Magyarországon jövőre jelenik meg az Xbox One

  • Írta: zoenn
  • 2013. június 13.
  • Hír
Link másolása
Hazánkban biztosan nem kerül forgalomba a novemberi első megjelenési hullámban a Microsoft új konzolja, miután kimaradtunk az Xbox Live-ot támogató nemzetek listájából. Tippünk szerint csak 2014-ben kapunk Xbox One-t.

A Microsoft leközölte az Xbox One-os Xbox Live-ot támogató országok listáját a hivatalos honlapon. A novemberi premierkor csak Ausztrália, Ausztria, Belgium, Brazília, Kanada, Dánia, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Németország, Írország, Olaszország, Mexikó, Hollandia, Új-Zéland, Norvégia, Oroszország, Spanyolország, Svédország és Svájc részesül a konzol online szolgáltatásából.

S mivel Magyarország nem szerepel a listán, egyelőre várakoznunk kell. Mint ismert, a játékok használatához elengedhetetlen a 24 óránkénti online ellenőrzés, de Live nélkül ez a folyamat kivitelezhetetlen. Továbbá, csak a fent említett államokban forgalmazzák hivatalosan a játékokat novembertől, s csak ugyanott lehet aktiválni is.

A témával kapcsolatban megkerestük a Microsoft hazai képviseletét, s a következő választ kaptuk: "Magyarországon a későbbiekben kerül hivatalosan forgalomba az Xbox One, a pontos időpontot és a hazánkban érvényes, ajánlott fogyasztói árat is később fogjuk bejelenteni."

Mit jelent ez? Mivel nem tartozunk a fent említett 21 ország közé, csak reménykedünk, hogy nem csúszunk le túlzottan a premierről. 

Update! A félreértések elkerülése végett: a Microsoft hivatalosan nem erősítette meg a fenti információkat, csak azt mondta, hogy Magyarországra később jön az Xbox One. Míg nem rendelkezünk hivatalos állásponttal a magyar debütöt illetően, addig csak tippelni tudunk.

141.
141.
spidey
#124 rekord előrendelések? Egyelőre a PS4/Xbone előrendelések aránya 3/2.
140.
140.
Uborka2
#139: na és ha az X1 szervereit lelövik miután kijött az X2 mondjuk akkor hova csatlakozom föl ? akkor kukába dobhatom az összes játékom?
139.
139.
McDuff
#138: úgy látom még mindig gondok vannak egyes embereknél ennyi idő elteltével is a szövegértéssel:
nem kell naponta bekapcsolnod a gépet,nyugodtan elmehetsz nyaralni is,mert itt már vki azt képzelte be magának hogy gondoskodni kell közben a boxról is a cicák,kutyák,aranyhal mellett...nem tudtok olvasni???

játszol,elmész nyaralni,hazajössz és ha játszani akarsz akkor egyből bejelentkezel online!aztán meg kihúzod a netet és játszol 24 órán át offline míg ki nem folyik a szemed!
138.
138.
soap mactawish1982
hát itt az idő, hogy ps4 re váltsak nagyon úgy érzem!!a 24 óránkénti ellenőrzés kibaszta nálam a biztit!!jó hogy nem óránként!!van hogy napokig nem megyek gép közelébe wazzeg!!anyádat ellenőrizd 24-óránként kedves microfos!!!ennyi.
137.
137.
akifourteen
#136: Olyan termek amit a vasarlo megvesz es korlatozva van a tulajdonaban levo termek hasznalataval es utkozik az adott orszag torvenyeivel akkor a termeket nem szabad arulni az adott orszagban,lehet azert nincs egyenlore sok orszagban megengedve az xbox one,de lehet semmi koze ehhez az egeszhez.
136.
136.
akifourteen
#135: Es oszinte leszek hallgatok ra mert mar sokat segitett nekem adok-veszek ugyben.
135.
135.
akifourteen
#134: Ja meg annyit hozza tennek,ezt is a spanom mondta. Semmi esetre nevegyel meg olyan dolgot ami korlatozhassa a tulajdoni jogaidat. Hat amikor elmeseltem neki,hogy milyen kriteriumok kozott fogok tudni jatszani vele azt mondta hagyd a pi....ba ne vegyel ilyet mert ez mar a szemelyes jogok megsertese lenne.
134.
134.
akifourteen
Cliff.B. azt nyilatkozta,hogy teljes mertekben egyetert a a MS-el a DRM bevezetesevel mivel a jatekfejlesztok mint en is csak egyszer fogunk reszesedest kapni a jatekokbol mivel csak egy jatekos veszi meg a jatekot de 10 vagy annal tobb jatszik vele. Valaszom erre tisztelt C.B. nem is lenne gond ezzel az egesszel ha digital copy lenne mivel ott megoldhato lenne de mivel fizikai targyrol van szo egy Bluray lemez ami tartalmazza a softot ez meg sok orszagban nem megoldott problema. Sok orszagban megengedett a sajat tulajdon eladasa,cserelese.....stb.
Ezzel nem akartam okoskodni de egy baratom ilyen jogi faszsagokkal foglalkozik es tole kerdeztem,hogy mit szol hozza.
133.
133.
laslowindu
Xbox 360-am van amivel teljes mértékben meg is vagyok elégedve, mind a játékok mind az online szolgáltatások terén, ezért ez marad is :) Nem is értem miért kellett nagyjából mindennel (az exclusive játékaikat kivéve) elcseszni egy ekkora franchiset ezzel a Xbox One-nal. Engem már nem is érdekel mit csinálnak, csak annyira, hogy támogassák még jó sokáig a 360-at. Hála az égnek a Sony-nál értik mire van szükségük az igazi játékosoknak, megkötések nélkül (ez ne is változzon) Nálam PS4 tuti vétel :) Kontrollert majd megszokom :S
132.
132.
p3ti
Igazából nem a Sony ölte meg az MS -t, hanem az MS ölte meg saját magát. Mindent rosszul csinálnak amit csak rosszul lehet csinálni. Az egyetlen dolog ami nekem igazán tetszik, azok az exclusive játékok... de így még egy parányi esélyt sem hagynak, hogy az ember megkedvelje őket. Hát, így jártak, valahogy nem tudom sajnálni őket..... Igaz a mondás : aki hülye, az haljon meg.
131.
131.
p3ti
#107: Minden MS hírnél be fogod írni ugyan azt? Spammbot vagy????
130.
130.
SCR3AMN00B
#127: Nem tudsz mást tenni..:D
129.
129.
Gery8922
#128: nekem is a ps4 a valószínűbb a 360 mellé
128.
128.
NinjaNorb
Jól teszik inkább ne is forgalmazzák itt és töröljék ki velük a seggüket:D A 360am mellé tuti hogy egy ps4 fog becsücsülni:)
127.
127.
csakcigi
126.
126.
drakecsaj
125.
125.
totoszoro
Nem kötelező megvenni, fas.t lihegtek rajta ennyit.
123.
123.
szasznyak
Nesze neked Xbone...hagyjàk inkàbb az usa-ban.Szerintem fel sem tünne!Kell a reteknek!Nàlunk úgy is a PS4 fog tarolni.
122.
122.
Ghost26Dave
Haha ez aztán nagy cida :D
121.
121.
supair
#38: Gamekapcsosként ehhez a hozzászólásodhoz csak gratulálni és fejet hajtani tudok.
120.
120.
giga321
Go home xbox one, you are drunk.
119.
119.
Zombiekiller6
+1 rossz hír az itthoni fanoknak.
118.
118.
mrfire
#116: Így valóban nem jelentős a fogyasztás. Mondjuk én 2010 előtt kezdtem el erre odafigyelni, a készülékeim jó része is régebbi.
117.
117.
tsulok
#110: Megoldható, de abban is biztos vagyok, hogy lesz egy pár elvetemült aki monitorozni fogja a box adatforgalmát, és észreveszi, hogy ha vmi olyat küld el amit nem kéne. Teljesen fölösleges aggódni, ha tényleg megfigyelnének valaki biztos észre venné.
116.
116.
Slan
#115: Ezért az Európai Bizottság nemrégiben döntött a háztartási és irodai elektronikai készülékek úgynevezett készenléti energiafelhasználását korlátozó követelményrendszer bevezetéséről.
A döntés értelmében a szabályozás két lépcsőben lép majd hatályba: első lépcsőben, a hatályba lépést követő 1 év múlva (várhatóan 2010-ben) a piacra helyezett készülékek off-mode és újraaktiválási standby energiafelhasználása 1 wattra, az információs standby funkció energiafelhasználása 2 wattra csökkentendő, majd ezt követő 3 év múlva (várhatóan 2013-ban) ezek az értékek a felére - tehát 0,5 és 1 wattra - csökkennek. Ez 2020-ig összességében 77,6 millió tonnával kevesebb széndioxid-kibocsátást és 26,6 milliárd euró költségmegtakarítást eredményez Európában.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...