Mobilokra költözik az Unreal Engine 4.0

  • Írta: zoenn
  • 2013. július 25.
  • Hír
Link másolása
A Siggraph konferencián az NVIDA bejelentette, hogy a következő generációs mobileszközökön is tiszteletét teszi az Unreal Engine 4.0. A mobilok ugyanazt a Kepler-architektúrát használják majd, mint a jelenlegi PC-s GPU-k.

Az NVIDIA a Siggraph konferencián bejelentette, hogy a következő generációs mobil GPU-kon az Unreal Engine 4.0 is futni fog. A cég immáron támogatja az OpenGL 4.3-at, így a mobileszközök ugyanolyan high-end grafikus képességekkel rendelkeznek majd, mint a PC-k és a next-gen konzolok. Hordozható eszközökön is élvezhetjük majd a DirectX 11-es játékokat - s erre már nem is kell olyan sokat várni.

A következő generációs mobilokba szánt technológia ugyanazt a Kepler-architektúrát használja majd, mint a jelenlegi PC-s GPU-k, 2,5 teraflops számítási teljesítmény mellett. A jövő tehát arról szól, hogy a fejlesztők a legkülönbözőbb platformokra is megjelenthetik az alkotásaikat, legyen az tablet, okostelefon, Windows, Mac, PlayStation 4, vagy Xbox One.

Az Unreal Engine 4.0-át futtató mobilos chip nem nagyobb egy körömnél, de új távlatokat nyit előttünk.

42.
42.
gorbesz
#32: tessek, most vettem egy ilyet.
http://dx.com/p/ipega-pg-9017-wireless-bluetooth-3-0-controller-for-ipad-iphone-smartphone-android-ios-pc-172963
modern combat 4 olyan feeling lett tole mint eddig display tapogatassal SOHA.
41.
41.
TYROK
nekem nem kell jobb játék a telómra a a deadspacenél azt nem übereli semmi ja meg persze a heroes 2 meg a duke nukem 3d XD ennél több játékra nincs is szükségem
40.
40.
Most miért ? Ha megoldják a teljesítmény, méret, üzemidő, hűtés problémát, őszintén nem szeretnétek egy telefon méretű mobil PC-t, médiacenter, konzolt, személyi hívót minden egyben amivel a metrón is lehet internetezni, játszani telefonálni és otthon is csak rádugod a TV-re és máris van egy PS4-ed, plusz vezeték nélküli kontrollerrel játszol... Nekem baromira bejönne és nem kéne 4-5 különböző kütyüt venni mindegyikhez.Egy kérésem lenne csak, hogy az ms, apple, google hármasnak semmilyen köze ne legyen a termékhez ! :DDD
39.
39.
aordog
A pärom a gép elött van, mert kell neki...
70 éves? Lehet. Söt, igazad van zsebes barätom, szép napot!
38.
38.
randall13
#37: Ez is egy fölösleges komment volt xDD Ahhoz képest hogy nem csíped az okostelókat, elég sok kommentet írsz rajtuk keresztül. Szerintem mihamarabb dobd a konzervatív gondolkodást mert már most olyan vagy mint egy 70 éves banya.
37.
37.
aordog
#35
A paraszt az Te vagy. A vélemény az vélemény, ha neked mäs, akkor örülj neki. Tudod mi a parasztsäg? A fölösleges kommented, ami nem a témäval foglalkozik csak egy reagäläs egy olyan gondolathoz, ami neked nem szimpi, illetve sértegetés útjän a többi kommentelö figyelmét magadra terelni, miközben Téged senki sem sérteget, de nekes ez alap, mert így vagy kemény csävo, miközben nem... na az a parasztsäg.
36.
36.
aordog
A Samsung pedig olyat gyärt, méghozzä a xbox kontroller- rel kinézetre hasonlosägot mutat.
Amikor írtam egy kicsit úgy gondoltam, hogy a telefon nem egy Ryse vagy Watch Dogs jätékra valo. Lehet, hogy arogäns volt a välasz, de ezt nem terveztem, ezért utolag is elnézést kérek.
A gondolatom mögött semmi mäs nincs csak, hogy ha nem PC- n nyomod vagy konzolon, akkor a maradék idöt azokkal kell tölteni, akiket szeretsz.
Ha sokat utazol, megértem, hogy valakinek ez szuper lenne, de valaki írta, hogy TV- re kötve+ az iränyíto a zsebében van. Na persze....
A lényeg, amugy egy Huawei telom van, ami 30- at êr, de ez elöfizus, tehät mäs a tészta....
szoval a lényeg az, hogy egy ilyen ärkategoriäban lévö készülék ezt képtelenség lenne megjeleníteni.
Fölösleges ezen agyalni, ja meg a PC- d egy komolyabb game- nél nempörög?? A teloban nincs venti, nincs hütés, nincs täp...lehet, hogy ezek megoldhato problémäk, de ha ezt sikerûl kivitelezni, akkor a következö PC- k, illetve konzolok max. egy bonbondoboz méretü lenne.
Ezt viszont kiväncsian värom...
35.
35.
greenmelon
#33: Inkább ne reklámozd, hogy 31 évesen csak ilyen paraszt módon megírt kommenttel tudsz reagálni.
34.
34.
xSHx
Kicsit arogánsnak tünik a válaszod, pedig szerintem én kultúráltan fogalmaztam. De sebaj, nem probléma. Erre azt mondanám a kultúra hiánya, de nem teszem, ÉN nem sértegetek! Ahogy látom te is telóról írtál, feltételezem, nem 3210-esről, uh kicsit érdekes az irományod. Sokkal nem vagy nálam idősebb csak 6évvel, és nyugi, nem vagyok tech buzi. Egy szar netes gépem van+xbox+egy középkategóriás teló. Uh kicsit mellétrafáltál. :-) Ja és a Samsung nem olyat gyárt! :-)
33.
33.
aordog
Ez nem a Te agyad szüleménye, mivel a Samsung Galaxy S4- hez terveznek ilyet, talän mär kaphato is vagy még csak elörendelhetö, de jönni fog.
Nekem mind1. Ha Ti, Nektek, Neked ez az êleted, akkor igazad van, akkor kell.
Nekem nem, komment lezärva. Nekem a pärom és a kisfiam okoz annyi örömet az életben, mint neked a retyon egy hiberszuper unreal telos szutyok.
Ez a véleményem 31 évesen.
32.
32.
xSHx
Egy valamit elfelejtetek, méghozzá a FEJLŐDÉST!!!! Valahonnan el kell indulni! Most szarabbnál szarabb próbálkozások vannak telóra, de van talán 1-2 gyöngyszem. Ahogy jönnek a próbálkozások, egyre jobbak lesznek. Régen is ez volt, most is ez van. Mindenki azzal jön hogy a teló telefonálásra való. Az a korszak már rég elmúlott! Ezek a mai okostelók már inkább hordozható-érintős-PCk, mint hogy telefonok. Mindenki a mába gondolkozik. Én úgy látom, hogy jó az irány, és mivel tény hogy a pontos iránytáshoz a tapogatás nem oké, ezért tuti, hogy a gyártók készítenimfognak kontrollert a telókhoz. Ezt úgy tudnám elképzelni, hogy a kontrollerbe bele lehetne pattintani a telót, és így úgy nézne ki mint a PSVita.
30.
30.
MaximumGame
#29: Persze attól még költöttem, de most 1éve nem költöttem rá!
És amiket írtam azok mind igaza, attól függetlenül hogy ki vagyok én.
És mit veszek én, nem vagyok egy sima Kocka.
29.
29.
greenmelon
#26: Amúgy én az agymosásról pont kussolnék a helyedben, te költesz PC-re súlyos százezreket, csak hogy ultrán tolhass mindent százcsillió FPS-sel, mert elhiszed hogy van különbség 100 meg 200 FPS között... :D
28.
28.
bence51
#26: Az egész Gamekapocs közösség köszöni hogy nem voltál Offtopic.
27.
27.
greenmelon
#26: De kurva bölcs vagy... :O
26.
26.
MaximumGame
Emberek itt sokan nincsenek tisztába :D Direkt van Mobilon ennyi alkalmazás és ennyi játék, nem azért hogy fejleszd magad agyilag!
Meg azért sem hogy jól érezd magad, nekik a lényeg Otthon a PC nyomkodd vagy Konzol... Útközbe a Mobilod, sajnos akik a mobilt nyomkodják, és nézik mikor jön üzenet :D és mindig nyomkodnak valamit... mert unatkoznak.. azoknak elég elszáradt agya lehet... IQ ja ezeknek az embereknek kevesebb az átlagnál..

Komolyan mindenki azt válaszolja erre, nehogy már unatkozzak...
Unatkozni ? mi az a szó ? Szerinted Régen unatkoztak PC és Mobil nélkül ?

Agyatokat akarják mosni, és sikerül is!
Mert elolvassátok és nyomkodjátok tovább...
Addig szedjétek össze magatokat, amíg éltek...
Aki venné a fáradságot és utánaolvasna, az tudná mekkora szarban van az emberi faj... tartok én minden okuló embernek kiselőadást ha szeretné...
25.
25.
simon 555
Kíváncsi vagyok, hogy ezek után hány komoly játék fog megjelenni telefonokra?!
Szerintem továbbra sem fog jönni egy sem...
Hiába a nagy hardver, ha több dolog is akadályozza a dolgot.
1. Ezek az úgy nevezett komoly játékok amik nagy gépekre jönnek, nem éppen a casual játékosoknak lettek kitalálva akik általában mobilon játszanak hanem HC játékosoknak, vagy legalábbis olyanoknak akik kicsit is komolyan veszik.
2. Egyértelműen lejön az 1. pontból, hogy akiknek szánják a komoly játékokat, már rendelkeznek hozzávaló hardverrel, így miért játszanának vele telefonon apró képernyőn, amiből még így is eltakarjuk a felét a kezünkkel az irányításhoz?
3. A 2. pontból következően az irányítás...

Egyszerűen nincs értelme HC játékokat kiadni mobilra, mert senki nem fog 40-50 euróért venni telefonra játékot, akit meg érdekelne, az inkább PC-re vagy konzolra veszi meg ugyan ennyiért.
És ugye miért is adnák olcsóbban ha elvileg ugyan az a játék?

A véleményem, hogy továbbra is lesz pár erőlködés az EA-től apró hülyeségekkel, de a játékok többsége továbbra is mobilfejlesztőktől fog jönni casual játékosoknak akik el tudják ütni az időt buszon, vagy várakozáskor.
24.
24.
aordog
Nagy a zsebed. Akkor jo jätékot. Köszönjük, hogy Te gondolkodsz helyettünk is!
23.
23.
randall13
Az a szörnyű az egészben, hogy már túl vagyunk a huszadik kommenten, de még egy olyan hozzászólást sem olvastam, amiben lenne nyoma gondolkodásnak :D
Na és mi van akkor, ha én mondok egy olyat, hogy a mobilomat rákötöm a Full HD TV-re, előveszek a zsebemből egy kis bluetooth-os kontrollert és már mehet is a játék? Gyorsan merül az aksi? Kit érdekel, ahol van TV, ott általában konnektor is.
Mennyire hasznos lenne, ha a zsebemben lévő telefon nem csak telefonálásra és gagyi játékokra lenne alkalmas, hanem komolyabb számítások elvégzésére is, akár egy notebook. Nem kéne a 2-3 kilót cipelni a vállamon, csak pár grammot a zsebemben. Ha meg szükségem van nagyobb munkafelületre, egy suhintással átvihetem a képet nagyobb kijelzőkre, vagy csatlakoztathatok bemeneti eszközöket.
Nem az az Nvidia és Epic célja hogy a mobillal játszatok, hanem hogy a mobilon játszatok!
22.
22.
Zeroni
Srácok, ez ugyan a cikkben nincs megemlítve,de a képeken igen: A mobile keplerben pont az a durva, hogy ugyanazt tudja mint egy geforce titan, csak nem 250 watton hanem 2-n. Tehát a jelenlegi aksi helyzetnél várhatóan szarabb nem lesz.
21.
21.
Zombiekiller6
20.
20.
Type R
De jó lehet érintővel játszani egy "komolyabb" jàtekot... Meg amúgy is nem korai ez egy kicsit?? Unreal4 telefonon? De minek?? Vagy kiknek?? Inkább ezt a pénzt fordítsák egy új aksi kifejlesztésére amivel többet bír szaros három óránál..
18.
18.
aordog
Én ezt lelefonrol írom!
Örülök, hogy a Gamekapocs- näl van ilyen franko felület...
Viszont, aki telon akar ilyen überfaxa game- mel nyomulni, annak hiänyzik egy kereke vagy agyilag ( ha lenne agya) zokni.
Ott az a kurva PC meg a többi konzol...mi a picsänak kell Unreal telora?
Ott a Vita, amit vihetsz magaddal, de erröl kär vitäzni. Beteg ember az, akinek ilyen vägyai vannak. Rengeteg emulator van, ami megy egy ätlagos telon: Gba, Snes, Megadrive, PSX stb.
Az egész életed kevés lenne kijätszani...de nem! Nektek PC grafika kell egy telefonra. Szänalmas...
17.
17.
sunstreaker
#9: Az nekem is nagy kedvencem volt és a második része még rátett egy lapáttal
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...