Új kontrollerre gyűjtenének a Kickstarteren

  • Írta: fojesz
  • 2013. május 14.
  • Hardver
Link másolása
A Mad Genius Controllers új kontrollert épített, a hagyományos gamepadre emlékeztető irányító mozgásérzékelésre is képes, ráadásul két részre lehet szedni - épp úgy, ahogy azt a Sony egy korábbi szabadalmában láttuk...

A Mad Genius Motion Controller System jelenlegi formájában egy Xbox 360-kontrollerre emlékeztet, használhatod is úgy, viszont mozgásérzékelésre is alkalmas. A tévére biggyesztett négy kis jeladóval a rendszer nemcsak felismeri, hogy a játékos a szobában hol és hogyan hadonászik a kontrollerrel, de mivel szét is lehet azt szedni (lásd a videót), a Wii irányítójához és a PlayStation Move-hoz hasonló funkciókra is rábírható.

A rendszer nem használ kamerát, és elvileg kompatibilis a PC-vel, a Wii-vel, a PS3-mal és az Xbox 360-nal is. A prototípust a Skyrim Xbox 360-as változatával mutatják be, a készítők szerint a késleltetés a játék hibája, nem a hardveré. A Mad Genius Motion Controller System egyébként nagyon pontos állítólag, a Kinect és a Leap Motion közé lövik be az érzékenységét. A projekt piacra dobásához a Kickstarteren keresztül gyűjtenek majd.

Két kérdés persze rögtön felvetődik az emberben. Azon még jótékonyan átsiklunk, hogy pontosságot vajon miért a mozgásérzékelős kamerákéhoz viszonyítják, az viszont mindenképpen elgondolkodtató, hogy vajon jó ötlet-e egy projektet kapásból szabadalomsértéssel bemutatni. A Mad Genius Motion Controller System ugyanis egyértelműen a Sony szabadalmaztatott ötletét másolja, hiába akarják most a srácok is levédetni...

2.
2.
Quent1n
Illetve az is kérdés, hogy ennek PC-n mekkora a létjogosultsága. Mert egy dolog egy laza Resident Evilt MOVE-al tolni, vagy Dance Centralozni a Kinectel de huzamosabb ideig Skyrimezni monitor előtt ezzel? Hisz ugye a PC-sek jórészt monitor előtt játszanak ott meg azért közel sem ez az élmény és a Skyrim se annak a játéknak tűnik amihez ez bármilyen komoly pluszt hozzáadna. De persze egyéni vélemény. :)

Konzolokon meg ott a saját megoldás. Wii rendben van, MOVE-hoz kevés a játék, Kinect meg gyerekeknek tökéletes a jelenlegi formában is, plusz ha ez is laggol akkor sok értelme nincs.

Engem inkább az dobna fel ha a MS a Kinectet továbbgondolná és opcionálisan lehetne kontrollert IS használni hozzá és megszüntetnék a késést valahogy.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...