Leállították a Fez 2 fejlesztését

  • Írta: fojesz
  • 2013. július 29.
  • Gyászhír
Link másolása
Mégsem készül el a Fez 2, és bár a váratlan bejelentés pontos okát nem ismerjük, egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy a játékot készítő Phil Fish sértődöttsége áll a dolog hátterében.

Először pletykákat hallottunk, majd jött a hivatalos megerősítés is: leállították a Fez 2 fejlesztését. Az már nem derült ki, hogy miért döntött így a projekt mögött álló Polytron.

Annyi biztos - és talán köthető a dologhoz -, hogy nem sokkal a bejelentés előtt csúnyán összeveszett a Fez atyja, Phil Fish és az Annoyed Gamer Show mögött álló Marcus Beer. A balhét az váltotta ki, hogy Beer csúnyán lehordta Fisht, amiért nem szólalt meg a Microsoft 180 fokos fordulatot vett indie-politikája kapcsán, amin Fish annak rendje és módja szerint megsértődött, majd nemcsak Beert, de a teljes játékipart is becsmérelte.

Fish egy későbbi közleményében azt írta: nem Beer miatt áll le a Fez 2, hanem a játékfejlesztésből úgy általában lett elege, ezért fel is hagy vele.

Köszi, Split!

4.
4.
Split
Az első remek kis játék lett, valamilyen szinten sajnálom, hogy nem készül már folytatás... :(
3.
3.
lpk-
Az Indie Game: The Movie-nak egyik "főszereplője" Phil, hát, az alapján nem egy könnyű eset a fickó. Már az első Fezből is majdnem nem lett semmi, mert hajbakapott valakivel.
2.
2.
Alapvetően nem a játék-fejlesztéssel van a probléma, hanem a kiadással, a kiadókkal és a platformok gazdáival. Nem véletlenül van annyi Kickstarter-es projekt... Ingyenélő, nagyszájú, értéktelen, senkiházi kritikus meg mindig is annyi volt, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni. Nem hiszem, hogy az ilyenekre figyelmet kellene szakítani...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...