Games for Windows Live - bezár a piactér

  • Írta: fojesz
  • 2013. augusztus 16.
  • Hír
Link másolása
Jövő héten érkezik az az Xbox 360-as frissítés, ami száműzi a Microsoft Pontokat, ezzel párhuzamosan pedig a Games for Windows Live piactere is bezár. A PC-s szolgáltatás ettől függetlenül működik majd tovább.

Augusztus 22-én válik letölthetővé az a frissítés Xbox 360-ra, ami végérvényesen száműzi majd a Microsoft Pontokat, de a dátum egy másik fontos változást is hoz: megszűnik a Games for Windows Live piactere, ergo nem vásárolhatunk többé PC-s játékokat az xbox.com weboldalon keresztül.

Mielőtt bárki megijedne, sietünk is leszögezni: a Games for Windows Live szolgáltatás nem áll le, tehát a kliensen keresztül továbbra is elérhetők lesznek a korábban megvásárolt tartalmak, és a Microsoft a jövőben is támogatja majd a rendszert.

Érdekesség, hogy mindezt azután jelentette be a redmondi cég, hogy a Valve néhai üzletfejlesztési igazgatója és a Steam mögött álló agytröszt, Jason Holtman átigazolt a Microsofthoz, ahol állítólag az lesz a feladata, hogy játékos platformot faragjon a Windowsból. Ez alapján nem kizárt az sem, hogy a Games for Windows Live márka is megújulhat a jövőben.

14.
14.
xQx.
Valahogy nem tudom megérteni, hogy egy xbox és microsoft témájú cikkben miért van benne egy counter strike source kép, talán a VALVE és a Steam miatt de akkor is :DD
13.
13.
dcba
Hihi ez ciki, Oke osszehuzom magam kicsire :D :D
12.
12.
Dontrip
#10: Te mit keresel itt, egyáltalán?
11.
11.
Necreon
#10: Te nem érted a magyart, ahhoz képest elég nagy az arcod. A GfW Live Marketplace megszűnik, azaz MEGSZŰNIK. Nem fog működni. Ya know. Ettől függetlenül az eddig megjelent GfW Live címek ugyanúgy elérhetőek, játszhatóak maradnak, mint pl. Gears of War. De piactere nem lesz, és nem jelenik meg több játék GfW Live támogatással.
10.
10.
dcba
PCN nem fog megszunni csak xboxon ti kajak nem ertitek a magyart???
9.
9.
de sajna meg hasznalni kell, mert hiaba inditom steamrol a dawn of war 2-t, a multihoz be kell jelentkeznem a windows liveba...szanalom...
8.
8.
tehasut
Vajon azokhoz a PC-s játékokhoz hogy lehet majd beszerezni a DLC-ket, amikhez csak a Live-on lehetett megvásárolni (pl. Bioshock 2)?
7.
7.
greenmelon
Inkább a PC-s GFWL-t vágnák ki a kukába úgy ahogy van, fejfájáson kívül mást még nem nagyon okozott nekem.
6.
6.
Necreon
Hála az égnek többen nem használják majd ezt a fost PC-n. Már elnézést a kifejezésért.
5.
5.
Dontrip
Kár... Néhány játékot olcsóbban be lehetett szerezni MS-ponttal.
4.
4.
Grabowsky30+
#3: Dirt3nál is meg a f1 2011nél és 2010nél is kiszopatott rendesen a gfwl egy párszor! Nekem akkor sem hiányozna ha teljesen megszűnne!
3.
3.
Oldskoolgamer
Mondjuk ettől független PC-n mindig is hulladék volt. Steam mindenek felett. Mondjuk ez ritkán történt meg de mikor rávágta a DiRT 3-nál hogy profile load fail azért elkente az arcom rendesen. Meg mikor a DLC-t fel se ismerte hiába töltöttem le újra meg újra. végül Your Uninstaller, CCleaner registry törlés combó oldotta meg a hiányzó tartalmat.
1.
1.
Cuppak
Végre, hamarabb megkellett volna történnie!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...