepíteni. Nekem ìgy lett akkoriban a Rage 22 giga! Ha jol emlékszem... Semmi ismétlem semmi grafikai probléma nem volt még közelröl sem! A grafikai megvalosítäst a legtöbb újsäg kivälora értékelte. Komolyan mondom, hogy egy päran mär nem tudjätok értêkelni a szépet..
25.
25.
kharami
#23: Szimplán csak szar volt a körítés és a a rage eszméletlenül randa motorját használta volna ami még néhol a doom 3 mat is megszégyenítően mosottas texturákkal birt! Én ezt mondom! Amúgy Rage nek az engine nem más mint a jó öreg id tech 4(hiába vakítják a népet az id tech 5 el) ami a d3 alatt is volt alaposan felturbózva!
24.
24.
kharami
Nagyon helyes! Legalább nem az eddigi szarral vakítják az embereket! Én remélem, hogy egy über brutál doomot fogunk kapni ami nem Rage sem grafban sem játékmenetben, hanem egy ízig vérig oldschool fps!
23.
23.
GodGamer
Pár éve már full hülyének nézik az embereket, mert minden QuakeCon-on azt mondja Carmack, hogy majd jövőre megmutatjuk a játékot, erre resetelik az egész projectet.(Bele sem merek gondolni, hogy milyen minőségi problémák voltak a játékkal.) Lehet, hogy az engine-t is átírják opengl-ről Direct3d alapúra...
22.
22.
andy976
Ha szingli FPS, ezen a generáción nekem akkor is a RAGE a király. Mindig megkellet gondolnom mit teszek be utána, mert minden más játék annyira szarul nézett ki, hogy vissza kellett szoknia a szememnek:)) Persze a környezet statikus volt, meg jobb volt tartani 1-2 méter távolságot a közeli textúráktól, dehát valamit valamiért. Nekem nagy meglepi volt, hogy a kis boxom ezt a "térérzetet" nyílt terepen ilyen grafikával 60 fps mellet tudja...
21.
21.
guitarlord
#20: Legyen igazad! Annyit tennék hozzá, hogy az id Tech 5 prealpha változatban már a Doom 3 fejlesztésének ideje alatt is létezett, Carmack bevallása szerint!

Abban szinte biztos vagyok, hogy nem most kezdték újra a Doom 4 fejlesztését, csak most jelentették be...miután a fejlesztői konzolokat már korábban kézhez kapták, volt elég idejük arra, hogy akár PS4-re akár az új még be nem jelentett Xbox-hoz fejlesszenek. Így még az is megeshet, hogy mégis sikerül a 20. évfordulóra kiadni, de kicsit realistább szemmel nézve már kevesebb esélyt látok rá, főleg, ha Carmack új motort is akar hozzá, de akkor meg az id Tech 5 elbukott, ami rengeteg kidobott pénzt jelent.....

Nem egyszerű a helyzet, de szerencsére Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy várjunk és a végén kipróbáljuk mit is alkottak!
20.
20.
s912
A végére "elkapkodott" Rage-ből okulván (ezt Carmack is megmondta) nem fogják elsietni a D4 munkálatait. Teljesen jogos, mert látják (?), hogy manapság hogy megy ez (játék kiadás után patch-ek sorozata), illetve szeretnének újra történelmet írni, a rajongók kedvében járni és egy valóban klasszikusnak nevezhető "örökséget" feléleszteni..
Next-gen-ekkel kapcsolatban pedig Carmack már előbb tudhatta (?) a specifikációkat, hisz volt egy kijelentése, melyszerint:
"Egyelőre nem beszélhetek szabadon a PlayStation 4-ről, de most, hogy néhány specifikáció napvilágot látott, elmondhatom, hogy okos mérnöki döntéseket hozott a Sony" -> igen, előtte is tudta, csak nem beszélhetett róla..
Szóval szerintem inkább a játékmenet miatt lett "újrakezdve" a fejlesztés, mivel a PS4 hardveresen támogatja a megatextúrázást, no de mi "halandók" ezt nem tudhatjuk meg (egy ideig vagy soha)..
De az is lehet, hogy Johnbácsi az id tech 6-os "hegeszti" (?)..
Rage-ről pedig annyit, hogy az elkapkodott "végtől" leszámítva egy teljesen korrekt, gyönyörű és nem utolsósorban igazi, vérbeli FPS-t kaptunk (bár az id már nem ugyanaz, mint 20 éve, Romero-ék távozása sokat nyomott a latba). Mutass még egy játékot, ami alapból hozza a 60fps-t azzal a képi világgal, amit az idtech 5 produkál..
Pedig bíztam benne, hogy 2013. december 20-án jubileumként elszabadul a pokol 4-edszerre is (doom 1 kiadása után 20évvel), de a remény hal meg utoljára :)
19.
19.
Falcon
a rage az egyik kedvenc játékom de rengeteg hibát követtek el benne! ez a játék legjobb példa arra hogy NEM KELL MINDEN JÁTÉKBAN A MULTIT ERŐLTETNI!! egy normális hosszúságú singlét rakjanak össze elsőnek, alig van helyszín.... mindenhol 4 szer járunk és még így is 12 óra és ebből 6 a városokban mászkálunk és beszélgetünk a multi annyit sem ér hogy 5 percere le kössön! de a fojtatásban ki javíthatták volna a hibákat , de nem....
18.
18.
Jinbobo
Rage- küldetések:
Találj meg egy személyt és beszélj vele, majd menj tovább és öld meg a rosszfiúkat.
és ennyi. Az összes küldetése erről szolt, nem is játszottam végig, a 10. ilyen móka után tovább adtam rajt...
Sajnos a Doom1-2vel nem játszottam, de a 3-al igen. Az nem volt rossz. A Doom4-meg nem baj ha csúszik, ebben az évben úgyis a gta5 viszi a pálmát majd.
17.
17.
CitromH
Szerintem ez a lépés a next gen konzolok miatt történt. Kaptak egy jóval erősebb alapot amire fejleszthetnek, és ezt ki is használják.
16.
16.
KopyAti
Én a Rage-t végtoltam. Nem azt mondom, hogy sz@r volt, inkább azt, hogy egynek jó volt. A Doomot sajnálom, hogy így kitolódott!
15.
15.
dBLOOD
Szart se ér a Rage, viszont grafikailag legalább hasonló szinten volt mint a többi hasonló játék...
14.
14.
Zeroni
#13: Sajnos kevesen vagytok, de viszont tök jó, hogy neked tetszett. Sajna én is csalódott voltam nagyon, hamar túl is adtam rajta.
13.
13.
aordog
Nekem volt olyan jo a Rage, hogy a folytatäst megvegyem! Valakinek ezêrt, mäsnak mäsért volt keserü a pirula, de jo jäték... A kêpélesség retina égetö volt az égbolt fotorealisztikus és a hangulat päratlan! Persze egyböl a legnehezebben kellett nyomni, mert a kihíväs mär nem volt olyan parädés! Igen, én kiväncsi vagyok egy folytatäsra!
12.
12.
Necreon
Volt valaki aki szerette a Rage-et annyira, hogy folytatást is vásároljon? Valahogy ritka ellenszenves játék szerintem.
11.
11.
_Tappancs_
Nos a motor gáz a játékmenet 10 évvel le van maradva..nem csoda,hogy újrakezdik...De ki pénzeli őket,mert tuti jó sok pénzért csinálják a semmit....
10.
10.
DON GONDOCS
Elég szomorú hogy itt tartanak! Nekem a Rage is tökéletes volt.
9.
9.
markoci555
Doom 3-at szinte gyerekként toltam végig :)
ha ma szeretném újranyomni, szétsz*rnám magam :) nemtom, nagyon el tudott ragadni ilyen horror hangulatban amikor másodszorra nyomtam nem olyan régen

Rage-et pedig régen kiszemeltem már, nagyon nagyon jónak tűnik, talán jobb is lehet mint a border
8.
8.
aordog
A Rage-et mikor tavaly elkezdtem X-en hatalmas élmény volt! A lätväny és a hangulat akkor päratlan volt! A mellékfeladatok nagyon szuperek voltak, de...... de aztän néztem... néztem a nagy semmit! A jätêk olyan kapkodva lett vége, hogy többet elö sem vettem! A végén olyan érzêsem volt, hogy mindent, amit ott sikeresen abszolvältam semmi értelme nem volt!

A Doom szerintem hasonlo lett volna, de lättäk a Rage -et, hogy finoman szolva nem a legjobb alkotäsuk, inkäbb dobtäk és kezdik elölröl. Azért felmerülhet a kérdés, hogy vajon a "Doom stílusban" mi lenne a kivälo jäték, mert szerintem a 3-as rêszt felülmulni nem lehet könnyü feladat!
Szerintem fontos az ilyen jätéknäl az életcsomagok hasznälata, mert a rohanunk elöre, akkor csak egy agyatlan shooter-t kapunk. A Föld is jobb välasztäs lenne, mint a Mars vagy mäs bolygo! Természetesen mind 1 csak jo legyen, de szerintem az FPS kategoriäban csak akkor van esélye, ha lätvänyilag nem lesz pärja, illetve ja nincs jo történet, akkor mêg az sem elêg a mai elväräsnak! (Läsd: Crysis)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...