Xbox One - meghátrált a Microsoft

Link másolása
A játékosok és rajongók véleményére és visszajelzéseire alapozva az Xbox csapat Don Mattrick vezetésével visszavonta a DRM-et és a használt játékok korlátozását érintő korábbi döntéseket.

Don Mattrick az Xbox Wire-on leadott frissítésében erősíti meg, hogy a játékosok és a szakma visszajelzéseire hagyatkozva eltűntetnek néhány korlátozást az Xbox One-ból. Mattrick szerint a játékosok nagyon szeretik azt a fajta szabadságot és flexibilitást, amit a lemezes játékok adnak, és nem szeretnék, ha nem tudnák többé szabadon kölcsönadni, eladni, vagy elajándékozni játékaikat. Ennek megfelelően számos ponton visszavágják a DRM-et és a használt játékok korlátozását érintő korábbi szabályokat.

Mindössze egyszer lesz kötelező csatlakoznunk az internetre, amikor először beüzemeljük a konzolt. Ha ez sikerült, akár azt is megtehetjük, hogy soha többé nem megyünk online. A lemezen megvásárolt, offline Xbox One-játékokat minden gond nélkül tolhatjuk netkapcsolat nélkül, és persze így a korábbi 24 órás ellenőrzés is kilőve. Ami persze azt is jelenti, hogy vihetjük magunkkal olyan helyekre a konzolt, ahol nem számítunk netkapcsolatra.

A lemezes játékok eladását, elajándékozását, kölcsönadását semmilyen módon nem korlátozzák, ugyanúgy fog működni, mint a jelenlegi generációnál. A játékokon nem lesz régiózár, minden lemez működik majd minden Xbox One konzolban. A lemezes játékok mellett azonban minden címet a megjelenés napján megvehetünk az Xbox Live-ról is. Az így megvett és letöltött játékokat utána szintén nyomhatjuk offline.

Ez persze azt is jelenti, hogy megszűnnek azok a lehetőségek, melyek a korábbi, csak online rendszerben léteztek, így például a 10 fővel történő online játékmegosztás, és társai. Az Xbox Live-ról megvásárolt játékokat nem oszthatjuk meg (ahogy jelenleg sem), a lemezes játékokat pedig csak a lemez kölcsönadásával (ahogy jelenleg), illetve a lemezes játékok futtatásához a lemeznek a meghajtóban kell lennie.

267.
267.
Lauditore
266.
266.
Lauditore
#254: Az a helyzet hogy egy TEKessel a hátamon tényleg nehéz CS-zni. Más kérdés, hogy igazad van, mert fétisem a kinect előtti hancúrozás.
265.
265.
supair
#243: Van diétás kólád is?
Odaülnék én is..........:-)
264.
264.
Vidofone
Jobban átgondolva a box+kinect kombo egyetlen1 esetben jöhetne szóba nálam: ha létezne olyan progi, amely riasztástechnikai funkciókkal "ruházná" fel a hardvert. Ilyen megoldásban viszont érdekelne - viccet félretéve.
263.
263.
kopic
KIRAAAAAAAAAAAAAAAAAALY !!!!!!!!!!!!:O Ez a honap hire szamomra ! *-*
262.
262.
Type R
Na!! Nem semmi.......alapból így kellett volna beharangozni ès máris nincs ez a több hetes szarvihar.. :))) örülök ,hogy így döntöttek! Egyszer majd nálam is lesz egy a polcon ,de most a karácsonyt egy másik logó viszi:-)
261.
261.
#254: Azért a Jedi-s dolgott ne keverjük ide. A gyerek gépfegyvernek látszó tárggyal fura ruhában ment az egyetemre, nem sokkal a rémes amerikai iskolai vérengzés után...
260.
260.
abydos
#259: Valóság http://444.hu/2013/06/10/nem-akarok-ilyen-vilagban-elni/ De homokba dugni a fejed ér, csak nem javasolt.

Mellesleg nevezd annak, de a kamerát minimum kihúzom a gépből ha nem használom.
259.
259.
greenmelon
#254: Üldözési mánia...
258.
258.
p3ti
És elértünk ahhoz a ponthoz mikor már minden oldalról szétboncoltuk a témát. Aki eddig is gyűlölte az MS -t az utána is fogja, aki eddig is jobban szerette a PS4et az még jobban fogja.
Örülök hogy a játékosok hangot adtak nemtetszésüknek. Bár aki Sony rajongó volt az gyűlöletből tette ezt, aki Xbox rajongó volt az pedig csalódottságból kritizálta az MS -t.

Igazából ez az egész egy közvélemény kutatás volt, amire megkapták a választ. A negatív reklám is reklám, ezzel újra a figyelem középpontjába került a cég. Pár hónap és senki sem fog emlékezni az eseményekre. Az ilyen önszánt védőügyvédek pedig feleslegesen próbálják meggyőzni az embereket hogy mi mennyire szar... úgysem ez a maréknyi ember fogja eldönteni hogy mi lesz a gép sorsával.
257.
257.
McDuff
#254: Aki ennyire fél ettől,az húzza ki a netkábelt,most már megteheti.
256.
256.
Trapyd
Na így csinál a Microsoft segget a pofájából. Ha valakinek eddig nem volt tiszta, hogy csak és kizárólag a pénzét akarja a cég, hát most tessék.
255.
255.
REMUX2013
haha,ugyis a sony fog vezetni,mer MS gepe sokkal dragabb,szerintem.
254.
254.
abydos
#244: Majd, ha a TEK rádront (megeshet, egy jedit is elvittek), mert CS-zel a gépen Kinect előtt és olyan szavakat használsz mint Bomba és Terrorista, meglátjuk, hogy mennyire lesz nagy a szád :D Vagy amikor véletlenül feltörik a Microsoft rendszerét és kikerül többek között a te videód is a világhálóra, amikor az asszonnyal hancuroztok, na majd akkor fog fájni ez a dolog
253.
253.
Dreadlox
#20: először azt hittem valami fura smiley-t használsz, aztán leesett hogy csak röviditeszXD
251.
251.
Kougat
MUHAHAHA, jóslatom beteljesülni látszik!!! MUHAHAHA
248.
248.
#247: Na jó, ez azért már tényleg a legutolsó szempont. Akinek xaros 10 percre sincs internete, annak ez a konzol tényleg luxus és hagyja is a fenébe inkább...


Igen, röhej hogy ma már patchelni kell a játékokat, sőt, a konzoljainkat is, de ilyen időket élünk. Ez van.
247.
247.
Cipo3
Rég gyártásban van az XO azt ugye olvastátok, hogy a DRM visszaszívása patch formájában fog érkezni? Aki nem telepíti annak marad minden
244.
244.
Lauditore
#239: Most komolyan azt gondolod, hogy a CIA, meg az NSA figyeli majd, ahogy több órát mozdulatlanul ülsz a tv előtt? XDD
243.
243.
Lauditore
Már a második csomag kukorica pattog, mert mintha filmet néznék olvasom a veszekedéseket :D És a legszebb, hogy ezek az emberek, akik dührohamokat kapnak egy kommenten, játszanak,autót vezetnek meg minden :DDD Kár, hogy a szerkesztőknek nincs több idejük olvasgatni a hülyeségeiteket :D De ha egyszer lenne rá időtök mélyen tisztelt GK szerkesztőség vendégeim vagytok sörre és kukoricára :DDDD XD
241.
241.
McDuff
#239

Hagyjátok már ezt a kémkedős rigójátokat,agyfaszt kapok már ettől!majd pont utánad fog kémkedni az ms,úgy telibe szar téged,egyszeri magyart,hogy hihetetlen!
239.
239.
abydos
#238: Főleg azután, hogy a Microsoft minden adatot kiad rólunk amerikai kormányügynökségeknek.
238.
238.
mrfire
#237: Jogos!
"készítsenek a gyártók egy ugyanolyan képességekkel bíró, de kamera- és mikrofonmentes modellt is."
Menjen át, és akkor nem mellékelhetik kötelezően a kinectet. Lemenne az ára is, és akkor már valóban versenyképes lenne a one.
237.
237.
abydos
Jaj, a link kimaradt :D http://hvg.hu/tudomany/20130620_elkaszalhatja_az_xbox_onet_az_usa
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...