Xbox One - naponta kötelező az online jelenlét

  • Írta: zoenn
  • 2013. június 7.
  • Hír
Link másolása
Fontos információk landoltak a Microsoft jóvoltából. A hivatalos tények számos téveszmét eloszlatnak az Xbox One-nal kapcsolatban. Immáron biztos, hogy naponta egyszer kötelező lesz az online ellenőrzés.

A Microsoft megtörte a csendet és az Xbox hivatalos honlapján a legégetőbb kérdésekre adott választ. A következő részletek már nem spekulációk, hanem megerősített tények!

Naponta egyszer

Talán a legfontosabb dolog, hogy az Xbox One esetében minden nap egyszer be kell jelentkeznünk az Xbox Live-os fiókunkba. Ha kimarad az online ellenőrzés, akkor nem tudunk játszani, viszont Blu-Ray filmeket és TV-t még nézhetünk a konzollal. A Microsoft szerint sok előnye van a hálózatba kötött masinának, és a cég készül az "összekapcsolt jövőre".

A tartós online kapcsolat nem szükséges: az Xbox One rendszerét úgy tervezték, hogy naponta ellenőrizze a telepített játékokat és alkalmazásokat - van-e szükség frissítésre, vannak-e új játékaink, eladtuk-e az egyiket, vagy kölcsönadtuk-e a haverunknak. Ha a játékok mentéseit a felhőben szeretnénk tárolni, szükség van internetkapcsolatra - ez világos. A sikeres ellenőrzés után 24 órán át offline is nyomulhatunk a játékokkal.

Az Xbox One-hoz szükséges minimum szélessávú kapcsolat sebessége 1.5Mbps, amely jóval a globális átlag (2.9 Mbps) alatt van. A redmondiak szerint mobil-szélessávon is használhatjuk a masinát.

Licenc, DRM, csere és egyéb állatfajták

A konzol észreveszi majd a napi ellenőrzés során, hogy kereskedtél-e egy adott játékkal, vagy kölcsönadtad-e az egyiket. A licenckérdés kulcsfontosságú a játékok esetében.

A Microsoft Studios megengedi, hogy kölcsönadd a megunt játékodat egy barátodnak, vagy eladd azokat a Microsofttal kapcsolatban álló kiskereskedőknél (viszlát, sufniboltok!). A third party kiadók egyéb üzleti feltételeket is választhatnak, tehát pénzt is kérhetnek a viszonteladók nyereségéből a játékok után. A Microsoft által kiadott játékok esetében nem kérnek plusz kompenzációt a használt játékok után. Ezen kívül a külsős kiadók is lehetővé teszik, hogy kölcsönadd a játékot egy ismerősödnek. A játékkölcsönzés és bérlés még nem lesz elérhető a megjelenés idején, a redmondiak jelenleg is tárgyalnak a partnereikkel.

A családi perpatvarok elkerülése végett bárki hozzáférhet az általad vásárolt tartalmakhoz a konzolodon, függetlenül attól, hogy Te vagy a családtagod van-e éppen bejelentkezve. Ugyanakkor egy másik Xbox One konzolról (mondjuk a haverod lakásában) is elérheted a mentéseidet és a megvásárolt játékaidat a felhőből, elég csupán belépned az online profilodba, bár ilyenkor óránként van szükség online ellenőrzésre. 

Hogyan ruházzam át a játékomat a barátomra?

Az Xbox One-os játékok átruházását minden kiadó támogatja, természetesen csak a lemezes címek esetében van erre mód. Az átadásnak nincs extra díja! Két követelmények kell megfelelni: az első: csak azoknak a barátaidnak adhatod oda a megunt játékodat, akik legalább 30 napja a friends listádon vannak. A második: egy játékot csak egyszer lehet átruházni. Tehát, ha az első tulajdonostól szereztél egy játékot, akkor már nem adhatod el másnak. A multiplayert a második tulajdonos is élvezheti.

Már látjuk a kiskapukat: ha egy aukciós oldalon akarsz venni egy használt játékot, akkor az adásvétel után az eladó felvesz az Xbox Live-os barátlistájára, s meg kell várnod, míg a harminc nap letelik.

Kinect - mindig készen áll, de nem figyel

A Microsoft tisztában vannak a Kinecttel kapcsolatos aggodalmainkkal, miszerint a szenzor állandóan figyel minket, azt is tudja, hogy milyen hirdetéseket nézünk, vagy ha túl sokan vagyunk a szobában, leállítja az adott film lejátszását. Nos, ezek csupán értelmetlen pletykák és nem fedik a valóságot.

Te határozhatod meg, hogy a Kinect mit lásson és halljon. A designt úgy tervezték, hogy meghatározd, hogy mire reagáljon a szenzor, s így teljesen testre szabhatod az Xbox One-odat. Amikor a konzol be van kapcsolva és beszélgetsz a rokonokkal, vagy barátokkal a nappaliban, a beszélgetés nem kerül rögzítésre vagy feltöltésre. Kémkedés kizárva!

Ti irányítod a Kinectedet. Bekapcsolhatod, kikapcsolhatod, vagy szüneteltetheted. Ha nem akarod játék közben használni, akkor pause-old. Ha ki szeretnéd kapcsolni a konzolt, mondd egyszerűen: "Xbox Off". Ha a masinád ki van kapcsolva, vagyis készenléti állapotban van, csak egyetlen hangutasítást ismer: "Xbox On", amire a gép bekapcsol. Természetesen az imént vázolt funkciókat is kilőhetjük, így csak manuálisan kelthetjük életre az Xbox One-t.

Hasonló a helyzet a személyes adatokkal is. A felhasználó határozza meg, hogy a Kinect hozzáférhet-e a privát képekhez, videókhoz, arckifejezéseinkhez, pulzusszámunkhoz stb. De ezek az adatok nem hagyják el az Xbox One-t az engedélyed nélkül.

A Microsoft next-gen konzolja az év végén érkezik, reméljük, az idei E3-on kiderül majd az ár és a pontos dátum is.

410.
410.
NikAnderson
"With Xbox One you can game offline for up to 24 hours on your primary console, or one hour if you are logged on to a separate console accessing your library. Offline gaming is not possible after these prescribed times until you re-establish a connection, but you can still watch live TV and enjoy Blu-ray and DVD movies."

Legyszi javitsd ki a cikket, mert az altalad irt informacio a hivatalos MS oldal alapjan helytelen. A cim a fraszt hozta ram. :-)
409.
409.
NikAnderson
@ zoenn
Helyesbitenek... ha nem tortenik meg a napi bejelentkezes az XBOX Live-ra, akkor nem tudunk OFFLINE jatszani. Ez csak egy sikeres online bejelentkezes utan 24 oran keresztul lehetseges.

Szo nincs arrol a hivatalos oldalon, hogy kotelezo naponta bejelentkezni Live-ra, kulonben nem lehet egyaltalan jatszani tobbe csak TV-zni. Erdekes is lenne, ha elutaznek egy hetre es utana nem tudnek tobbet jatszani...
408.
408.
Sanya192
#391: Ha ez igaz akkor az E3-on kiderül és gyanús lesz kicsit.
Tehát ha igaz a pletyka fel fog tünni és abbol hatalmas botrány lesz ha észreveszik, pedig 100% hogy észre fogják venni akkor a MS körül hatalmas botrány lesz.
Kizárt ,hogy egy ilyen ne tűnne fel az embereknek.
Meg talán az MS sem annyira hülye hogy megkockáztasson ekkora botrányt.
407.
407.
unrealnoise
#405: közben látom már linkelték azt a videót (Space Odyssey Xboxone), hiába nah... :)
405.
405.
unrealnoise
Ezt nézzétek meg, zseniális: http://youtu.be/sWcKtJj5_oY

:DDD
404.
404.
sanada
#385: Nem is azzal lenne a gond, hogy fizikailag megterhelő. Hanem azt, hogy ez is egy újabb "teher", kényelmetlenség, hogy még ilyennel is törődni kell. Magamból kiindulva tudom, van olyan, hogy valamikor nincs kedvem semmihez és ilyen jönne még, hogy jaaaaaj az ikszboksz. Meg amúgy nem mindeni tolja minden nap a cuccot.
398.
398.
kamgecam
XboxOne vs. Ps4
http://www.youtube.com/watch?v=0a2NiWGJifo
397.
397.
kamgecam
A gamer rémálma!
Ez nagyon kemény csekkoljátok le.Space Odyssey Xboxone...
http://www.youtube.com/watch?v=sWcKtJj5_oY
394.
394.
metercsiken
#391: Ez tényleg elég "meredek" lenne!
De semmi sem lehetetlen, bár szerintem nem lépik ezt meg, mert akkor még nagyobb felháborodás lenne a végén!( ha kiderül )
Persze, ha egyáltalán érdekelné őket!? : )

Bár, akárhogy is nézem, én eddig sem az ilyen expók alapján döntöttem, és ez után sem ezek lesznek a mérvadók számomra!
Ez csak egy infó adag! Amit kell, amit akarok, azt később is megtudhatom!
393.
393.
kamgecam
#392: Így van,ez egyértelmű!
392.
392.
guitarlord
#391: Reméljük nem! Sajnos bármi megeshet, úgy gondolom, hogy a kegyetlen üzleti életben számtalanszor történik hasonló, csak nem kerülnek nyílvánosságra, mindenesetre bízzunk benne, hogy ez nem lesz igaz, ahogy az a pletyus sem, hogy a Microsoft megint hardveres bajokkal küzd az Xbox One kapcsán....Nekünk, Vásárlóknak a versenyhelyzet a jó...!
391.
391.
kamgecam
Remélem hogy az alábbi infó nem igaz,ez senkinek sem enne jó!!!
NeoGaf-ról és szerte a világon a gamer oldalakról,hallani ezt.
(gamers.hu-ról másoltam be)

"A legújabb – kissé meredek – pletykák azt taglalják, hogy a Microsoft egészen odáig merészkedett, hogy lefizette a third-party címeket gyártó kiadókat, hogy ne mutassák meg PlayStation 4-re fejlesztett játékaikat a június tizedikén rajtoló E3 során.

A Los Angelesben tartandó, három napos expó a játékipar legfontosabb rendezvénye, mindenki képviseli magát, aki valamit is számít (kivéve a Rockstar és a Blizzard, ők e nélkül is boldogulnak). Várhatóan a next-gen háború is itt fog kiéleződni és a Microsoft, valamint a Sony a két mozgatórugója a PlayStation 4, továbbá az Xbox One bejelentésével.

A legújabb pletyka igen csak kiverte a biztosítékot a NeoGAF fórumozói között, ugyanis egyes források azt állítják, hogy a Microsoft fölénybe szeretett volna keveredni az expón a Sonyval szemben, ennek érdekében megpróbálta lefizetni a third-party projektek kiadóinak egy részét, hogy ne mutassák be PS4-es címeiket.

Mivel a múltban is hallhattunk rengeteg híresztelést a NeoGAF fórumozóitól, amelyek nem sokkal később beigazolódtak, ezért nem tartjuk kizártnak, hogy a Microsoft a fenti taktikát alkalmazza a nagy összejövetel előtt, de hivatalos információk híján mindezt erős feltételezésként kell kezelnünk."
390.
390.
guitarlord
#389: Hogy a kérdésedre is válaszoljak (bocsánat, valamiért ez kimaradt): ha csak cloudban van mentés és nem engedik, hogy a vinyóra is kerüljön valami, akár letöltés, akár temporális mentés, akármi formájában, akkor sehogy, de akkor a Microsoft végképp tönkremenne most, erre még nem áll készen a piac!
389.
389.
guitarlord
#388: Ez már komplikáltabb dolog. Egy olyan megoldást el tudok képzelni, hogy minden becsekkoláskor letölti a mentéseid, hogy ha offline kell legyen a konzol tudjon mit betölteni! Offline állapotban az oprendszer (temporálisan) a vinyóra mentene, így nyugodtan haladhatnál a játékkal, amikor pedig újra sikeres a becsekkolás, felülírná a cloudban lévő mentéseid a vinyón lévőekkel (persze csak a megváltozottakat). Az még jobb lenne, ha multiplexálnánk a mentéseket, azaz nem csupán a cloudban lenne, hanem a vinyón is lenne egy biztonsági másolat, vagy ha nem vinyón, de mondjuk játék végén kilépés előtt bedughatnál egy pendrive-ot és rányomhatnád a mentést!

Persze ez megint mind csak elmélet, az Én agyam szüleménye, még egyszer mondom, nehezen tudom elképzelni, hogy ilyenekre ne gondolna a Microsoft vagy a Sony!

388.
388.
akifourteen
#381: Es a cloud menteseidet,hogy fogod net nelkul visszahozni mert allitolag csak igy mukodik a mentes.
386.
386.
Lord Zozo
#382: Elképzelhetetlennek tartom, hogy ezt a dolgot nem oldják meg pofon egyszerűen. Mondjuk egy készenléti állapottal, ahol automatice bejelentkezik a gép.
A játékosok nagyobbik része, úgy kb 99% nem tud minden nap becsekkolni. ( munka, család, egyéb elfoglaltság ) miatt.
Ezt nem hinném, hogy figyelmen kívül hagyják. Ha meg igen, akkor nagy barmok.
385.
385.
Belerofon
#382: Rátapintottál a lényegre..Ez a legfontosabb negatívum az egészben.Hogy mi milyen hülyék vagyunk,erre nem is gondoltunk,hogy milyen megterhelő mentálisan és fizikailag is ilyen esetben pár másodpercet arra szánni,hogy belépsz a fiókodba...Hogy aztán órákat játszhass..Ez marha nagy probléma valóban...
384.
384.
guitarlord
#383: Mmint a hivatalos infóknál így folytatódik a mondat kb :D
383.
383.
guitarlord
#382: "Talán a legfontosabb dolog, hogy az Xbox One esetében minden nap egyszer be kell jelentkeznünk az Xbox Live-os fiókunkba. Ha kimarad az online ellenőrzés, akkor nem tudunk játszani"

Az gond sanada, hogy itt nem ér véget a mondat....."...amíg egyszer újra be nem jelentkezünk...". Így szól kb. a folytatás, ha újra becsekkolsz, akkor megint van 24 órád az elsődleges konzolodon jelen állás szerint, tudom ez se sokkal jobb, de épp az imént írtam le, milyen egyszerű megoldást is meg tud(na) csinálni a Microsoft és a Sony, és van egy olyan érzésem, hogy kapunk valami hasonlót, ha nagy lesz a baj Náluk....
382.
382.
sanada
"Talán a legfontosabb dolog, hogy az Xbox One esetében minden nap egyszer be kell jelentkeznünk az Xbox Live-os fiókunkba. Ha kimarad az online ellenőrzés, akkor nem tudunk játszani"

Mekkora baromság és ha valaki nem ér rá, vagy elutazik. "Figyelj már szomszéd, itt a kulcs etesd meg a halakat, locsold a virágokat, ja és lépj már be minden nap az xbox live-ra, hogy tudjak játszani, ha hazajövök" Biztos nem veszem meg, vicc az egész.
381.
381.
guitarlord
#379: Ez teljesen érthető, az IGN, a GameInformer, a Gamespot, a Shacknews, ezek mind HC Gamer oldalak, ahová HC Gamerek járnak, normális a reakció és pár egészen jópofa is akad köztük (Nekem az Xbox 1984 tetszett a leginkább, zseniálisan összefoglalja, mi is a gond) :).

A HC Gamerek körében a PS4 lesz a sikeresebb (kezdetben?), feltéve, hogy a Sony nem lépi meg azokat, amiket a MS meglépett, bár óva intenék Mindenkit attól, hogy már most elkönyvelje, hogy a PS4 nem lesz hasonló!

Arra is számítson Mindenki, hogy még mindig lehet, hogy a Microsoft csak etet Bennünket, megnézi, hogy reagálunk és még az is lehet, hogy az induláskor is érvényben lesz a 24 órás becsekkolás, DE! Ha nagyon rosszul megy az Xbox One (megtörténhet), akkor simán el tudom képzelni a következőt, amit szerintem alapból kellett volna alkalmazni a mostani megoldás helyett:

A konzol minden 24 órában megpróbál becsekkolni az online rendszerbe, hogy megnézze, amit szeretne (azt hiszem frissítésekről és a játékaink ellenőrzéséről volt szó (lett-e új játékunk, eladtunk esetleg vmit)), ha sikerül, Mi észre sem vettünk semmit, gondtalanul játszunk a lemezek nélkül! Ha nem sikerült elérni valamilyen indokból a rendszert, akkor semmi gond, ha játszani akarsz X játékkal, akkor tedd be az X játék lemezét, bizonyítékul, hogy a Tiéd!

Ehhez Én úgy alakítanám ki a játékok lemezeit, hogy az online aktivációs kódot (emlékeim szerint minden XBOne játéknak lesz ilyen kódja, amivel aktiválhatjuk, de ha nem, akkor tegyük fel, hogy lehetne) el tudja kérni a lemeztől is az oprendszer és csupán egy aktiváció kellene (amíg túl nem adsz a játékon). Egyszer aktiváltad, ekkor az oprendszer elkéri a lemeztől a kódot és kiírja a vinyóra. Ezek után, ha nincs net, nem tudsz becsekkolni, akkor beteszed a lemezt, az oprendszer elkéri a lemeztől (ha nincs net) pl. a lemez bootolásakor az aktivációs kódját és ellenőrzi, amiből Mi persze semmit nem látnánk!

Sokkal kényelmesebb lenne így, lenne értelme annak, hogy vannak lemezeink és ezzel biztosítható lenne a háborítatlan játék élménye akkor is, ha a netszolgáltatónknál vacakol valami, vagy épp a Microsoftnál van gáz! Ha akarják, akkor úgy végzik az ellenőrzést, hogy profilhoz kötötten, ehhez csak egy kicsi plusz infót kell kiírni az első aktivációkor a vinyóra, ha akarják, akkor minden konzolon lévő profil számára elérhető a játék offline!

Miután Én egy egyszerű srác vagyok, nem tudom elhinni, hogy ez nem szerepel lehetséges megoldásként a Microsoftnál vagy épp a Sonynál! Ha Én ezt itt kitaláltam 10 perc alatt míg ezt leírtam, akkor Ők is tutira gondoltak rá! Várjuk ki, mi fog történni! :)
380.
380.
unrealnoise
#378: Te nem érted. Itt nem a Microsoft korlátozza le az USA-ra a dolgokat. Hanem a különböző szolgáltatások a különböző jogok miatt nem elérhetőek itthon. A Netflix és a Hulu is régóta létezik, mégsem elérhetőek itthon. Ezt nem a Microsoft határozza meg, a sorozatos Hulu és a filmes és sorozatos Netflix nem az övék. A Microsoft ot terít, ahol tud, és ez jelenleg leginkább csak az USA, esetleg pár nyugati ország az EU-ban.

De mondom, Netflixre egy PS3-as is bőven jó, a 4-esről nem beszélve, azokon is élnek a mutimédiás tartalmak, szóval nem az Xbox One-al találja föl a Microsoft a spanyolviaszt.

Az Xbox One elsősorban az USA-ra koncentrál, ez a konferenciájukból egyértelműen lejött...
379.
379.
kamgecam
Random bemásoltam pár hozzászólást az Ign-től,hogyan reagáltak az
amerikaiak(többség)ugyanarra a hírre,infóra az ms-től,mint amit itt olvastunk.
Belinkelem az oldalt is,hogy megbizonyosodjatok róla,milyen népszerű
külföldön a one....azaz hírhedt! :)

http://www.ign.com/articles/2013/06/06/microsoft-details-xbox-one-used-games-always-online

Íme a humor-csokor!(ötletesek a gifek is)
Jó szórakozást!

1.
Four Stages of Denial (XBOX fanboys)

1) Xbox One is the best. Getting it on launch day.

2) I might wait for couple of months and then buy the Xbox One.

3) I will buy both Xbox and Ps4.

4) Oh fu*k it. Sony, here I come.



2.
https://securecdn.disqus.com/uploads/mediaembed/images/514/1093/original.jpg

3.
God what a stupid ass company. Thanks for Win 95, 98, XP and the Trackball Explorer. That's about it. Oh yeah, start producing the Trackball Explorer again you stupid moronic company. Or would that be too gracious of a gesture?

4.
god, what did we do to deserve this?!


5.
end • 32 minutes ago
Microsoft Paying Third-Party Publishers to Not Show PS4 Games at E3 2013 – Report
http://news.softpedia.com/news...

6.
https://securecdn.disqus.com/uploads/mediaembed/images/514/1156/original.jpg

7. ......LOL............:D
http://www.youtube.com/watch?v=0W97uwP68GQ

8.
https://securecdn.disqus.com/uploads/mediaembed/images/514/1251/original.jpg

9.
Xbox One Nine Eight Four
10.
This just in..Xbox one will also have a portable version. For those who want to take their Xbox one experience on the road
11.
I once had a portable prostitute. She died after a week in her box.
12.
It's name: Xbox THREE SIXTY


13.
I bet you cant resale your xbox 1
14.
are you kidding me, put that thing up on ebay! there's all kinds of morons that will think it's the XBONE released early and pay you a fortune for your old xbox 1!


15.
Those who're happy with the Xbox One?

https://securecdn.disqus.com/uploads/mediaembed/images/514/1487/original.jpg


16.
Don't forget people just because you have an amazing internet connection doesn't mean Microsoft will. Every time a major game or beta comes out the servers will lag hard. If they go down you can't play because your system wont be able to contact them.
So it's not about just you... Have we learned nothing from Diablo and Sim City?


17.
If sony plays there cards rite they will own the whole gameing market


18.
Hilarious One...
https://securecdn.disqus.com/uploads/mediaembed/images/514/1547/original.jpg


19.
Ez már nem vicces...
It may look harmless but : Read this article http://www.kotaku.com.au/2013/...


20.
If Sony does not copy Microsoft's DRM, I will buy a PS4 and skip the Xbone.

még pár gif...
https://securecdn.disqus.com/uploads/mediaembed/images/514/1524/original.jpg
https://securecdn.disqus.com/uploads/mediaembed/images/514/1523/original.jpg
https://securecdn.disqus.com/uploads/mediaembed/images/514/1525/original.jpg
https://securecdn.disqus.com/uploads/mediaembed/images/514/1522/original.jpg
https://securecdn.disqus.com/uploads/mediaembed/images/514/1487/original.jpg
https://securecdn.disqus.com/uploads/mediaembed/images/514/1093/original.jpg




378.
378.
Lord Zozo
#375: Nem hiszem, hogy ezeket a szolgáltatásokat lekorlátozzák az USA-ra. Lehet kezdetben nem lesz Európában elérhető, de sztem hamar mindenki számára elérhető lesz.
Az Xbox Live-val is ez volt kezdetben.
377.
377.
Norbiii
Nincs itt gond kérem, vegyetek Nintendo konzolt...XD XD Wii, Wii U. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...