HWSW: Dolgozói ötödét szélnek ereszti a Zynga

  • Írta: fojesz
  • 2013. június 5.
  • Gyászhír
Link másolása
A webalapú játék kétségtelenül az elmúlt évek egyik nagy sikertörténete, de a Zynga túlértékelte saját potenciálját, illetve a képességét arra, hogy függetlenül is megálljon a weben és a mobilos világban - írja a HWSW.

A cég hivatalosan bejelentette, hogy a dolgozók 18 százalékának felmond, egyszerre kell távoznia 520 munkásnak és ezzel együtt több iroda, több fejlesztőstúdió is megy a kukába. A leépítések azonnal elkezdődnek, de a folyamat augusztusig húzódik majd. A cég közleménye szerint a jövőben még inkább a mobilos projektekre fókuszál, bár a leépítések a mobilos projekteket is érintik.

A hírek szerint az egyik búcsúzó részleg a korábban 180 millió dollárért felvásárolt OMGPOP, a Draw Something fejlesztője. A Draw Something futótűzként terjedt anno az okostelefon-felhasználók körében, de már akkor érezni lehetett, hogy ez csak egy fellángolás. Amikor a Zynga megvette az OMGPOP-ot már akkor tömegével hagyták el a játékosok a rajzolgatós játékot és a hype végén nem maradt meg egy aktív keménymag, ami eltartotta volna a projektet. A második rész szintén nem hozott érdemi eredményeket, a Draw Something veszteséges üzem lett.

Nem megy a Zyngának, és nem is lesz egyszerű felállnia - a témáról bővebben a HWSW-n olvashatsz!

3.
3.
lesik20
Nehogy megsajnáljátok az omgpop-ot. Legalábbis ne a CEO-ját.
http://blogs-images.forbes.com/insertcoin/files/2012/04/dan-porter.jpg
2.
2.
Donpedro
Pff, a Draw Something volt az egyetlen játék Androidra amit hajlandó voltam megvenni, ezért aztán érdemes volt felvásárolni az OMGPOP-ot...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...