Itt az új Razer Naga

  • Írta: fojesz
  • 2013. július 30.
  • Hardver
Link másolása
Megérkezett a Razer Naga egér legújabb kiadása, ami az ígéretek szerint mind használhatóság, mind ergonómia terén felülmúlja az elődjét. Egy MMO konfigurátort is adnak mellé.

Az elsősorban MMO-játékosoknak szánt egér egyik legfőbb erőssége a kialakításán kívül, hogy rengeteg gombot szereltek rá, a Naga új kiadásának esetében pedig éppen ezen a két területen javított a gyártó.

Egyfelől a hüvelykujjnál lévő 12 gombos rácsot mechanikus kapcsolókkal szerelik, melyek "megnövelt tapinthatóságot, sebességet és működtethetőséget biztosítanak"; minden egyes gomb jobban kiemelkedik, így anélkül is tudjuk, hol jár az ujjunk, hogy odanéznénk az egérre.

Másrészt az ergonómiai kialakítás is finomabb lett, "több kézben" áll jól az egér: a sajtóközlemény szerint "a negyedik és ötödik ujjtámasz gyengédebben lejt, így jobb fogást biztosít, és csökkenti a fáradást a hosszabb játék alatt".

Ezek mellett egy játékbeli MMO konfigurátor is jár az új Naga mellé, ezzel a játékosok egyszerűbben, közvetlenül a játékból állíthatják be a kedvenc billentyűkombinációikat és makróikat a kütyün.

A Razer Naga 80 eurót kóstál, mától rendelhető.

45.
45.
murek
#42: Egy mmo-ban még ez is kevés. Ha csak a WoWot nézzük egy karakterre jut vagy negyven képesség és akkor még a makrókat nem számoltam. Amúgy adnak hozzá tanuló bizbaszokat amit a 12 gombra ha ráraksz könnyebben megy a megszokás. (egy mintázatot csinálsz és azzal szokod meg, hogy melyiken áll az ujjad).
42.
42.
RetecH
Ezt azért már túlzásnak érzem. Az hogy van még +2 gomb a megszokottnál még jól is jöhet (mondjuk a játékok 90%-ában még ezt sem használom ki), de hogy ennyi gombbal mit kezdenék azt tényleg nem tudom.
41.
41.
Cooper911
Hmmm... Ez lehet hogy jó lenne az AirMech-hez igy az egérről tudnám gyártani az egységeket. Ki kéne próbálni mert kicsit szkeptikus vagyok ezzel az oda se nézek de megtalálom a 12 gombot dologgal.
39.
39.
murek
Régebbi Nagat használok egy ideje, nagyon megbízható, minőségi egy cucc és mellette még kényelmes is. MMOhoz elengedhetetlen, de ha rendesen bekonfolod pro alkalmazásokhoz is nagyon hasznos. Az ára soknak tűnhet, de az ember ne olyanon spóroljon amit évekig, mindennap használ.
38.
38.
kdarky
Én játszok MMO-val nem indokolt ez a szintű túltuningolás.
Jelenleg egy 1.gen es Roccat Kone-t nyúzok már 4 éve, kicsit megkopott a teteje ill, a súlytartó meglazult más baja nincs.
( http://www.roccat.org/Products/Gaming-Mice/ROCCAT-Kone/ )
És akkor vettem 17 rugóért. mellette igaz hogy használtam egy G15 bill-t most G19-t (az is hozzá tartozik hogy csak bizonyos esetekben kellett ezek makróihoz nyúlnom mert az egéren elértem 6-ot) és még így is sokkal praktikusabb összeállítás még akár egy G13 rushpaddal is mint egy gombokkal telitűzdelt rágcsáló. Ezzel nem akarok senki lelkébe taposni de aki hozzá van szokva egy "Normális" ergonomikus egérhez az A: vagy hónapokba telik mire megszokja vagy B teszi fel online aukciós oldalra.
37.
37.
Kougat
#27: gondolom makróra használod -.-
35.
35.
Skyer
#29: X7 az igazi. Nekem mondjuk 2000 dpi a megszokott (zöld-piros), néha használom a 3600-at.
34.
34.
slawter
Jesszus, nem is tudtam, hogy a MATÁV egér képében tér vissza :D
Eléggé túl van árazva ez is, ahogy azt a Razertől meg lehetett már szokni.
33.
33.
Szudzsio
Elég dúrva!
32.
32.
JcGross
Aki kicsit többet szeretne tudni róla annak itt egy videó:
http://www.youtube.com/watch?v=lLSCyCyaAoA
31.
31.
Lorthirash
Régóta akarok már egy Naga egeret venni ettől függetlenül lehet hogy én is a HEX-et választom de majd letesztelem én ezt élőben és akkor majd meglátjuk.
30.
30.
Lorthirash
na ez egy jó egér ez a 3. NaGa.
volt a HEX az már jobb volt mint a sima igaz hogy csak 6 gomb volt oldalt de azok úgy vannak kialakítva hogy jó legyen.
ez az új naga viszont 12 gombal is jónak tűnik.
29.
29.
giga321
#27: Ugyanez van nekem is teljesen korrekt csak a zöld fényt használom talán régebben volt 1-2 game aminél kellett a piros szín is de amúgy tökéletesen megfelel még egy pár évig, habár a kábele kezd szarakodni kicsit. Elég érzékeny valami szakadás lehet mert néha néha leáll az egér.
27.
27.
kivenoko
Nekem eddig nagyon jól bevált a kis X7-esem... 4 éve megvan és szerintem még 4 évig meg is lesz!

http://www.visionet.hu/aktualis/a4tech_AEX710BH_AntiVibrate_eger.jpg
26.
26.
Yanez
#25: Nem, ez egy mobil wc :)
25.
25.
Ghost16
Ez most akkor vezetékes telefon hogy ennyi gomb van rajta? :D
24.
24.
Tényleg felesleges.
#16: Teljesen igazad van.

De az is igaz, hogy a Razer jobbnál jobb készülékekkel teszi könnyebbé a pcgamer-életet. De hát akkor is; 80$???? Az már két játék ára.
23.
23.
TrojaiPF
#16: Attól függ, mire használod. Egy FPS-nél tényleg mindent meg lehet oldani kényelmesen 3 gombos egér és billentyűzet kombóval, de egy MMORPG-ben nagyon nagy előnyt jelenthet, hogy nem kell átnyúlnod a klaviatúra másik végébe, hogy elnyomj egy skillt. Drága, de hasznos.
20.
20.
ArrowCross
Nekem egy Ttesports thermaltake black egerem van, őven elég játszani.http://www.ttesports.com/productpage.aspx?p=2&g=ftr#.UfgElb05LIY
19.
19.
KeXxX
#18: + még valami. ezzel már telefonálni is lehet? :D
(bocs a duplázásért nincs szerkesztés gomb)
17.
17.
Yanez
#16: Annyi nekem is bőven elég, de azt beismerem, hogy haladnunk kell a korral és az új ötletek új lehetőségekkel ruházhatnak fel!
16.
16.
ggerchi
Sztem egy egérre 2 gomb, meg egy görgő kell, azt kész.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...