Augusztus végén jön az FFXIV: A Realm Reborn

  • Írta: zoenn
  • 2013. május 24.
  • Megjelenés
Link másolása
A Square Enix megerősítette, hogy augusztus 27-én jelenik meg a Final Fantasy XIV: Online újrakevert verziója, az A Realm Reborn. Emellett az előrendelői bónuszokról és a gyűjtői kiadás tartalmáról is lehullt a lepel.

A Final Fantasy XIV: A Realm Reborn augusztus 27-én landol a boltokban PC-n és PS3-on. Az MMO jelentős láncfelvarrást kapott, szinte már nem is emlékeztet a korábbi önmagára, rengeteg új helyszín és tartalom került bele, így egy teljesen új élményt kínál.

 

A szerepjáték havidíja 10,99 euró lesz - ezt nem árt figyelembe venni a vásárlás előtt.

Az előrendelők jussa:

  • Korai hozzáférés a játékhoz
  • Cait Sith Doll Minion - egy aranyos pet csatlakozik a partihoz, igaz, nem harcol
  • Mog Cap - Moogle-témájú kalap

A gyűjtői kiadás tartalma:

  • Art of Eorzea: 80 oldalas keménykötésű művészeti album
  • The Waning of the Sixth Sun - bónusz videólemez, amely a birodalom újjászületéséhez vezető eseményeket taglalja filmszerű tálalásban.
  • Sounds of Eorzea - soundtrack, mi más?
  • Öt gyűjthető karakterkártya
  • Ingame bónuszok: Helm of Light, Baby Behemoth Minion, Coeurl Mount és Behemoth Barding

Az idei E3-on további, harcközpontú tartalmakról értesülhetsz, míg júniusban a PS3-as felhasználók is bétatesztelhetnek - jelentkezés itt.

11.
11.
thernielle
Ezt is a fürdőruhás cicalányok miatt fogják sokan megvenni :)
Nem néz ez ki rosszul, csak én személy szerint már halálosan belefáradtam az egy sémára épülő "forradalmi" ememókba.
10.
10.
Linaru
#9: Egyébként a történet pont az a dolog, amiben a FF MMO-k magasan az összes többi felett álnak. Az egyes verzió utolsó éve tulajdonképpen nem volt más, mint egy iszonyúan hosszú real time sztori. Patchről patchre bontották ki a történetet, változott a világ, változtak az npc dialógusok, a szörnyek viselkedése és fajtája... Az egész szerver leállást és a játék újragondolását beleépítették a játék sztorijába, ami egyszeri volt és nem megismételhető. Ha lemaradtál, akkor az már nem tért vissza. Tulajdonképpen az egész első verzió történése az, ami ARR-ben a múltunk. Amikor megkaptuk az utolsó videót a szerver leállásakor a játékosok nagy része megkönnyezte. Szerintem egy MMO-tól ennél többet nem lehet elvárni történetvezetés terén. Az igaz, hogy mivel nem annyira kontrollálható mint a single player játékok, így a történet sem annyira erősen van jelen, de ez már inkább műfaji korlát, és ízlés kérdése, hogy ki melyiket játsza szívesebben.
9.
9.
azureknight0715
Nem tom amúgy nekem mindig is jobban bejöttek a történet központú final fantasy játékok. X votl az első amivel játszottam és mai napig nem felejtem el annyira de profi volt. Meg ott volt a VII Dirge of cerberus szintén ps2-ön. Az is hatalmas volt. XII még elment utána már nem tartom őket számon. Később a VII-et toltam pc-n végig is nyomtam volna ha nem fagyott le volna folyton egy adott résznél a game valszeg azért mert torrentes volt. Pedig nagyon lekötött. A lényeg hogy várom mikor térnek észhez és csinálnak ismét egy felejthetetlen final fantasy játékot.
8.
8.
Linaru
#2: Pláne, hogy FFXIV 4 hónappal TERA előtt jelent meg, és semmi hasonlóság a kettő között ugye? :)

Amúgy a játéknak már most van egy nem túl nagy de igencsak hűséges játékos bázisa, ami elég volt ahhoz, hogy indokolja a teljes remake-et. FFXI-t, a korábbi MMO-t sem játszák annyira sokan, mégis a legjövedelmezőbb FF játék. SE nyakában pedig nem lihegnek kölső befektetők, akik azonnali profitot várnak, tehát semmi okuk arra, hogy ingyenessé tegyék.

Tudom Mo.-on nem divat havidíjat fizetni, részemről szerintem tartalmasabb szórakozás mint megvenni 2 mozijegyet. Két óra helyett 30 napig a nap 24 órájában nyújt szórakozást, és a havidíj garancia arra, hogy rendszeresen érkezik új tartalom, nem úgy mint az ingyenes mmo piacon. És nem, nem kapod meg ugyanazt a mennyiségű tartalmat GW2-ben, TERA-ban, vagy bármelyik másik nem havidíjas játékban.

Ha figyelembe vesszük hogy a 7ezres árban már benne van az első 30 nap, akkor már rögtön csak kb 3000 volt az alapjáték is. Nem teljesen értem mitől elfogadhatóbb megvenni egy játékot 11900-ért ami nyújt mondjuk 100 óra játékidőt. De persze ez csak az én véleményem.
5.
5.
Hab
#2: A Tera is gagyi...
4.
4.
Naridar
Szépnek szép, de kár vele kínlódnia a Square Enixnek. Hasonló mélységű tartalmat a Guild Wars 2 is kínál, ráadásul havidíj nélkül. A Final Fantasy név sem fogja elvinni a hátán mert alapvetően más műfaj. Csak pazarolja a kiadó a pénzt és az időt, nem valószínű hogy meg fog térülni valaha is.
3.
3.
azureknight0715
#2: Azt nem mondanám mert már jóval terra előtt volt netes final fantasy.
2.
2.
Bone 02
Ez egy gagyi tera copy.
1.
1.
azureknight0715
6:23-tól :DxD
Am meg kell várni míg free lesz. Utána megvenném me jónak tünik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...