Xbox One XBOXONE

A Microsoft új generációs konzolja, az Xbox 360 utódja.

Új kezelőfelületet kapnak az Xbox-konzolok

Még egy keveset várnunk kell rá, a Microsoft azonban hamarosan alaposan átalakítja az Xbox-konzolok jelenleg ismert dashboardját. Az insiderek már a héten megismerkedhetnek az új dizájnnal.

A Microsoft szerint kétszer több PS4 fogyott, mint Xbox One

Egy, a brazil versenyhatóságnak benyújtott dokumentumban erősítette meg a Microsoft, hogy az előző konzolgeneráció látványos Sony-győzelemmel zárult.

Microsoft: a számok visszaesőben, de a Game Pass még mindig tart

A Microsoft is közzétette a legutóbbi pénzügyi helyzetjelentését: a cég videojátékos részlege lényegében minden területen visszaesett, egyedül a Game Pass-tábor tudott hízni.

Még gyorsabban bootolnak majd az Xbox-konzolok

Az újgenerációs konzolok így is villámgyorsan indulnak, a Microsoft mérnökei azonban úgy gondolták, hogy lehet még pár másodpercet reszelni a konzolok bootidején.

Megérkezett Xboxra a Discord

Mindenki jól jár, ha teljesen zökkenőmentessé válik a platformok közti játék és csevegés. Ennek jegyében kifejezetten jó hír, hogy végre Xbox-konzolokon is elérhetővé válik a Discord.

PlayStation Plus vs. Xbox Game Pass

A megújult PlayStation Plus rajtjával adta magát, hogy a nagy rivális, az Xbox Game Pass mellé állítsuk a rendszert. Alaposan megtúráztattuk mindkét szolgáltatást, most pedig eljött az ideje, hogy ítéletet hirdessünk felettük.

Hamarosan az egeret és billentyűzetet is támogatja az Xbox Cloud Gaming

A Microsoft sem tétlenkedik, miközben a Sony a megújult PlayStation Plus rajtjával forgatja fel a játékvilágot. Az Xbox Cloud Gaming asztali használatához hamarosan már kontrollerre sem lesz szükségünk.

Már az Xbox-kontrollerekből is hiány van

Úgy tűnik, már nem csak a konzolokat, de azok kiegészítőit is egyre nehezebb beszerezni: lapértesülések szerint már az Xbox-kontrollerekből is hiány van, különösen Európában.

Önálló streamingeszközön dolgozhat a Microsoft

Nem titok, hogy a Microsoft azt szeretné, ha mindenhol, minden eszközön hozzáférnénk az Xbox-játékokhoz. Ennek fényében logikus lépésnek hangzik egy olyan eszköz, amely bármilyen tévén elérhetővé tenné a felhős játékot.

Jól ment az Xboxnak az elmúlt hónapokban, de így is alulmúlta a várakozásokat

A Microsoft is közzétette az aktuális pénzügyi jelentését, amely alapján kifejezetten jó negyedévet zárt az Xbox-üzletág. A redmondiak mindezek ellenére jobb eredményre számítottak.