Távozott az Eidos Montreal főnöke

  • Írta: zoenn
  • 2013. július 24.
  • Hír
Link másolása
A Thiefről és a Deus Ex: Human Revolutionről elhíresült Eidos Montreal alapítója és vezére, Stephane D’Astous elhagyta a stúdiót. Az úriember "kibékíthetetlen ellentétekre" hivatkozva döntött a távozás mellett.

Az Edios Montreal alapítója és vezetője, Stephane D’Astous a múlt héten elhagyta a vállalatot. A megüresedett székbe David Anfossi ül majd, aki korábban a Deus Ex: Human Revolution és a Deus Ex: The Fall producere volt. D’Astous nem úgy képzelte el a cég üzleti ténykedését, ahogy azt az anyavállalat, a Square Enix Europe elképzelte, "kibékíthetetlen különbségek" voltak köztük, ezért döntött a távozás mellett. 

A kiadó pénzügyi teljesítménye nem éppen úgy alakult, ahogy várták, eltérő vélemények fogalmazódtak meg arról, hogy mit kéne tenni a helyzet javítása érdekében. D’Astous elmondta, hogy a "bátorság és a kommunikáció hiánya" annyira nyilvánvaló volt, hogy végül az volt a legjobb döntés ha elhagyja a céget.

D’Astous hat évig volt az Eidos Montrealnál, távozásából az következik, hogy a Square Enix elbocsátásokba kezd Észak-Amerikában és Európában is.

Felfújták a Thief fejlesztési nehézségeit?

D’Astous a Polygonnak azt nyilatkozta, hogy a Thief fejlesztésének nehézségeiről pár hónapja felreppent szóbeszédek nem fedik teljesen a valóságot. A megszellőztetett problémákat eltúlozták. Szerinte a hosszú fejlesztési idő velejárója, hogy ilyen-olyan akadályokba ütköznek, de korántsem olyan formában, mint ahogyan azt leírták. Ám az új csapat és a producer jó munkát végez és nagyon sajnálja, hogy nem lehet velük a Thief munkálatainak befejezéséig.

5.
5.
randall13
#1: Én meg úgy vagyok vele, hogy bár elkaszálnák ezt az új Thief-et, mert az eddigiek alapján a sorozat fekete báránya lesz.
1.
1.
DevilGamer
Sajnálatos. Thief-et azért még nem mondják le, ugye?
Reménykedem, mert nagyon jó reboot-nak ígérkezik a látottak alapján.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...