Batman: Arkham Origins - részletek és képek

  • Írta: zoenn
  • 2013. április 10.
  • Hír
Link másolása
A NeoGAF fórumozóinak hála, fény derült a tegnap bejelentett Batman: Arkham Origins és a kézikonzolos változat első részleteire, melyek a Game Informer legfrissebb számának előzeteséből származnak.

A Batman: Arkham Origins egy baljós szentestén veszi kezdetét, évekkel az Arkham Asylum és az Arkham City eseményei előtt. A Black Mask nevű maffiafőnök eltökélt szándéka, hogy elkapja önjelölt igazságosztónkat a DC Comics hírhedt gazembereinek élén. Még a zsaruk is csatlakoznak az embervadászathoz. A fiatal Batman célja pedig, hogy megtudja, miért akarja őt Black Mask holtan látni, miközben magát is tisztázni szeretné a maradék jó szándékú rendőr előtt.

A játék harcrendszere ismerős lesz a rajongók előtt, ám "új rétegekkel, új lehetőségekkel és új taktikákkal" vértezik fel, miközben számos új ellenségtípussal gyűlik meg a bajunk. A Batwing visszatér, de ezúttal sem tudjuk irányítani közvetlenül. Ha a sztori lehetőséget ad rá, voltaképpen ez szolgál majd a gyorsutazás eszközéül.


A Sötét Lovag kütyüi között szereplő kilőhető karmon is történt némi változás, a cucc a Just Cause 2 grapplerjére emlékeztet. Batman két objektumra célozhat vele, az egyik karom megcsáklyázza az egyiket, míg a másik a másodikat - hősünk így a két tárgyat egyszerre húzhatja magához. Ezzel két ellenséget is likvidálhatunk, nehéz tárgyakat csaphatunk hozzájuk. A ragadozószerű szekvenciák - ahol Batman a magasban les áldozataira - szintén vissza fognak térni, egyenként üthetjük ki a mit sem sejtő delikvenseket, esetleg felköthetjük őket egy vízköpőre. Ugye ismerős?


A játék egyik felében "a régi Gothamet" járhatjuk be, de szerepel egy teljesen új terület is benne, amely "az új Gotham" névre hallgat, tele hatalmas felhőkarcolókkal. Ez a zóna állítólag megkétszerezi a játék világát. A várost járva ismét találunk véletlenszerűen előforduló bűntényeket, ahol például bajba jutott zsarukat menthetünk meg az agresszív gengszterektől. Batman tapasztalati pontot gyűjthet a mellékküldetésekkel, és tiszteletet vívhat ki a gothami rendőrség szemében. A Most Wanted-rendszerrel a fő történeten kívül is vadászhatunk a veszélyes rosszfiúkra, de csak akkor vállalhatjuk el az egyik feladatot, ha már felfedeztük az adott hirdetményt.


Egyes küldetésekhez fejlesztések szükségesek, Ha nem lennénk elég szívósak egy feladathoz, hű komornyikunk, Alfred átnyújt nekünk egy új modult.

A Dark Knight-rendszer egy sor feladatot állít a játékossal szembe, melynek nehézsége folyamatosan növekszik, ahogy haladunk előre a történetben. Egyébként ez nem helyettesíti a challenge-módot.


Az Arkham Originst a Warner Bros. Montreal készíti és 2013. október 25-én jelenik meg PC-re, Xbox 360-ra, PS3-ra és Wii U-ra. A korábbi fejlesztőcsapat, a Rocksteady jelenleg egy titkos projekten ügyködik serényen.

Mit takar a Batman: Arkham Origins Blackgate?

A Batman: Akrham Origins Blackgate egy 2.5D-s, oldalnézetes Metroid-stílusú mellékág lesz Nintendo 3DS-re és PlayStation Vitára. A fejlesztést az austini székhelyű Armature végzi, akinek a Metal Gear Solid HD Collectiont köszönhettük PS Vitára. Nem véletlen, hogy az előző munkájuk stílusa itt is visszaköszön.

A történet egyfajta konklúziója a nagygépes Origins cselekményének. A Blackgate börtönben járunk egy szigeten, ahol lázadás ütött ki a rabok között. Batman arra vállalkozik, hogy véget vessen a felkelésnek. Egy oldalnézetes játékvilágot ismerhetünk meg benne, rengeteg ellenféllel harcolhatunk, s ahogy haladunk előre a történetben, úgy teszünk szert új cuccokra, valamint összekapcsolt átjárókra a helyszínek között. Idővel a börtön titkaira is fény derül.

Ellentétben a nagykonzolos Arkham-játékokkal, a Blackgate-ben nem találunk szintlépést. A fejlődést felvehető tárgyak és azok upgrade-jei jelentik. A csapat célja az volt, hogy kiélhessük a gyűjtőszenvedélyünket és a keresés élményét. Habár 2D-s síkon haladunk, a karakterek és a környezet teljesen 3D-s lesz. Batman felfedezhet, harcolhat, és interakcióba léphet az előtérrel és háttérrel egyaránt. Ezt úgy kell elképzelni, hogy hősünk felugorhat egy háttérben található vízköpőre az előtérből.

A harc hasonló lesz a korábbi Arkham-játékokhoz, itt is a Freeflow-rendszer dolgozik. Külön gomb szolgál a támadásra, a kitérésre és különféle kütyüket is bevethetünk a siker érdekében. Ide tartozik a Batarang, mellyel elkábíthatjuk az elítélteket, vagy egy távoli kapcsolót hozhatunk működésbe. A Line Launcherrel a nehezen elérhető pontok is megközelíthetővé válnak. Az Explosive Gel annyiban változott, hogy a robbanó ragacsot meghatározott pontokra is lőhetjük, így egy lezuhanó csillár szórakoztató módon ütheti ki az ellenfeleket. Egyébként a falakon keresztül láthatjuk az ellenség körvonalait is. A detektív-módban zölden világítanak a rosszfiúk, ha azok még nem vettek észre, vagy vörösen, ha az inkognitónk lelepleződött. Ebben a módban láthatóvá válnak a rejtett nyomok, a segítségével titkokat fedezhetünk fel és elemezhetjük a különféle helyzeteket.

A Blackgate különböző szakaszokra van bontva, de minden elérhető már a kezdetektől fogva - csupán meg kell találnunk a továbbjutást jelentő pontokat. Nincsenek röghöz kötött mentési pontok, ott menthetünk manuálisan, ahol jólesik, de hagyatkozhatunk a modern checkpont-rendszerre is. Érdekesség, hogy a főellenségeket olyan sorrendben likvidálhatjuk, ahogy nekünk tetszik.

32.
32.
sunstreaker
nem ezt kéne már orrba szájba tolni, hanem a Batman Bayond - vagyis a Batman of The Future - t.. abból kéne már filmet csinálni meg játékot..
31.
31.
adam6751
30.
30.
Batman
#26: Én egyenként megvettem, hogy minden öcsit bezsebeljek.
A Robin pakk az nekem nagyon tetszett, online döntögettem a ranglistákat.
A Harley's Revenge jópofa volt, imádtam. Ha beszerezed akkor csak csak is ezt a verziót.
29.
29.
adam6751
#28: Köszi a választ! Akkor nyárra beszerzem.(most másra kell a pénz)
28.
28.
robi009
#26 annyiért simán megéri maga a fő sztoriszál nekem kicsit rövidnek tűnt de rohadt jó , és a mellék küldetések is nagyon faszán megvannak csinálva , riddle fejtörőivel is elfogsz szórakozni egy pár napig . A macskanős rész is fasza és az alapból benne van a játékbe , a harley quiennes dlc is üt és azis sokat hozzáad a játékhoz . A challenge mód az nem az énvilágom de azis kitolja a játékidőt
27.
27.
adam6751
#26: Előre is köszi a válaszokat!
26.
26.
adam6751
Kérdeznék valamit! Mennyire jó és tartalmas az Arkham City? Mennyi tartalom van az összes DLC-ben együtt? Gondoltam beszerzem a GOTY editiont 7500 Ft-ért. Megéri?
25.
25.
Fight!
7:
Ne keseredj el, min itt van a soul sacrifice meg jön a final fantasy hd editonok is + egy két finomság
24.
24.
MrBenjamintoto
#23: Ez még elég messzinek tűnik... de azért jól hangzik :D
23.
23.
robi009
az jönne be nagyon ha váltakoznának a napszakok meg az időjárás , és pl nappal bruceként lehetne feszíteni a jobbnál jobb verdákkal meg smúzolni a város szépeivel , este meg jól pofánverni batmenként a rosszfiúkat
22.
22.
myrte
A kézi konzolos képekről egyből a Vitán játszható Dr. Who játék jutott eszembe :D
Biztos tele lesz settenkedéssel. :)
21.
21.
Batman
Nagyon sok jó dolog kisülhet belőle ha okosak. Például Joker vegyszerbe esését, Harvey sérülését, Batman Gerinctörését... Nagyon sok ilyen képregényes event van, amit ebben az univerzumban is szívesen látnék.
20.
20.
metercsiken
Nekem a képek alapján tetszik.
És bár én is jobban örülnék egy Rockstady alkotásnak, azért ha legalább azoknak a színvonalát tudják majd tartani, én már örülni fogok!
Batman-ből soha sem elég! : )
Az pedig nem zavar, hogy hasonló lesz a környezet, szerintem azért még lehet újat mutatni belőle.
Csak tényleg legyen legalább olyan jó!
( én mindkét Arkham-os részt imádom )
19.
19.
Dercsi
Nem szeretek előre itészkedni, de ez így elsőre egy sz@r. Az első képek alapján inkább ugrott be az activision féle spiderman gémek, mint a Batman AA és AC méltó folytatása...Ne kérdezzétek miért, de nekem így ebben a formában elég rossz előérzetem van...De ne legyen igazam és kapjuk a legjobbat! :D
18.
18.
robi009
#15 Ami nekem jött le az az h arkham city az asaylum rész után lett megépítve , szóval a gettósabn rész szerintem nem az lesz mert hát akkor még nemis létezett
17.
17.
Hardy
Black Mask, Deathstroke, Penguin. Nem rossz boss lista idáig, de ez a játék számomra még kérdéses.
16.
16.
Dragonborn
Ez nagyon ígéretesnek tűnik
15.
15.
swadawa2
AKIK KÁROGNAK: oké ,kb egyet értek veletek, hogy modernebb a ruhája stb, mégis az elején van, azt nem teljesen értem, hogy most arkham city marad benne meg + egy modern felhő karcolos részlet is?
na is amit mondok, nagyon elképzelhetönek tartom, hogy a rocksteady hegeszti a az arkham valódi 3-részét, amit majd jövöre adnak ki, szerintem, és abba már lesz rendes gotham is, szerintem, majd figyelni kell az aproságokra mert már ez a z origins pletyka is vagy 1,5 éve indult :D csak nehogy sorozat gyártásra álljanak, vagy ha ugy lesz ahogy mondom hogy jövöre akrham 3, akkor azután a köv a kövi stb...,
14.
14.
giga321
#6: Lásd Star Wars. Na mind 1 remélem nem rontják el, várom a CGI trailert és a gameplay felvételeket.
13.
13.
rics92
#12: Biztos az lesz az a "titkos projekt"
12.
12.
rics92
Hipp hipp hurrá meg minden, de a City folytatása jobban érdekelne...
11.
11.
ichigo477
#1: De biztos hogy nem teszik bele már nem illene bele
10.
10.
Batman
Miért adnak vitára ilyen szarokat? Érthetetlen. Van egy Uncharted és heló. Az is Sony exkluzív..
8.
8.
bence51
#7: +1
Egyetértek, ez az egyik ami gátol a ps vita megvételében.
Bár oldalnézetes játékokbó nem lehet "kinőni" ..-.
7.
7.
dcba
jellemzo Vitara megint vminek a butitott verzioja jon.Most komolyan amikor kijott a psp eloszor minden jateknak megcsinalktak a ps2-es verziojat picit rosszabb grafikaval.Aztan torten valami es elkezdtek ezt a butitott mellekagakat eroltetni.Pl a princebol kijott a warrior within szinte megegyezett a ps2es verzioval, majd az utso resz kapott egy full gagyi oldalnezetes verziot.Ugyan ez volt a spiderman-el is.Miert csinaljak ezt??Butitsanak a grafikan vagy vmi de erdemleges jatekot csinaljanak de oldalnezetes baromsagot amibol 20 eve mindenki kinott.Asszem koran orultem h Vitara jon vmi jo vegre :(....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...