Sikeres a Game Dev Tycoon

  • Írta: fojesz
  • 2013. május 26.
  • Hír
Link másolása
Szűk egy hónappal ezelőtt a kalózokat szívató bugja miatt vált közbeszéd tárgyává a Game Dev Tycoon, a szellemes próbálkozás pedig meg is hozta a fejlesztőknek a remélt sikert.

A Greenheart Gamest egy testvérpár alkotja, a srácok azzal váltak népszerűvé az interneten, hogy Game Dev Tycoon című játékukba kalózszívató bugot tettek: ahogy azt mi is megírtuk, a játékfejlesztő stúdiók hétköznapjait feldolgozó anyagból kiadtak egy kalózverziót is, ebben viszont a játékos fejlesztőcége idővel akaratlanul is csődbe ment - kalózkodás miatt.

Noha a játékot még így is jóval többen töltötték le, mint ahányan megvették, a készítők szerint ennek ellenére sikeres lett az anyag: blogukban arról írtak, hogy most már a testvérpár másik tagja is főállásban dolgozhat a cégnél, a Greenlight és a rajongók támogatásának köszönhetően pedig a Game Dev Tycoon augusztusban a Steamen is megjelenhet.

Ez utóbbi változat egyébként egy frissített kiadás lesz (a fejlesztők már most azon vannak, hogy finomítsák és polírozzák az anyagot), és Steam-kulcsot természetesen azok is kapnak majd, akik korábban a hivatalos honlapon vették meg a játékot.

27.
27.
Raziel
Annyira bírom, hogy egy két ember mennyire tudja verni itt a nyálát a kalóz dolgok ellen. Viszont megmondom őszintén, hogy én sok játékot próbálok ki. Rengetegszer csak magáért az alapötletért. Vagy mert érdekel egy két megoldás.Sokkal inkább szakmai semmint egyéb szempontokból. Ilyenkor letorrentezem az adott játékot. Kevés játékért adtam ki pénzt. Pl.: a mass effect sorozat első két darabja itt csücsül a polcomon. Meg még pár apróság. Viszont rengeteg játék van amit játszottam, de nem fogott meg soha annyira, hogy tényleg meg is vegyem.

A fejlesztők ötlete vicces. Nekem tetszik. Ebben a kategóriában elmegy. Mondjuk, ha az AAA-s címek árát csökkentenék végre elfogadható szintre azt jó néven tudnám venni. Mert jelenleg az árral ölik a piacot. Elképesztően magas árakon adják ki a játékokat. Nem ritkán látok 12-16000-es cédulákat. Amire sajnos nekem nincs pénzem minden hónapban egyszer. Kétszer háromszor meg pláne nincs. Főleg nem úgy, hogy három játékból jó ha egy megfog annyira, hogy többször vegyem elő. Erről ennyit.
26.
26.
BlackTreff
#25: +1

Nem akarom védeni a kalózkodást, de azért be kell látni, hogy voltak az iparra nézve pozitív hatásai is. Például, megnézném a hardware gyártó cégeket hol tartanának most ,kalózkodás nélkül! Hiszen elég sok ember azért fejleszti folyamatosan a gépét, mert a játékokhoz ingyen hozzájut...
25.
25.
Dr_Durden
A kalózkodás mindig aktuális téma sajnos, de ha jobban belegondoltok az egy fantasztikus dolog hogy ma bárki bárhol a földön ingyen hozzájuthat bármilyen zenéhez, filmhez, játékhoz, könyvhöz úgy általában bármilyen intelektuális tartalomhoz. Aki ma megvesz szerzöi jog alatt álló terméket, nem azért veszi meg mert nem tudná ingyen is megszerezni, hanem támogatását szeretné kifejezni. Erre ma már szerencsére vannak kultúrált modellek mint a kickstarter, free to play, community finance. Én úgy gondolom hogy ma 2013-ban aki a kalózkodásról és a torrentekröl azt gondolja hogy bűncselekmény vagy káros az iparra, kultúrára bármire, az a széllel szemben vizel. Az a vállalat aki ezt nem veszi észre és új másolásvédelmet fejleszt az ablakon dobja ki a pénzét, az aki a törvényhozásban keresi a megoldást (pl: ACTA) a saját maga üzletét teszi tönkre. Megváltozott a szórakoztatóipar és ehhez alkalmazkodnia kell elsösorban a gyártóknak és kiadóknak, a saját maguk jövöje múlik ezen.
24.
24.
PrimYaz00
#22: Egyet is értenék, ha majdnem minden játék így működne, de sajnos 1 csomó ember ugyanazt adja el néha...
22.
22.
gnossos
Nah, örülök, hogy egyenesbe jöttek a srácok. Én is hozzá járultam, mert látva a kalózokkal való kínlódásukat megsajnáltam őket. Nagyon jó ötlet volt részükről ez a játék készítő szimulátor (habár tudom nem ők voltak az eredeti ötletgazdák). Kreatívan oldották meg és tuti van még a tarsolyukban. Meg ezt már leírtam róluk, de most mégegyszer, hogy ők sem azoktól várják azt a nyamvadt 8 dolcsit akiknek még ez az összeg is gondot jelent, hanem azoktól akiknek van lehetősége fizetni. Egy hamburger menü áráról van szó.. akinek egyáltalán nem jelent gondot az összeg és mégis inkább ingyen akarja játsszani az a pofátlan ember. És mellesleg ingyen demó is van, aki biztosra akar menni, hogy mit kap a pénzéért, arra is gondoltak ;)
21.
21.
Veldspar
Nekem a Settlers 3-at jutatta eszembe, tizenpár éve akkor is sírt a sok kalóz, hogy a vaskohász malacot gyártott :)
17.
17.
SLi
Szerintem az egyik legnagyobb és legviccesebb szopatás volt, főleg az volt kemény ahogy a tolvajok verték a nyálukat a hivatalos fórumon, hogy miért nem lehet DRM-et tenni a játékokba :D
11.
11.
mestermagyar
Én egyedül a minecraftot sajnálom ilyen szempontból. Az 20 dolcsi, azt a sok 10 éves képtelen megvenni. Mintha azoknak szólna a játék. Notch meg még mondja is, hogy "töltsd le geci ingyen, nem basztatlak".
10.
10.
mestermagyar
#8: Nekem meg a legélvezetesebb játék, amit telefonon toltam. :)
8.
8.
dBLOOD
#7: Arról nem is beszélve, hogy semmit nem értek vele, egy darabig játszottam a játékkal, nekem unalmas és logikátlan volt, már le is töröltem, örülök neki, hogy nem fizettem ki érte egy fillért sem.
A Star Trek The Game vagy az Aliens: Colonial Marines vásárlói nem voltak ilyen "szerencsések".
7.
7.
HellaJay
Tehát játékot letölteni rossz, de a Game Dev Story-t pofátlanul lemásolni az rendben van.
Arról nem is beszélve, hogy már tavaly decemberben megjelent, és addig szart rá mindenki amíg be nem dobták ezt a gagyi, közhelyes reklámfogást.
Szeretettel várom a fejlesztők következő (nem) eredeti ötletét.
3.
3.
Torque
Hát igen, azoknak, akik nem költenek dollár milliókat marketingre, hanem helyette frappáns, és egyedi módon szereznek maguknak, és játékuknak hírnevet, (és még a játék is fasza, bár nem egy agysebészet) akkor nekik bizony jár is a siker, függetlenül attól, hány hülye tölt le egy 8 dolcsis játékot. (jelenleg a fejélesztők szerint ez 1 785,66, Ft a 66-természetesen fillér lenne).
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...