E3 2013: Microsoft-sajtókonferencia - LIVEBLOG

  • Írta: fojesz
  • 2013. június 10.
  • Bejelentés
Link másolása
Popcorn, kóla? Stream elindítva? Akkor kattanj ide, élőben liveblogoljuk a Microsoft E3-as sajtókonferenciát. Együtt csodálkozunk vagy szörnyülködünk veletek, kommentálunk és véleményezünk. F5, F5, F5!

20:06 - Végeztünk. Hát nem mondanám, hogy nagyon lelkes vagyok, de az is igaz, hogy ez a show még mindig lelkesítőbb volt, mint a reveal parti. A játékok között igazán nagy meglepetés nem volt, és igazság szerint az Xbox 360-as hírek is jobban érdekeltek. Ja, és 500 euró?! (Mindenesetre köszi, hogy itt voltatok, találkozunk 10 órakor, az EA bulijával.)

19:57 - Még egy exkluzív, mégpedig a Titanfall, ahogy arra számítani lehetett. A trailer alapján, ebben is lesz akció bőven, még a mechákról sem kell lemondani. A látvány rendben egyébként, nagyon is. A vágott trailer után multiplayer gameplayt kapunk rögtön: ez konkrétan baromi jónak tűnik egyelőre!

19:56 - Hivatalos: novemberben jön az Xbox One, méghozzá 500 dolláros és eurós áron. OMG.

19:52 - Még egy exkluzív, trailert látunk ebből is. Éééééééés megint HALO! A 343 Industries lánykája beszél a projektről bővebben: kizárólag Xbox One-ra jön, FPS természetesen, és 60 fps sebességgel fut.

19:51 - Végre itt a Black Tusk-bejelentés, állítólag valami gigacím lesz... trailert látunk belőle, de még a játék címe sem derül ki. Vagy lemaradtam?

19:49 - Spencer bácsi visszatér, exkluzív játékot mutat be. Below a címe, elég érdekes... de nem izgatott fel.

19:49 - Vége a demónak, bejelentik, hogy az első térképcsomag Xbox One-ra jön először majd a játékhoz.

19:43 - ATYAÉG, ezt a bénázást. Most újra nekiesünk, lássuk. Ha nem haragudtok, nem írnám le, mi történik, tudjátok úgyis: sok script, látványos robbanások, intenzív akció, mint oly sok ilyen FPS-nél. Mondjuk sokan panaszkodtak, hogy a Battlefield 4 alig ugrik valamit előre a Battlefield 3 után, szerintem a Call of Duty: Ghosts bemutatója után ezt sokan visszaszívták. Egyébként pedig kurva jól néz ki a játék, pont.

19:41 - DICE! És itt a Battlefield 4-bemutató, ez megmagyarázza, miért tették át vasárnapra a Call of Duty-bemutatót. Vágatlan gameplay következik, 60 fps sebességgel. Hang itt sincs, marha kínos, a tömeg fújol. Az elmúlt években nem találkoztunk ilyennel egyszer sem... Nem lennénk az előadók helyében.

19:39 - És végre először láthatjuk mozgásban a játékot. A Witcher jóformában van, de ezt mindig is sejtettük.

19:38 - Végre, azért sok volt ebből is. CD Projekt RED CEO a színpadon, itt a pletykált Witcher 3-bemutató! Megerősíti, hogy jön a játék Xbox One-ra is, sok újdonságot viszont nem mond a címmel kapcsolatban. Kiderül, hogy lesz Kinect- és SmartGlass-támogatás is, előbbinél főleg hangutasításokra kell gondolni.

19:31 - A Microsoft Vancouver munkatársai jönnek: Dead Rising 3-bejelentés! Xbox One-exkluzív, nyitott világú lesz természetesen, sok zombival. Új hőst kapunk, Nick Ramost, rögtön gameplay jelenetet látunk. A hangulat első blikkre komorabbnak tűnik, mint eddig. Szerencsére azért úgy tűnik, a Dead Rising megmarad a zombijátékok Saints Rowjának. Az ígéretek szerint nem lesznek töltések a játékban, mindent egyben járhatunk be, bármit használhatunk majd fegyverként ofkorsz. Picit mintha tényleg ijesztőbb lenne, de lehet, csak a pillanatnyi sötétség okozta az aggodalmunkat. Kíváncsi vagyok, mennyire jön be a rajongóknak ez a némileg komorabb, kevésbé színszegény irány. Rajongók?

19:30 - A Panzer Dragoon atyjának új játéka mutatkozik be, gameplay jelenet, igaz, hang nélkül. Kínos, de legalább hallani a tömeg nem annyira erős üdvrialgását. Ez amúgy a Crimson Dragon, ez a játék is bemutatkozott korábban, igaz, még Xbox 360-ra.

19:29 - Végre! SOHA TÖBBÉ MICROSOFT PONTOK! Töröljük is le őket az internetről, pusztuljanak! Ja, és megosztható a Gold-előfizetés.

19:28 - Bemutatkozik a Twitch-integráció, a PS4 Ustream-partnerségéhez hasonlóan az Xbox One-on is lesz valami, amivel streamelhetünk majd. Ez is fontos fícsör lesz, úgy tűnik.

19:23 - Marc Whitten a színpadon, az Xbox Live lehetőségeiről beszél. Az egyik ilyen a SmartGlass-integráció. Az alkalmazás jóval dinamikusabban alkalmazkodik a játékokhoz, mint korábban.  Majd a multiplayer meccsek gyors összekapcsolását demonstrálják, Killer Instincttel, így kicsit legalább izgalmas is. Utána videófeltöltés, ez most nagyon menő lesz az új generációban, legalábbis a PS4-nél is nagyon erőlteti a Sony.

19:18 - Dave McCarthy a Microsoft Studiostól, bemutatja a Project Sparkot. Az úriember beszél a Kinectnek, így készít pályát: elmondja mi, hogy nézzen ki, milyen idő legyen. Egy másik aztán, egy tabletről nyúl bele a terepbe, és alakítja kicsit át. Végül becsapódik hősünk, falut építenek köré, aztán kilépve a városfalak mögé, jön az első csatajelenet. A lényeg a kreativitáson van, de igazság szerint nem igazán tűnik túlzottan érdekfeszítőnek. A koncepció viszont jópofa: bármi jöjjön, bármi történjék, a képzeleteddel meg tudod majd oldani, nincsenek korlátok. "Play, build and share." Xbox One-ra és Windows 8-ra jön.

19:17 - Kinectes cím bemutatója jön, legalábbis a trailerből ez derül ki. A címe D4, a cel-shaded grafikával jön kizárólag Xbox One-ra.

19:13 - És most Quantum Break, jön Sam Lake a Remedytől, a Defiance-szerű modellt ajnározza picit. Új videó következik, elvileg real time. BRUTÁLIS LÁTVÁNNYAL! Atyaég, ez nagyon durván festett, kár, hogy ennyire rövid anyagot kaptunk.

19:11 - Színpadon Phil Harrison, aki ugye egykor Sony-vezér volt, most a Microsoftnál dolgozik. A független fejlesztők melletti elkötelezettségükről beszél, kell is neki, az Xbox One-bemutatója után sokat szívatták a Microsoftot ennek vélt hiánya miatt. Jön is az első bejelentés: Minecraft Xbox One-ra! (Igen, itt a next-gen grafika nehezen értelmezhető...)

19:05 - McLaren-videó, ők sokat hype-olták a Forza 5-öt korábban. Nem véletlenül persze, ezzel át is térünk a Forza Motorsport ötödik részére. Dan Greenawalt, a McLaren P1 társaságában, ami egyúttal az új rész "vezérautója". Az innovációról beszél, azt mondja a felhő megszünteti a mesterséges intelligenciát, és bevezeti a "Drivatar" fogalmát, ami - ha jól értem - gyakorlatilag a te mesterséges leképeződésed. Úgy vezet, mint te, ha offline vagy, ő akkor is vezet, ő játszik mások ellen, utána minden általa elért eredményt megkapsz. Gameplayt látunk egyébként, majd új trailer jön.

19:03 - Színpadon az Insomniac fejese, Ted Price. A csapat először képviselteti magát Microsoft-bemutatón, exkluzív játékot csinálnak Xbox One-ra. A címe Sunset Overdrive, és most egy trailert látunk belőle: folyamatos pörgés, menet közben néhány ledurrantott szörny, a trailer animációs filmeket idéz. Beteg zene. De tényleg.

19:02 - És itt a sokat pletykált bejelentés: jön az új Killer Instinct, kizárólag Xbox One-ra.

19:00 - Színpadon Cevat Yerli, a Crytektől: római tábornokot irányítunk, a játékot a CryEngine 3 hajtja. Kizárólag Xbox One-ra jön, nyitócím lesz, és játszható az E3-on.

18:58 - Ami más, mint hittük: a játék, úgy tűnik, nem belső nézetű, és látszólag kontrollerrel irányítod alapvetően. Nem tudjuk még, mennyi lesz benne kinectes jelenet, de nem is baj, ha ez kimarad talán. QTE van a harcoknál, lehet falanxban nyomni, ez a demó tényleg meggyőző. Ami kicsit kiábrándító: látványos, hangulatos, meg minden, de sok a QTE, a script. Ettől függetlenül nekem bejön.

18:54 - Oh, római körítés, sejtelmes, de ez a Ryse, bárki kitalálhatja. Nagyon várunk már egy épkézláb Kinect-játékot. Miért ne a Crytek hozná el nekünk? Éééés végre gameplay a Ryse-ból! Ezt a játékot még nem láttuk mozgásban. Baromi nagy csatajelenet, szemből kiálló nyílvessző, kicsit mozgalmasabb és látványosabb, mint a törikönyved. De most tényleg: tiszta Call of Duty, csak az ókori Rómában!

18:53 - Phil Spencer, ő már csak a next-gen játékokkal foglalkozik majd. "Többet fejlesztenek, többet költenek a generációra, mint eddig." Rögtön az új címekkel kezdünk.

18:51 - És milyen jól tesszük: Namco Bandai, From Software, itt a Dark Souls II. Rövid gameplay trailert láthatunk, sok nem derül ki belőle. A dátum: 2014. március.

18:50 - Press Play-játék jön Xbox 360-ra, ez a Max: The Cursed Brotherhood. Bejelentették már, ugorjunk.

18:48 - World of Tanks: Xbox 360 Edition! Izgalmasan hangzik, de működik konzolon is? A rendkívül vicces akcentussal beszélő Wargaming-vezérigazgató beszél a játékról: a képlet a szokásos, tankokkal multizunk, és itt is free-to-play lesz anyag.

18:44 - Megújul az Xbox 360, kinézetre abszolút az Xbox One-t idézi. Az Xbox Live is erősödik, a Gold-előfizetők havi két játékot kapnak ingyen, először a Halo 3-at és az Assassin's Creed II-t. Helló, PlayStation Plus! Az ígéretek szerint több száz új játék érkezik az Xbox 360-ra.

18:44 - 13 next-gen cím, ma minden a játékokról szól. De először az Xbox 360 következik Mehdi barátunkkal.

18:40 - Karaktermustra, elképesztő zene. A Metal Gear Solid 5-tel már most játszani akarunk - de milyen platformra jön? Jön Don Mattrick és Hideo Kojima, mindjárt elmondják: igen, Xbox One-ra (is?).

18:36 - Rögtön Konami, Kojima Productions, Fox Engine. Ez a Metal Gear Solid 5. Új gameplayt látunk végre, a Konami pre-showjából nagyon hiányzott: nyitott világ, kiváló látvány, lovagolás, különböző járművek. Az anyag erősen vágott egyébként, de így legalább belefér minden földi jó. Imádjuk Kiefer Sutherlandet Snake-ként.

18:35 - Ééééés kezdődik!!!!!!444!!

18:31 - Hamarosan kezdünk! Mi már teremképet látunk.

18:26 - És reméljük, a Call of Dutyt megússzuk. Most mindentől függetlenül, fél óra elég volt egy E3-ra belőle.

18:24 - Elvileg húsz címet mutat ma be a Microsoft, a korábbi pletykák szerint néhány masszív exkluzív is lesz közöttük. Reméljük... mi örülnénk neki a legjobban!

18:21 - Közben egy perc türelmet kérünk tőletek, picit javítunk az oldal teljesítményén... Rohadt sokan vagytok!

18:05 - Sok szeretettel köszöntök mindenkit a Microsoft konferencia liveblogjánál, megérkezésünk 25 perc múlva várható, addig mindenkinek szabad foglalkozás van.

(18:30-kor tessék elindítani a Microsoft-konferencia közvetítését, azután egy másik ablakban nyissátok meg a liveblogot. Frissítsetek sűrűn, kommenteljetek, izguljuk végig együtt a showt!)

STREAM

320.
320.
Tokodboy
Msben nem csalódtam, nagy nulla volt amit mutattak. Kapunk egy drága konzol multi címekkel. Az exkluzívok sorra render videók voltak: HALO, Quantum break, stb.

Kiváncsi vagyok, hogy most mennyivel emelkednek a Sony részvények :D
319.
319.
kopic
A faszomat bele, hogy a regi, szar, szutykos, kibaszott telefonomrol nem tudok videot nezni, es ezert a konferenciat sem lattam!!!!:(:(:( SHITTTT!!!!:/
Na mindegy, rokonomnal visszanezem majd:S Meg megsem jelentettek be a Fable 4-et:'( WHYYY ?????
Es 500 euro lesz ?!:O OMG ! Az nem keves ! Inkabb majd premier utan 1-2 evvel veszem meg....
318.
318.
UncannyDante94
nem tudom hogy ti hogy vagytok vele(xboxosok),de én csalódtam, semmi hír egy új gearsről :/
pedig reménykedtem hogy lesz vmi, ha már a judgement nemtudta überelni a 3 at...
315.
315.
EBR2000
#313: Ok most már olvastam...
Nem hiszem hogy drágább lenne...
Kb ugyanannyi lesz az áruk!
314.
314.
Antonov77
#309: Pontosan!!! Yeee, ezaz, vegyétek hülyék... Igen vesszük birkák vagyunk... beee.
313.
313.
312.
312.
#296: Viszont ott lesz a fejlettebb ram ami meg siman felette van arban egy 50 dolcsis kameranak.
311.
311.
EBR2000
#310: Mármint miért lenne annyival drágább?
310.
310.
EBR2000
309.
309.
Ez az "izguljuk vegig a showt" szerintem kicsit olyan mint az amcsi elnokvalasztaskor a sokezer idiota bohoc akik onkivuletben orjongenek.
Ne csinaljunk mar ugy mintha foldonkivuliek szaltak volna le a feherhaz zold gyepere.
Egy konzolrol van szo ami meg csak nem is "vilagmegvalto".

Ha ez 500 dodo lesz akkor a ps4 tuti vastagon 500 felett.
306.
306.
bcrics
Egy kis Ea Kronológia:
http://index.hu/tech/szemlemorzsa/2013/06/10/az_e3-ak_legszebb_es_legcsufabb_pillanatai/
305.
305.
csaszy128
#304: ne OFFoljunk írok privit :D
304.
304.
Robben84
#303: Talán. Holnap nincs nehéz napom. Elvileg lehet nézni PSn is. Mit keresel itt? :D
303.
303.
csaszy128
#300: szerintem is 400 körül lesz. fenn maradsz ?:)
302.
302.
EBR2000
#299: Plusz a nagyobb merevlemez!
301.
301.
Antonov77
Bocsánat! A PS4-re azért kíváncsi vagyok! Lehet hogy mégis váltok majd az idén...
300.
300.
Robben84
#295: Nem tudom, csak egy megérzés volt. Szerintem a 400 euro nagyon korrekt és reális ár lenne.
299.
299.
EBR2000
#297: Ajánlom is mert ha nem akkor a kapcsolataimra kell hagyatkoznom!

Amúgy ott volt a cell proci, a bd lejátszó, a valamivel erősebb hárdver! Ez azt a plusz 10e azért kiteszi bőven! És még meg is éri!
Mostmár ugyanott vannak az árak ha a ps-nek nem lejjebb...
298.
298.
Antonov77
Majd 2014.-ben veszek egy ONE-t a Halo 5 miatt, de addig marad a jó öreg Xbox 360 mert semmi vonzót nem találtam az ÚJ generációban!!!
297.
297.
kamgecam
#295: Biztos olcsóbb lesz!
296.
296.
Torque
#290: A PS3 600 dolcsin kezdett, a PS4-re 400-450 körüli árra számítanak, ami akár még valós is lehet, elvégre nem kell egy 50 dolcsis webkamerát is csomagolni egy hardveresen majdnem megegyező gép mellé.
295.
295.
EBR2000
#290: Volt egy hír még valahol hogy elméletileg olcsóbb lesz! Miért lenne drágább? Ezt sose értettem...
294.
294.
BrendOoN
#290: A 3 azért volt drágább sokkal mint a 360 mert processzort fejlesztettek ki hozzá és ezzel sokkal jobban megnőttek a kiadások :) A 4 esetében tudtommal nem így van ezért bizakodhatunk, hogy esetleg még talán olcsóbb is lesz mint a ExBoX Ván. :D
293.
293.
_Tappancs_
#290: Szerintem olcsóbb lesz. Én eddig így gondolkoztam.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...