Végre pénzhez jutottak az L.A. Noire alkotói

  • Írta: fojesz
  • 2013. június 24.
  • Biznisz
Link másolása
Kormányzati forrásból jutott tőkéhez a Team Bondi, a pénzt a Whore of the Orient munkálataiba forgathatja az ausztrál csapat. A kérdés viszont az, hogy mire lehet elég 200 ezer dollár.

Az L.A. Noire befejezése óta kalandos a Team Bondi élete, a Rockstarral való összebalhézás után komoly anyagi gondokkal küszködött a csapat, a csődtől egy filmes cég, a KMM mentette meg őket. Áprilisi hírek szerint viszont így is a bezárás szélére jutottak, számos munkatársat kellett kirúgni, és állítólag a PC-re és next-gen konzolokra készülő Whore of the Orientet is jegelni kellett, mert nem volt mögötte kiadó, ami finanszírozni tudta volna a projektet.

Ha nem is szenzációs, de mindenképpen jó hír, hogy most végre pénzhez jutott a csapat: egy ausztrál kormányzati szervezet, a Screen NSW 200 ezer dollárt adott a srácoknak, amit azok a Whore of the Orient munkálataiba ölhetnek. Noha a hír alapján a Whore of the Orient még egyértelműen fejlesztés alatt áll, az már viszont kérdéses, hogy 200 ezer dollár mire lesz elég, hiszen manapság egy-egy indie játék is több pénzt emészt fel - ugródeszkának jó lesz, vagy csak a projekt agóniáját nyújtják meg vele?

Érdekesség egyébként, hogy a szervezet azt az Intuitive Game Studiost is támogatta a Canonical Five című projektjéért, amit éppen néhány kirúgott Team Bondi-fejlesztő alapított.

8.
8.
DevilGamer
Remek! De, az is lehet, hogy csak ennyit kértek, tehát lehet, hogy nincs olyan messze a WotO munkálatainak a vége.
7.
7.
Csoki80
Pont egy ausztrál szerv...
Lehet megszabták mi lehet a játékban így nem kell betiltani.
Ez aztán a prevenció XD
6.
6.
dBLOOD
LOL 200 ezerből megcsinálhatják felülnézetben! :D
4.
4.
aordog
Ha valakinek rengeteg pênze van, az bätran ugrik a dolgokba...
ha meg " csak ennyi", akkor az ember megfontolt..
Magasrol nagyobbat lehet pofära esni!
Én a helyükbe toväbbi " tämogatokat" szereznék.
1.
1.
EBR2000
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...