Nem fejleszt Wii U-ra az Electronic Arts

  • Írta: fojesz
  • 2013. május 17.
  • Gyászhír
Link másolása
Legalábbis egyelőre semmilyen Wii U-játék nem készül az óriáskiadónál, ami attól függetlenül sem jó jel a platform számára, hogy szereted-e az Electronic Arts-játékokat vagy sem.

Jeff Brown, az Electronic Arts szóvivője mondta el a Kotakunak, hogy jelenleg semmilyen Wii U-játék nem készül a kiadónál. Noha maga Brown sem zárta ki, hogy a jövőben lesznek még Wii U-játékaik, az sosem jó jel egy platform számára, ha a címeit jóformán minden létező gépre megjelentető cég ennyire passzív vele kapcsolatban.

Kis nosztalgia.

Hogy a helyzet nem túl rózsás, arra már lehetett számítani. Az EA egyetlen új sportjátékát sem jelentette be a Nintendo új konzoljára, sőt a Madden NFL 25 esetében konkrétan leszögezte, hogy idén biztosan nem teszi tiszteletét az amerikai focis cím a gépen. Ráadásul a kiadó kerek-perec kijelentette, hogy a Frosbite 3 nem lesz kompatibilis a konzollal, mert az eddig nem produkált "túl ígéretes eredményeket".

Márpedig az EA legtöbb next-gen játéka a Frostbite 3-ra épül majd. Noha adná magát, hogy - akár a Wii esetében - a kiadó az előző generációs engine-jével fejlesszen játékokat a platformra, manapság, mikor a multiplatformosítás miatt a mobil játékmotorok is szerves kapcsolatban vannak a nagygépes engine-ekkel, ez már nem divat.

Az EA egyébként a rajtja idején próbálkozott a Wii U-n, a Mass Effect 3, a Need for Speed: Most Wanted, a FIFA 13 és a Madden NFL 13 is megjelent a gépre, és annak idején az is nagy dolog volt, hogy az EA egykori vezérigazgatója, John Riccitiello részt vett a Wii U-t bemutató, E3-as Nintendo-sajtókonferencián.

15.
15.
Gery8922
#13: tényleg nem jó a re r
14.
14.
Nem ertem a nintendo fanantikusonak mert olyan nehez szembe nezni azzal, hogy a wii-u egy elhibazott lepes.
Sajnos ez van.
Volt mar par ilyenjuk is es kimasztak a godorbol.
13.
13.
aordog
Akkor ez most mit jelent?
Azt, amit eddig is írtatok! A EA egyenlöre nem lät semmi hasznot a konzolban, mint ahogy sokan mäsok sem...
Nintendo jätékok kellenek, ami vélhetöleg az idei êvben megvalosul.
Ami szerintem még figyelmet érdemel: Rayman, AC: Black Flag, Batman, Watch Dogs.
Viszont szerintem ezek utän a Nintendo-nak kellene elzärkoznia az EA - töl, mert ha befut a gép, akkor az EA majd jön a WII U- t megkeresni.
Amugy a Resident Evil R. demo mär elérhetö, valamint végig is toltam. A véleményem még mindig az mint multkor, de most kulturältan írom le: nem jo. Hogy miért? Azt majd leírom amikor a hírek a jätékrol szolnak.
12.
12.
Norbiii
#10: Ezt öröm volt olvasni! :) :)
11.
11.
Dugong
#5: Nem lenne az olyan rossz dolog. Akkor legalább más platformokra is kijönnének a Nintendo játékai, amiket én eléggé szeretek, de csak azokért nem fogok venni egy konzolt.
10.
10.
Type R
Èn is nagy N kedvelő vagyok főleg a régi vonalon:))) de azért egy sima wii t még be fogok szerezni ,hogy komponens kábelen tolhassam ki a gamecube os reziket:-D ès persze egy mario galaxy
9.
9.
Norbiii
#4: Én szeretem a Nintendo-t de nem vagyok azért fanatikus. :) A Nintendo olyan embereknek is szól, mint amilyen Én vagyok. Én nem szeretem a mai játékokat, de szeretem a Mario féléket. Persze nemcsak! De Én ezt szeretem benne. Nem mindneki Ps, X párti, azokkal is kell törődni. :) :)

És azért a Wii sikerei után, nem gondolnám, hogy kiöregedtek. :D :D :D :D
8.
8.
Type R
Szerintem is ez sokat dobna nekik feltámasztani pár snes es epic címet. Nagy hiba volt a rare -t eladni bilibácsinak...
7.
7.
Type R
A saturn még jó volt bár sz.nem a dc is egyszerűen annyi történt ,hogy jött a ps2 sokkal erőszakosabb üzletpolitikával ès szépen eltemette szegény segát:-(
6.
6.
SWBF2
#2: Én is ebben látom, az egyetlen áttörési lehetőségüket: az exkluzívokra gyúrnak rá, akár már a régebben elfeledettekre is. Meg esetleg megvenni pár játéklicencet, aminek az újraélesztésében lehet fantázia.
5.
5.
Mothman
Ha jól emlékszem a sega is pont ugyan így indult el a lejtőn a Saturnnal, reméljük nem lesz ez a sorsa Nintendoéknak is...
4.
4.
Skyer
Nintendo kiöregedett már a piacról. Fanatikusok veszik komolyan csak.
3.
3.
Dkajari
A nextgen konzolok árnyékában nem tudom, hogy ki akar venni egy drága + kevés játékkal megjelent konzolt? Arról nem is beszélve, hogy a mostani generációnál alig erősebb... Gondolkoztam, hogy veszek de végül nem bántam meg, hogy ps3-mat vettem helyette...
2.
2.
Igen, sajnos ez lesz a gond a Wii U-val a másik két újgenerációs platform megjelenése előtt. Mindenki inkább azokra fog fejleszteni, és nem valószínű, hogy butított verzióban megcsinálják a címeiket. A Nintendonak sok jó saját játékot kell csinálnia, hogy megmaradjon a platform.
1.
1.
traumraise
ennyit ér a nintendo (ma már) Neki sajnos leáldozott. Csak az vegye meg aki super mariozni akar :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...