Perlik a Segát az Aliens: Colonial Marines miatt

  • Írta: fojesz
  • 2013. május 1.
  • Hír
Link másolása
És természetesen a Gearboxot is. A vád szerint a Colonial Marines készítői megtévesztették a játékosokat a program előzetes demóival, miközben nyilvánvalóan tudták, hogy a játék nem néz ki olyan jól, mint a demókon.

Mint ismert, az idei év egyik legnagyobb videojátékos botrányát okozta az Aliens: Colonial Marines, a játék megjelenése után ugyanis nemcsak az derült ki, hogy az anyag minősége köszönőviszonyban sincs a korábban mutogatott trailerekkel, képekkel és demókkal, de a fejlesztés hátteréről is egyre furcsább sztorik láttak napvilágot - egy magát volt Sega-munkatársnak valló úriember még sikkasztással is vádolta a Gearboxot.

A történet pedig folytatódik, Damion Perrine az Edelson nevű ügyvédi iroda hátszelével hétfőn beperelte a Segát és a Gearboxot, amiért szerinte azok megtévesztették a vásárlókat, mikor olyan demókat mutattak a játékból a különböző kiállításokon, amiknek valójában nem volt közük a végleges program minőségéhez. Mindez azért necces, mert a készítők rendre "valódi gameplayként" hivatkoztak a demókra, és mint később megtudtuk, ezek külön kicsinosított változatok voltak. (A briteknél a Segának már fel kellett ezt tüntetnie a trailereknél.)

A helyzetet bonyolítja, hogy a játékról készült tesztek publikálására a megjelenésig embargó vonatkozott, így aki előrendelte, vagy a premier napján vette meg a játékot, erről az egészről mit sem sejthetett. Egy másik érdekes pont az ügyben: a készítők erről nyilvánvalóan tudtak, és ami még fontosabb, nyilvánosan be is vallották, Randy Pitchford például egy Twitter-üzenetben ismerte el mindezt a megjelenés után.

Várjuk a fejleményeket!

24.
24.
vasquez75
És ezek után még csodálkoznak,hogy sokan inkább letöltik a netről ahelyett,hogy pénzt adnának ki érte?
23.
23.
metercsiken
#21: Hát ja.....mondjuk azért ez még így sem annyira rossz, de akkor is!
Miért jó ez nekik!?
Csak felbosszantják a népet!
22.
22.
#21: én is pont a far cry-t akartam mondani, de az mérföldekkel jobb játék mint ACM
21.
21.
FrankBlack
#3: "...ez alapján sok játékot lehetne perelni!" Szerintem is így van. Pl:

http://www.youtube.com/watch?v=mqnAbRpyqfI
20.
20.
dBLOOD
LOL Megnézed az új Star Trek játékot, ugyanezzel ügyeskedtek, mármint hogy nem adtak ki a játék megjelenése előtt tesztelni példányokat, hadd vegye meg a sok paraszt, majd rájönnek hogy co-op nem működik, meg a puszta levegőben mászol...
A Gearboxnak egyébként is van már egy-két sz*rfolt a rovásán...
18.
18.
Mr. Wagner
Őszintén remélem, hogy ennek valamilyen pozitív hatása lesz a többi játékfejlesztőre/kiadóra is.
17.
17.
#9: Jatekfejlesztok altaabanjatekosok is.
A kiadok viszont mgasrol szarnak arra hogy te jol szorakozol e vagy sem.
Oket csak profit erdekli hogy a befektetok, reszvenyesek elegedettek legyenek.
Ha nem lenne balhe belole egy marek tehenszart raknanak a dvd tokba.
Ugyan az a gond itt is mint az elet mas teruletein is ez pedig a gatlastalan profitszerzes.
Nem akarok most igy elterni a lenyegtol, de ket fogalom mogotti tartalom fogja okozni a bukast is:
uzlet
profit
16.
16.
#9: Elhiheted egy normalis fejlesztonek sem erdeke szart csinalni, plane ha sajat gyereke.
Felesleges allandoana fejlesztoket szidni.
A jatekok 99%aba beleugatnak a kiadok.
soxor menthetetlenul elbaszva, "kicenzurazva", atalakitva hogy olyan legyen mint a 30 elotte levo ami jol fogyott.
Az egy dolog hogy van egy jo otleted, storid jo grafikusaid, programozoid, de ezt at is kell utni a kiado penzehes "szakenmberein".
Kibaszott sok energiat elvisz ez is.
15.
15.
#3: Ebben tokeletesen igazad van.
De nem artana mar egy precedenst teremteni, mert a kiadok olyan szinten valtak torvenyi szabalyozas hianyaban pofatlanna, hogy az valami dobbenet.
Csak nehogy visszafele suljon el, mert akkor meginkabb a tutira fognak menni a kiadok.
Es meg ennel is kevesebb ujitas es tobb egykaptafa fosladek lat majd napvilagot.
14.
14.
UndokBeka
A vicc az, h ez az egész phenomenon már kb az első demo-k óta fenn áll. Én már megtanultam, hogy látatlanben nem szabad játékot venni. Mafia 2 volt az első pofára esésem, a következő kb az AC3 és félig a ME3-at is ide sorolnám. Úgyhogy elég ritkán nyúlok bele a rosszba, de még néha így is előfordul. A Crysis 3 már messziről bűzlött, az új AC még lehet kellemes meglepetés, de már nem rendelem elő. Még a GTA V-ön és a Watch Dogs-on is erősen hezitálok, hogy merjem-e, de nem fogom. Majd meglátjuk az első értékeléseket.
13.
13.
felegyi
Na jah, kipofozták volna rendesen... csak már így is annyit késett mint 6 másik, kiadni viszont kontárság volt a részükről!
12.
12.
shatterhand
A hype egy dolog, de ez totál átverés volt. Meg is érdemlik a pert.
Én mondjuk sejtettem,hogy nem marad ennyiben a dolog, mert ez baromi nagy hatással van az eladásokra, előrendelésekre és nem szabad így hagyni.
11.
11.
Stranger
#9: Remélem tényleg elrettentő példa lesz ez...
10.
10.
LiMiT
Próbáltam visszakérni steamen az árát de az istenért nem akarják megtéríteni. Végül is a steam előfizetői szerződés kimondja hogy NEM fizetnek vissza semmit sem de sokan írták hogy vissza kapták a pénzt miután 2-78 levelet küldtek a steam supportnak. Gondolom csak engem nem szeretnek.
9.
9.
Lacek896
A kiadókat/fejlesztőket végre rá kéne döbbenteni hogy ne félkészen adják ki a játékaikat és az előzetes marketing anyag ne parasztvakítás legyen. Remélem intő és egyben elrettentő példa lesz a többinek ez a per. Ugye Ubisoft, Crytek etc.....
7.
7.
Nebuloid
A legzavaróbb az egészben, hogy nagyot csappan a bizalom a játékfejlesztők iránt az előrendelések tekintetében, hiába az eztra tartalmak. Nekem anno a "Rage"-es mizéria sem tetszett, csomó hardverrel gond akadt PC-n. De sok más példát is fel lehet hozni. Tenni sajnos nincs mit, a mihamarabbi bevételek miatti szoftverfejlesztés sürgetése és/vagy a kiszervezések ilyen eredményeket hoznak!
6.
6.
Lacee.
Na végre, ideje volt már. Már attól féltem, hogy megússzák ezt a pofátlanságot. Csodálkoztam is, hogy még egy amerikai sem perelte be őket. Hát remélem elveszti Sega/Gearbox a pert és kárpótolnak minket valamivel.
5.
5.
Stranger
#3: Hát igen... most fosh@t még pár cég... Lehet h 2 hónap múlva jön a Far Cry-hoz is egy grafikai update, nehogy vki elkezdjen sírni. Bár úgy csak feltűnőbbek lennének..
4.
4.
Belerofon
Igen,ez a játék tényleg csak azoknak tetszik,akik Alien-es pizsamában szoktak aludni.A demo-s"hadművelet" pedig elég egy ocsmány húzás volt.
3.
3.
metercsiken
Én nem akarom az "Aliens: Colonial Marines"-t védeni, de ez alapján sok játékot lehetne perelni!
Na jó ennek a demója tényleg sokkal jobb volt, mint amit valójában lehet látni!
( nem játszottam vele, csak videókat láttam )
2.
2.
Ecneb
#1: játszottam* --miért nincs szerkesztés gomb?--
1.
1.
Ecneb
Demo-hoz nem volt szerencsém, én magát a teljes játékot játszotta és egyetlen negatívumom csupán annyi volt, hogy rettentően rövidre sikerült a campaign része, egyedül az dobta fel kicsit, hogy haverral co-opoztunk :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...