Mi történt a Wii Vitality Sensorral?

  • Írta: fojesz
  • 2013. július 8.
  • Hír
Link másolása
A Nintendo még 2009-ben mutatta be a Vitality Sensort a Wii-hez, azóta viszont nemigen hallottunk a kiegészítőről. Nem véletlenül: a konzolgyártó szerint egész egyszerűen nem működött úgy, mint várták.

A Nintendo még a 2009-es E3-on mutatta be a játékos pulzusát mérő Wii Vitality Sensort, azóta viszont nem hallottunk róla. A cég elnöke, Satoru Iwata szerint egész egyszerűen azért, mert "nem úgy működött, ahogy arra számítottak".

Iwata elmondta, a nagyszabású tesztelések alkalmával bebizonyosodott, hogy a kiegészítő nem mindenkinél működik, konkrétabban százból tíz embernél nem használható rendesen. Ez megkérdőjelezi a termék létjogosultságát, Iwata szerint a Nintendo csak olyan kütyüket akar gyártani, ami ezerből kilencszázkilencvenkilenc embernél megfelelően működne.

A biometrikus érzékelővel ellátott kontrollerek terepe egyébként még mindig kiaknázatlan, mindenesetre sokan érdekesnek tartják: a Valve például pszichológus segítségével foglalkozik a témával.

3.
3.
Csoki80
Meg a japóknak amúgy is van pulzusmérős káziója ennyi.
2.
2.
DON GONDOCS
Egy újabb kiegészítő amit valószínűleg nem támogatott a kiadó és ezért nem készült.
Jó tudom nem mindenkinél működött de biztos lehetett volna finomítani rajta, Csak nem kapott elég támogatást. Na majd legközelebb
1.
1.
Norbiii
Ez ilyen egészségügyi dolog, ami nem tartozik a játékiparba, de mivel a Nintendo Wii-n regneteg sport játék jelent meg, így érthető, hogy volt ilyen kütyü, ami gondolom arra szolgált, (volna) hogy a játékos egészségügyi állapotát, pl: a pulzust mérte volna a nagy mozgások közepette. Az egészség az első, de enélkül is sikeres volt a Wii.

Örülök, hogy megint egy N-es cikk jelent meg, így tovább GK! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...