Szavazz! Milyen platformon játszol?

  • Írta: Daks
  • 2013. május 8.
  • Hír
Link másolása
A segítségedet kérjük! Szeretnénk felmérni, hogy a Gamekapocs olvasói a PC-t, vagy a konzolt szeretik-e jobban. Jöjjön hát a mindent eldöntő kérdés: te milyen platformon játszol?

Rég nyilatkoztatok már, ideje frissíteni a parafatáblára tűzött grafikonokat és adatokat. Kattintani kötelező, különben eljön értetek Puff Daddy.

Szavazás itt!


164.
164.
Yami
#153: Látod megy ez ha akarod. :)

"a filmek 90% boxot fog a hülye gyerek a kezében"
Ha nem akarsz amerikai konzolt látni a filmekben akkor ne nézz amerikai filmeket. :D
Párom imádja az ázsiai sorozatokat és a japán animéket és ha belenézek ezekbe akkor ott általában Sony meg Nintendo termékek vannak. Ugyanez igaz amúgy a telefonokra is, amerikai sorozatokban mindig iPhone-okkal rohangálnak, de ha belenézel mondjuk egy koreai dorama-ba akkor ott mindenkinek Samsung-ja van.

"a konzolon mutatnak be majdnem minden játékot"
Én még így nem figyeltem fel rá, hogy minden játékot Xboxon mutatnának be, de amennyiben tényleg így van, én ezt annak tulajdonítanám, hogy a PS3 Cell processzorát elég komplikált programozni, ezért a cross-platform játékok általában az Xbox "hétköznapibb" architektúrájára jobban vannak optimalizálva.

"ott van a fizetős online játék is"
Van aki szerint jobb, ezért megéri, van aki lehúzásnak tartja, de igazából ezért jó, hogy az ember megválaszthatja milyen konzolt vesz. Én személy szerint jobban preferálom az Xbox Live-ot a PSN-nel szemben, egy jobban összerakott és megfelelően karbantartott rendszer, ami az utóbbiról nem mindig mondható el.

"a kinect használhatatlan a játékok rosszak rá"
Szerintem a problémát az jelenti, hogy mind a Kinect mind a Move részéről volt egy óriási csúsztatás. Megígérték, hogy a hardcore játékosok is kiélvezhetik a mozgásérzékelés előnyeit, de ez így nem egészen volt igaz. Az Ms szinte teljesen letojta a komolyabb játékok Kinect-tel való felvértezését, a Sony meg eleinte egész jól nekiindult, de mostanában mintha nem nagyon záporoznának a hihetetlenül jó Move-os címek.
A casual játékokra amire pedig eredetileg is szánták ezeket, mind a két technológia megfelel. A Move a precizitásával és a gyorsaságával emelkedik ki a Kinect meg a teljes testre kiterjedő mozgásérzékelésével, szóval szerintem egyikre se mondhatjuk, hogy kifejezetten rossz lett.

"az xbox 360 beérkezésénél az elején nagyon gyakori volt a piros led"
Na ezt aláírom, azt bizony elcseszték rendesen. Szerencsére a későbbi szériákra ez nem volt jellemző és kiterjesztett 3 éves garanciát vállaltak rájuk.

"alig van kb 2 egyéni cím rá"
Valóban elég kevés exclusive van de mindenkinek az ízlése dönti el, hogy melyik konzol játékaihoz vonzódik.

"a ps3omba anno az elején sokkal több minden volt pl: vitte a ps2 játékokat is"
Ha jól emlékszem akkor a PS3 az elején majdnem kétszer annyiba is került mint egy Xbox 360 és a mai napig is viszi az első generációs Xbox játékait.
Amúgy persze nagyon sok minden nem volt alapból az Xboxban, de később rengeteg szolgáltatást hoztak be a szoftverfrissítéseken keresztül.

"megint akarták csinálni a hülyeségüket az állandó internetkapcsolattal"
Ha jól emlékszem ugyanezt pletykálták a Sony kapcsán is. Sőt a Sony-nak bejegyzett szabadalma van a lemezek NFC chippel való, interneten keresztüli konzolhoz kötéséhez.

"addig annyit raboltak, hogy nem igaz"
Ezt fejtsd ki kérlek bővebben, mert nem igazán értem.

"egyiknek 2xer a másiknak 1xer ment tönkre a boxa 4 év alatt, wii/ps3/nintendo64 0 "
Szerintem ne kezdj bele ebbe a "sok az Xboxos haverom mindnek már 6x tönkrement a Boxa, bezzeg a PS3 az elpusztíthatatlan". Az ilyen story-k falcon védjegye, ne vedd el tőle. Majd ha mutatsz nekem egy megbízható forrásból származó meghibásodási rátákat taglaló kimutatást a konzolokról, akkor beszélhetünk róla.
Amúgy nekem Xbox még nem volt szervizben, de a PS3 Slimemben már kellet olvasó fejet cserélni. Ebből nem azt vonom le, hogy a PS az szar, csak mindössze annyit, hogy a dolgok néha elromlanak.

"tessék ennyi jutott eszembe hirtelen, örülsz?"
Azt nem mondanám kifejezetten, hogy örülök, de sokat fejlődtünk az "ez egy szar" típusú érveléshez képest.
163.
163.
Adamknight
Úgy látom még mindig a PC vezet toronymagasan :D.
162.
162.
Belerofon
#161: Jól van,akkor szaladj értesíteni a Sony-t,vagy a Microsoftot,hogy neked nem kell a Bluray meghajtó,mert pár perc alatt lejön egy 40 gigás tartalom.És itt absolute nem Magyarországról van szó,hanem több országról.

"De ha tudjátok a különbséget, akkor mé vitáztok hülye dvd blaray különbségröl?"

Ismét csak azt tudom javasolni,hogy olvass vissza és rájössz miért volt a "vita" bár kétlem,hogy én vagy pl. Yami vitának fogtuk volna fel,csak van egy pár emberke,aki tudatlanul "leszaroz"mindent és okoskodik.
161.
161.
kajszibf87
Kicsit be vagytok korlátozva magyarorszagra, én pl mindent digitálisan vasarlok, elinditom, és pár óra alatt lejön, ismeröseim nagy része is már így vásárol. Nyugat Europa Amerika el vannak terjedve nagyon a digitális tartalom. A gépembe a dv meghajtot csak windows telepítésre használom, de már azt is lehet usbröl. De ha tudjátok a különbséget, akkor mé vitáztok hülye dvd blaray különbségröl?
160.
160.
Belerofon
#158: Ha figyelmesebben visszaolvasol,akkor rájössz,hogy pont a két konzol különbségén volt a vita,ami ki lett fejtve részletesen,főleg Yami kommentjében.

A lemezes verziók nem lesznek mérvadók?Elárulom,hogy még jó ideig nem fognak kimenni a divatból.Valóban nagy hangsúlyt fognak fektetni a digitális tartalomra,de a kisebb állományú programokra és nem a 40-50 gigás exclusive tartalmakra,amit pistike az 1MB/sec-os internettel tölthetne egy hétig is.Szóval ekkora ökörséget nem olvashattál sehol.
159.
159.
kajszibf87
A pcrol a sok kalóz madár miatt mondanak le nem a videokari vásárlás miatt készítenek rá játékot. Ezt amúgy sose értettem a 100ezre videokartyara van pénz de arra, hogy be batyogjon és meg vegye kedvenc játékát 10ert azért mar megy a siras! Nagyon nagy verebseg!!!
158.
158.
kajszibf87
Szerintem tok hülyeséget beszéltek, ha utána olvasok az Xbox, ps3 baj teljesen különböző a felépítése, más a proci, meg az oprendszer a ps3 nem képes a tömörített fájlok olvasásara az Xbox igen, semmi köze a játékok hossza hoz ennek, az a kiadók gondja, az új generációknak konzol pc, a lényeg a digitális tartalom lesz, egyre kevesebben használják a lemezes verziókat így ezek mar nem lesznek mervadok, de szükséges beletenni. Kar volt ilyenen vitázni, először olvassátok utána.
157.
157.
Lorthirash
De sok okos van itt sokan már nem látják a fától az erdőt! :))
156.
156.
Belerofon
#154: Szóval azt mondod,hogy a pc tulajokkal nem foglalkoztak volna.Ennyire egyszerű és buta tudatlan válaszod van rá..Értem...Egy valami bizonyos,ha visszaolvasol ki is derül.Neked van a legnagyobb szád,de a legbutább felfogásod is és a hasadra ütve hányod a hülyeségeket.Legalább ne égesd magad,ha sült tök fejű vagy a témához.
155.
155.
Falcon
#154: csak azért adnak el játékokat pc-re hogy megvegyék a 150 ezer forintos videokártyát
154.
154.
Falcon
#146: pc sekkel nem foglalkoztak volna mert a játékeladások 5% százalékát tesz ki a pc! ez nyílt titok hogy mindenki warezol ott
153.
153.
PrimYaz00
na jó engem az xboxba leginkább a mérhetetlen mennyiségű rablás + reklám zavar, hogy a filmek 90% boxot fog a hülye gyerek a kezében + hogy, a konzolon mutatnak be majdnem minden játékot, amikor ott van a fizetős online játék is, nem elég hogy a játékot megveszed fizess azért is hogy neten játszhass, a kinect használhatatlan a játékok rosszak rá (mármint a kinectes játékok, nézzétek 1-2 otherworldös elemzést a kinect játékokról ha példa kell), az xbox 360 beérkezésénél az elején nagyon gyakori volt a piros led vagy az egyéb hibák, mert félkészen adták ki, meg nincs értelme venni se alig van kb 2 egyéni cím rá és kész, inkább pc-n mutatnák be élőbe a játékokat jobb grafikával... meg ez csak dizájn, de a ps3omba anno az elején sokkal több minden volt pl: vitte a ps2 játékokat is, ja meg az xboxnál nem volt explorer, videózni se tudtál, most meg az új boxnál megint akarták csinálni a hülyeségüket az állandó internetkapcsolattal-.- és mire elérték ezt a mostani "elfogadható" szintet addig annyit raboltak, hogy nem igaz + 2 ismerősöm közül is egyiknek 2xer a másiknak 1xer ment tönkre a boxa 4 év alatt, wii/ps3/nintendo64 0 ps2 mondta még 1 3. ismerősöm, hogy már nem megy neki de az 7 éves volt... tessék ennyi jutott eszembe hirtelen, örülsz?
152.
152.
Yami
#145: Az érves rész az PrimYaz00-ának ment, de belőled simán kinézem, hogy az is a te reged. Mindegy, igazából nem is érdekel.
Amúgy igyekeztem az érveid nagy részére válaszolni a kommentem végén, de elnézésed kérem ha ez nem sikerült maradéktalanul. Néha ha alapvető hülyeségek az érvek akkor egyszerűen figyelmen kívül hagyom őket.

"nem állt rendelkezésre azt a baromságot...."
A első BR lejátszó 2006-ban jelent meg, szóval szerintem mondhatjuk, hogy a BR technológia, az Xbox tervezési és gyártási szakaszában még nem állt rendelkezésre, tehát nem értem miért lenne ez baromság.
Az első HD-DVD lejátszót szintén 2006-ban mutatták be, így ez a technológia sem állt készen az Xbox megjelenésére, ugyanakkor később külső meghajtóval támogatta azt. Sajnos a HD-DVD-t 2008-ban lelőtték, mert a BR jobbnak bizonyult, így sosem lett igazán kihasználva.

"néha felmerül a kérdés bennem hogy 10 éves gyerekkel vitatkozom 28 éves létemre ? "
Bennem veled kapcsolatban leginkább az a kérdés merül fel, hogy 28 éves létedre miért egy 10 éves mentális képességeit csillogtatod meg a kommentjeidben.

"vegyétek a boxokat ugyis a szüleitek fizeti ki az újratölthetős elemet a játékokat a a livot a bazári bóvli kinektet"
A kontrollerhez lehet akkumulátort kapni (a kontroller + akkumulátor Xboxhoz nagyjából annyiba kerül mint a PS3 kontroller a beépített akkuval). A Kinect meg akkora bóvli, hogy a Sony gyorsan lekopírozta a PS4-hez.
Továbbá kijelentem, mint felelős, önálló keresettel rendelkező személy, hogy szüleimtől sosem kaptam sem konzolt sem pedig játékokat. Idő és pénz pazarlásnak tartották.
151.
151.
adam6751
#150: Na most látom már leírták a lényeget.
150.
150.
adam6751
#145: Akkor meg a PC miatt nem lennének hosszabb játékok. Gondolj bele, attól hogy az xbox is blu-rayt használna attól még a multiplatform játékok nem mennének blu-rayre a PC-s verzió miatt. Szóval nem, nem kapnánk hosszabb játékokat...
149.
149.
Kougat
148.
148.
Kougat
#145: őszintén, te tényleg azt hiszed hogy a microsoft paci áron veszi a dvd-t a microsoft szempontjából, hogy az elhanyagolható
147.
147.
Kougat
#145: a gears of war is elég hosszú játék, pedig az csak egy dvd-n van.....
146.
146.
Belerofon
#145: Akkor elárulok valamit csipkerózsika.Először is nekem ps3-am van és amúgysem szokásom platformra rázni a farkam,szeretek tisztán látni a dolgokba.Azt is elárulom neked,hogy semmilyen esetben nem használták volna ki a multi címek akkor sem a Bluray-t,ha lett volna a box-ban,mivel ebben az esetben a pc a fő fejlesztési platform (volt néhány box port ugyan,de ez meg is szűnt)és először a pc játékiparban kellene olyan döntést hozni,hogy a pc játékokat Bluray lemezre fejlesszék is kihasználják.Hadd ne részletezzem neked,hogy még ez egy jó ideig miért nem fog megtörténni,de azt viszont elárulhatom,hogy a multi címek a köv. gen-ben sem fogják kihasználni a Bluray lemezt,csak az exclusive címek.
145.
145.
Falcon
#142: már összeszedtem 6 észérvet hogy mi a bajom az x box-al olvasd vissza mert a te lustaságod miatt nem írom le még egyszer, addig meg ne szólj bele!

143=igen én ezt a képtelenséget állítom hogy ha 6 giga helyet 50giga állna a fejlesztők rendelkezésére akkor jobb és hosszabb játékokat kapnánk!!!

nem állt rendelkezésre azt a baromságot.... hd dvd ott volt arra lehet volna játékot kihozni de akkor az x boxoj játékonként 3000 ft nem tudták volna lenyúlni 2005 otta kiadták egy pár dvd-t.... segreülnétek ha tudnátok menyit kaszál ezen a Microsoft
néha felmerül a kérdés bennem hogy 10 éves gyerekkel vitatkozom 28 éves létemre ? vegyétek a boxokat ugyis a szüleitek fizeti ki az újratölthetős elemet a játékokat a a livot a bazári bóvli kinektet
144.
144.
DON GONDOCS
Látom megy a rasszizmus, most kell megnyomni azt a piros gombot, és kisütni a sok fanboy gépét :)
143.
143.
Belerofon
#140: "rőhely persze hogy 4 órás játékot tudnak csinálni .........és ugyanazokat a rövid játékokat írják át ps3-ra is ezért idegesít!"

Szerinted ha ebbe az xbox360-ba Bluray meghajtó került volna anno(ha lett volna rá lehetőség)akkor most a multiplatform címek kihasználnák a Bluray lemezt?
142.
142.
Yami
#139: Te valami képzavarban szenvedhetsz. Itt te szítottad az ellentéteket azzal, hogy leszóltad a teljes Xbox közösséget. Én ezzel ellentétben mindössze csak rámutattam a te szellemi nívódra.

"és neked mik az érveid?"
Mégis milyen érveket hozzák fel egy olyannak aki semmi konkrétumot nem mond? Rakj össze legalább 1-2 értelmes mondatot arról, hogy mi a kínod és akkor érvelek én neked, rajtam ne múljon.

"utálom azokat akik leszólják az xboxot, mehetnek szobára"
Nem szívlelek én senkit se aki észérvek nélkül csak gyűlölködik. Felőlem leszólhattad volna ilyen stílusban a Sony-t vagy a Nintendo-t is és akkor se tartanálak többre.

"és tudod ki hisztizik (nem rég volt a napja)"
Sajnálattal hallom, hogy édesanyád hisztizik, biztos ezért vagy ilyen frusztrált.

" fölösleges szócsatázni, mert mindent jobban tudtok"
Úgy nem kihívás mindent jobban tudni ha az adott delikvens nem tud semmit. :)

#140: Az Xbox megjelenésekor a BR még fasorban sem volt, alig egy éve jelentették be. Az MS jól mellényúlt a HD-DVD-vel tanultak is belőle, az új konzoljukban már BR olvasó lesz.
Aki hosszú játékot akart kidobni Xboxra az eddig is megtette gond nélkül 2 vagy akár 3 DVD-n, szóval a rövid játékok nem ezen múlnak, csak 1-2 studio-nak könnyű ezzel takarózni.
PS3-on meg mesze nem azért 50 gigások a játékok mert ilyen sok hely kell a tartalmas story-hoz. Mindössze arról van szó, hogy szinte mindent tömörítetlenül tárolnak rajta.
Az árszabás meg már régóta nem arról szól, hogy menyibe kerül valamit előállítani.
140.
140.
Falcon
bezzeg tudtatok sírni mindenki hogy jaj rövidek a játékok.... de nem a fejlesztőket kell hibáztatni!
írok egy példát egy jó játék pl: a God of war 3= 42 giga!!! és simán elfér a 50 gigás blu ray lemezen! ott van a Microsoft fostos dvd-je 6 giga volt 2009-ig úttana besztárolták magukat hogy új lemezformátumot használnak hogy 7 gigát használ hassanak a fejlesztők ez rőhely persze hogy 4 órás játékot tudnak csinálni .........és ugyanazokat a rövid játékokat írják át ps3-ra is ezért idegesít!
a másik az áruk egy blu ray lemez 10x tőbbe kerül mint egy dvd lemez 2007 ben ez még magasabb volt a blu ray lemez árra de az xboxos játék olcsóbb szerintetek mert olcsóbb a dvd..... hát persze hogy nem...legalább 1 ezressel vagy 2 vel olcsóbbnak kellene hogy legyen de a Microsoft s azt is zsebre vágja!!! 10 x is megfej titeket és észre sem veszitek csak mi
PrimYaz00-val!
139.
139.
PrimYaz00
#137: na jó erre még írok (csak közlöm még veled hogy ne hidd már hogy te ilyen minta vagy tükörbe te se nézel)... te meg a másik értelem (alattad) írta, hogy én szítom a konfliktusokat, ahhoz képest most is te írogatsz te szítod tovább a tüzet... és neked mik az érveid? "utálom azokat akik leszólják az xboxot, mehetnek szobára" ennyi volt kb amúgy meg igen is kellenek az ilyen szidalmazások mert különben a fejlesztők azt fogják hinni, hogy eddig mindig tökéletes munkát végezte és tudod ki hisztizik (nem rég volt a napja), arról van szó csupán, hogy 1 idő után megunom az ilyen kis önelégült én mindent tudok képmutató embereket és nem kommentálok vele tovább, tőlem mostantól azt gondolhatsz rólam te meg a haverod is amit akartok nagy ívbe tojok rá, megtanultam, hogy az ilyenekkel mint ti fölösleges szócsatázni, mert mindent jobban tudtok, na jó napot
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...