Perel a Sega a Company of Heroes 2 miatt

  • Írta: fojesz
  • 2013. július 10.
  • Hír
Link másolása
Szegény THQ, alig temették el, de még mindig van elég baja. Most éppen a Sega perelte be a Company of Heroes 2 miatt, a kiadó így szeretné megkapni a játék steames előrendeléseiből befolyt bevételt.

A Sega 941 ezer dollárra pereli a THQ-t a Company of Heroes 2 steames előrendelései miatt, az már más kérdés, hogy végül ebből mennyit kap majd meg.

A Company of Heroes 2-t körülbelül 20 ezren rendelték elő a Steamen tavaly szeptember és idén január között, ez összesen 1,345 millió dolláros forgalmat jelent. Ahogy lenni szokott, ennek a harmadát megtartja a Valve magának, a maradék megy a fejlesztőknek és a kiadóknak - itt alapesetben a THQ-nak.

Azóta viszont történt ez-az, például a THQ csődbe ment, a Relic Entertainmentet és a Company of Heroes 2-t pedig a Sega vette át, ezért perel most a japán kiadó.

A THQ egyébként összesen 200 millió dollárral tartozik még különböző cégeknek és magánszemélyeknek, úgyhogy a Sega egyelőre csak reménykedhet, hogy sorra kerül a kifizetések listáján.

9.
9.
abydos
#7: Nem értek egyet. Vezetek egy boltot. Megveszem a lisztet és a hozzávalókat a kenyérhez. Fogjuk rá, hogy itt az elővétel azt jelenti, hogy biztosan megkapod a kenyered és neked külön sütöm, tehát elővételben megveszed, kifizeted. Én, mint a bolt tulaja kifizettem az alapanyag költségét, a vevő pedig az alapanyagot nekem. Kvittek vagyunk. Holnap jön egy cég és megveszi a boltom, megveszi a kenyerem alapanyagját is, de már csak meg kell sütnie. Aztán eszébe jut, hogy neki kell az a pénz is, amit én lisztre költöttem majd később megkaptam. Még mit nem! Azt a lisztet én vettem meg és még jóhogy nekem fizetik ki, örüljön neki, hogy csak sütnie kell. Az összes többi liszt, ami nem kelt el elővételben ott van a raktárban, felhasználhatja, de a már megkapott pénzemért ne kuncsorogjon. Megvette a boltomat? Megvette! Akkor ne én fizessek az ő vásárlása után, azért vette meg annyiért, mert így állapodtunk meg. Vette volna meg annyival kevesebbért, amennyi az elővételes alapanyag ára volt.

Remélem érthető voltam.
7.
7.
BryceHUN
#3: Ebben az esetben a SEGA-nak van igaza, mivel ők nem csak a játék kiadásának jogait vették meg, hanem a teljes projektet, és a franchiset. Ebből kifolyólag a THQ bármennyi pénz fektetett bele, ebbe a projektbe, az már a SEGA tulajdona, mivel ahogy már fent is írtam, megvették.

Egyszerű példa: Vezetsz egy boltot. Te a boltodba veszel 10 db kenyeret. Egyik nagy bejön a pék, és elvisz 4 darabot. Amikor kérdőre vonnád közli, hogy az ő pénze is benne van ezekben a kenyerekben, hiszen az ő pékségében készült, így függetlenül attól, hogy te már kifizetted elviszi. Fair?
6.
6.
bodortamas1
Sega, THQ, nyugodtan perelgessék csak egymást fulladásig, engem ezek a cégek nem igazán érdekelnek :) De legalább lehet nevetni rajtuk.
5.
5.
Skyer
Eddig is gyűlöltem a Segát, most már tényleg szeretném ha elpusztulna az egész cég.
4.
4.
molnarbalazs766
Ezek szerint a sega beállt a sorba? :D
3.
3.
abydos
Ezt most komolyan írjátok, vagy vicceltek?

Viszont a perelés jogossága attól is függ, hogy a THQ mennyi pénzt fektetett bele a projektbe, hiszen ha ő finanszírozta a játék egy nagy százalékát, akkor a SEGA-nak nem túl sok keresni valója van a bíróságon.
1.
1.
DON GONDOCS
a sEGA örüljön hogy megkapta egy ilyen jó játék jogait. Bőven visszahozta az árát
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...