GC 2013: Videón az új CryEngine

  • Írta: fojesz
  • 2013. augusztus 22.
  • Videó
Link másolása
Techdemó formájában is bemutatkozott az új CryEngine, amit most már csak számozás nélkül, CryEngine néven emleget a Crytek. Most már az is világos, hogy a Ryse: Son of Rome is a legfrissebb verziót használja.

A Wii U-val, a PS4-gyel és az Xbox One-nal is kompatibilis CryEngine videója kapcsán két megjegyzésünk van:

  1. Tegnap a hivatalos weboldalra hivatkozva ugyan azt írtuk, hogy a Ryse még a CryEngine 3-at használja, mára ott is lecserélték a szöveget, és csak "új CryEngine-t" emlegetnek a készítők. Ebből az is látszik, hogy a számozás valószínűleg pont azért tűnik el, hogy folyamatosabb lehessen a motor fejlesztése.
  2. A Crysis 3-jelenetek ne tévesszenek meg senkit, ezeknél nem a grafika változása a lényeg, hanem a motor más képességei kerülnek előtérbe.


26.
26.
adam222
#24: Hidd el barátom, hogy MMORPG és stratégiai játékokon kivül nincs olyan játék ami ne multiplatform lenne. És ami multiplatform azt konzolokra lövik be, amit pedig konzolra belönek kap egy pc-s portot hadd örüljenek és levannak sajnálva. CryEngine free verzioját majdnemhogy napi szinten használom, (lessz majd erről egy blog pár hónap mulva) 3D Grafikusként most megadatott egy olyan lehetőség,hogy Hero Enginben dolgozhatok. Több rálátásom van a játékfejlesztésre (bocs ha nem így van csak nemtudom másképp megfogalmazni) mint egy egyszerű játékosnak, mivel én ebböl élek. És hidd el nyugodt szívvel mondom azt, hogy a pc játékipar halott, és akinek van esze az messze elkerüli. (fejlesztés szempontjából)

Randall13-nak pedig igaza van. A baromi egyszerű vele a fejlesztés rész nem minden estben igaz. De a Crytek-esek törekednek a realizmusra, azért van benne a PBS pl. (video 10. másodperce) és még sorolhatnám.

A lényeg a lényeg az, hogy valami a gépeden elmegy "ultra" grafikán , attól még nézhet ki úgy mint egy darab sz@r.
25.
25.
randall13
#24: Azért a Frostbite-tot elég meredek összehasonlítani a Cryengine-nel, ha nagyon túlozni akarnék ég és föld a különbség a kettő tudása közt.
Épp ezért nem is értem, miért kell meglepődni, hogy a Crysis3 több erőforrást igényel. A BF3 tele van sivár berendezésű pályákkal, amiket a szürreális fényekkel és az állandóan a képernyőre fröcsögő hülye effektekkel próbáltak leplezni. Ezzel szemben a Crysisban a hangya pöcse is 1000 polygonból áll. Az más kérdés hogy ennek van-e értelme, de bőven találni okokat a magasabb gépigényre. Viszont ezeknek a megállapításoknak sok köze nincs a motorok tudásához.
Mivel sem a Duniának, sem a Frostbitenak nincs ingyenes licensze, így nem is tudod összehasonlítani őket, ellenben a Cryenginnel, aminél biztosra vehetjük, hogy relatív baromi egyszerű vele a fejlesztés. És ez döntő kérdés.
24.
24.
GErYDEviL
#22: Akkor az hogy lehet hogy a Frostbite motor vagy a Dunia Engine, ami mindkettő multiplatform cím és tökéletes megy egy közepes configon pl az enyém Core i7920-as proci 3,2 GHZ-en + GTX470+6 giga rammal 2000 mhzen ddr3 trikites, stabil Ultra grafikán tökéletesen fut, sima High beállításokkal 60 szinte fix és szerintem grafikában is felveszik a versenyt a Sírósék motorjával, de ők nem optimalizálnak megfelelően, ezt a vak is látja, amikor low grafon alig megy a gamma :)
23.
23.
GErYDEviL
#21: Talán csak annyi, hogy Crytek fejlesztés és CryEnginE a grafikus motor...
22.
22.
adam222
#20: Olyan nincs, hogy pc re optimalizáljanak valamit tökéletesen... minden házban más config van.. erre hogy optimalizálnál ? Nem véletlen halott a pc játékipar. Még mielőtt jönne a flame, nézzétek meg, hogy a pc játékok 90% portolt.
21.
21.
randall13
#20: Hogy jön ide a Crysis omg?
20.
20.
GErYDEviL
Inkább tanuljanak meg optimalizálni PC-re,mert a nagy Crysis 3 10 fpsel döcög, míg egy BF3, vagy bármely mostani játék Tomb Raider,Far Cry 3 ultrán vígan szalad 30-60 fps-el, vicc....
19.
19.
A látvány roppant fontos, de szerintem egy játék nem a grafikai és kamu-fizikai effektektől lesz jó vagy rossz. A design az ami igazán számít és a játékmechanika. Ez is gyönyörű realtime viszonylatban, de még mindig iszonyatosan mű az egész.
Engem például a Mario Kart Wii is roppant jól le tud kötni, multiban meg egyenesen hatalmas zsír alázni egymást!
18.
18.
xinosz
#17: Ja, lehet h tömegverekedés lenne belőle! :)
17.
17.
randall13
#14: Gyakorlatban már nem biztos hogy olyan jól mutatna, a jó játék alapja a jó kommunikáció :)
14.
14.
xinosz
#6: Ja, ez már nekem is eszembe jutott, mondjuk Rockstar + Crytek + Naughty Dog! :) Nyílván aztán megkérdezem tőlük mit szólnak hozzá! xD
13.
13.
kopic
Kegyetlenul jol nez ki.:O
12.
12.
Dízel
erre már én is azt mondom h. nagyon szep.
mar csak azt kell elérni h. jol lehessel optimalizalni a játékot / játékokat rá. és ne high end pcken fusson csak. persze a látványnak ára van. de anno a hl 2 is bitang szep volt. mégis minden fos gépen elment.
10.
10.
Gamerdavid
Nekem már a CryEngine 3 is baromira tetszett. Ez meg még durvább.
9.
9.
Donpedro
Tyű. impresszív. Azt hiszem jövőre ideje lesz beszerezni egy új VGA-t.
6.
6.
jonyjok33r1991
Basszus nem hogy 1-2 cég összedolgozna :) Na akkor bitang egy játékot tudnának csinálni :) :D
3.
3.
randall13
Milyen vihar az ami repíti a fémvödröt de a karton dobozokat meg nem? xD
Amúgy eszméletlen jól néz ki, egyszerű használatában és az összetett látványában is simán felér az UE-nel. Sőt.
1.
1.
DON GONDOCS
Hát igen ez egy első osztályú grafikus motor
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...