HWSW: Élesedett a magyar Google Street View

  • Írta: fojesz
  • 2013. április 23.
  • Bejelentés
Link másolása
Hosszas jogi huzavona után végre élesedett a magyar Street View, amellyel a hazai nyelvre állított Google-fiókkal rendelkező felhasználók Utcakép néven találkozhatnak. A cég autói az egész országot bejárták - írja a HWSW.

Végre a magyar felhasználók is láthatják közvetlen környezetüket a Street View szolgáltatásban, amely ma reggel óta hazai képeket is tartalmaz. A régióban Magyarországon az utolsók között élesedett a Street View, amelynek indulását hosszas jogi huzavona előzte meg.

A Google autói először 2009-ben jelentek meg a magyar utakon, hogy utcakép részletességű fotókat készítsenek a Maps képességeit bővítő szolgáltatás számára. A fényképezést azonban gyorsan le kellett állítani, miután az akkori adatvédelmi biztos, Jóri András azt kifogásolta, hogy a fotókon szereplő személyek arcképei, illetve az autók rendszámai is rajta vannak a képeken. Noha a Google a Street View szolgáltatásban az arcokat és rendszámokat elhomályosítva jeleníti meg, de az eredeti képeket megtartja, illetve a fotókat nem egy EU-s országban lévő szerveren tárolja.

Még többet olvashatsz a Street Viewról, ha ellátogatsz a HWSW-re!

13.
13.
Rakottkrumpli
http://magyarlanyokstreetview.tumblr.com/
12.
12.
audio_assassin
#11: 1 héttel előtte mindenhol be lett szépen jelentve, hogy jönni-menni fognak az autó(k), hogy csak most élesítették, az meg maximum annyit takar, hogy megvárták azt, hogy bejelenthessék azt is, hogy május 13-tól frissítik is a teljes adatbázist, főleg az olyan helyek miatt, mint amik 2009-ben voltak utoljára bejárva...
11.
11.
mysterion
Azért arra kíváncsi lennék, milyen eredménnyel zárulna egy újabb per, mely szerint a Google egy betiltott szolgáltatáshoz gyűjtött adatot a kapcsolódó jogi procedúra ideje alatt.

Az ugyanis teljesen kizárt, hogy 2009-ben, az alatt a rövid idő alatt be tudták volna járni az egész országot: több általam ismert helyen is a kérdéses időszakban készült képek fogadják a látogatót (pl. 2011 ősze és 2012 nyara)
10.
10.
dBLOOD
A személyiségi jogok védelme érdekében nem fotózhatnak le mindent és mindenkit, sőt, képeket utólag személyiségi jogokra hivatkozva le is lehet vetetni.
8.
8.
galmat
#7: Májusban újraindulnak a kocsik, és ismét lefotózzák az országot, ahol régebben jártak.
7.
7.
BrockSamson
Kar hogy mivel eleg regiek a kepek nem minden helyen tukrozik a jelenlegi allapotokat. A mi kornyekunkon azota parkositottak meg sok epuletet felujitottak (Újpest). De oruljunk annak, hogy legalabb ennyi van.
6.
6.
azureknight0715
Hát érdekes:D tél van, megyek egy utcát és ott már nyári kép fogad:D
5.
5.
Falcon
végre egy értelmes hír, a sok pletyka áradatba amiket a gamekapocs mostanában lehoz... de ez egy jó dolog és nagyon érdekes! most kerestem meg a házam én is :)
4.
4.
EBR2000
Végre, már ezer éve vártam.
3.
3.
Gubi
Basszus és nem csak Budapest, más városok is meg lettek csinálva. :)
2.
2.
Uhu123
Kár, hogy télen készültek a képek, így elég ronda a város. :)
1.
1.
Stack
Van még bárki aki nem kereste meg a saját házát-lakását?
:o)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...